MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Στέγνωσαν τα λιμάνια της Βενετίας: Συναγερμός για ξηρασία στη βόρεια Ιταλία

Σε κόκκινο συναγερμό η Βενετία λόγω ανομβρίας. Το φαινόμενο έχει διαρκέσει φέτος περισσότερο από το συνηθισμένο και προβλέπεται να συνεχιστεί.

Photo by Rebe Adelaida on Unsplash
Photo by Rebe Adelaida on Unsplash
Monopoli Team

Η στάθμη των υδάτων έχει υποχωρήσει σημαντικά λόγω της άμπωτης στα κανάλια της Βενετίας, την ώρα που ο παρατεταμένος ξηρός χειμώνας κλιμακώνει τις ανησυχίες για μια ακόμη χρονιά ανομβρίας στην Ιταλία.

Γόνδολες και θαλάσσια ταξί αδυνατούν να πλεύσουν σε πολλά από τα κανάλια της πόλης των Δόγηδων, που συνήθως ανησυχεί για τις πλημμύρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRelease Athens 2023: Οι Prodigy επιστρέφουν στην Ελλάδα12.09.2018

Όμως η ανομβρία των τελευταίων εβδομάδων σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως τα θαλάσσια ρεύματα και η χαμηλή στάθμη των υδάτων λόγω της τρέχουσας φάσης της Σελήνης, προκαλούν πονοκεφάλους στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Βενετίας, καθώς το φαινόμενο, μολονότι συνηθισμένο γι’ αυτή την περίοδο του χρόνου, αναμένεται να συνεχιστεί κι άλλο.

Τα ποτάμια και οι λίμνες της Ιταλίας υποφέρουν από σοβαρή έλλειψη νερού, δήλωσε τη Δευτέρα η περιβαλλοντική ομάδα Legambiente, με την προσοχή να εστιάζεται κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Passenger είναι απλά ένας μουσικός με μια κιθάρα – και η απόδειξη ότι όλα είναι δυνατά12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b