MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η αστυνομία της Ισπανίας ανακάλυψε έργα των Νταλί και Μιρό, που είχαν κλαπεί από συλλέκτες στη Βαρκελώνη

Οι ισπανικές αρχές ανέκτησαν έναν “θησαυρό”από κλεμμένα έργα τέχνης με την υπογραφή των Σαλβαντόρ Νταλί και Ζουαν Μιρό, τα οποία είχαν κλαπεί από ιδιωτικές κατοικίες στην Βαρκελώνη τον περασμένο χρόνο.

Photo: Mossos d'Esquadra
Photo: Mossos d'Esquadra
Monopoli Team

Οι ισπανικές αρχές ανέκτησαν έναν θησαυρό από κλεμμένα έργα τέχνης με την υπογραφή των σουρεαλιστών ζωγράφων Σαλβαντόρ Νταλί και Ζουαν Μιρό, τα οποία είχαν κλαπεί από ιδιωτικές κατοικίες στην Βαρκελώνη τον περασμένο χρόνο.

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, λοιπόν, η αστυνομία της Ισπανίας είχε ξεκινήσει μία μεγάλη αστυνομική έρευνα, που τελικά οδήγησε τις αρχές σε ένα κρησφύγετο στην Καταλονία. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν τα αριστουργήματα των δύο ζωγράφων, μαζί με κλεμμένα χρήματα, κοσμήματα και ακριβές πένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαλβαδόρ Νταλί: Τα αμφιλεγόμενα έργα του πιο διάσημου σουρεαλιστή12.09.2018

Ανάμεσα στα έργα, που ανακτήθηκαν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ήταν δύο έργα που ο Νταλί ζωγράφισε όταν ήταν ακόμη έφηβος το 1922 με κάρβουνο σε καφέ χαρτί. Μάλιστα, τα ζωγράφισε για το βιβλίο Les Gràcies de l’Emporadà του συγγραφέα Pere Coromine, με το ίδρυμα Gala-Salvador Dali να έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά τους, με αποτέλεσμα η τιμή τους να φτάνει τα 300 χιλιάδες δολάρια.

Οι ληστές είχαν καταφέρει να αποσπάσουν πέντε έργα, που οι αρχές έχουν αποδώσει στον Μιρό, αν και το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του, δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά τους.

Η αστυνομία έχει συλλάβει πέντε υπόπτους, μεταξύ των οποίων τρια αδέρφια, ηλικίας 50, 53 και 55 ετών, που μάλλον βρίσκονται πίσω από ένα μεγαλύτερο κύκλωμα οργανωμένων ληστειών σε ακριβές γειτονιές της πόλης. Άλλοι δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί για την παραλαβή των αγαθών. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ70 χρόνια Μικρός Ήρως: Πέντε σύγχρονοι εικονογράφοι μιλούν για την κληρονομιά του εμβληματικού ήρωα12.09.2018

Πρόκειται για την ίδια αστυνομική ομάδα – μέλη της αυτόνομης αστυνομικής δύναμης της Καταλονίας, Mossos d’Esquadra, που πρόσφατα ανακάλυψαν και έκλεισαν ένα εργαστήριο στην Καταλονία, που πλαστογραφούσε έργα του Νταλί και του Πικάσο. Η παράνομη επιχείρηση πουλούσε αντίγραφα των έργων για 500-1000 δολάρια στο διαδίκτυο, με πελάτες από όλο τον κόσμο.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b