MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
13
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από προβολές μέχρι παραστάσεις και ομιλίες, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Τα 4 επίπεδα της ύπαρξης” της Ηλιάνας Δανέζη στο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του μηνιαίου κύκλου προβολών “Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά το κοινό του”, παρουσιάζει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ηλιάνας Δανέζη, “Τα 4 επίπεδα της ύπαρξης“, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Πρόκειται για την ιστορία ενός ελληνικού γκρουπ των 70s με το όνομα “Τα 4 επίπεδα της ύπαρξης” που εάν και έβγαλε έναν μόνο δίσκο κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στα βραβεία Grammy δεκαετίες μετά, όταν ο Jay Z ενσωμάτωσε τμήμα του κομματιού “Κάποια μέρα στην Αθήνα” στο τραγούδι “Run this Town”, που βραβεύθηκε, ως το καλύτερο χιπ χοπ τραγούδι εκείνης της χρονιάς (2010). Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτρια.
13/2, 18:30
Η είσοδος είναι ελεύθερη με προκράτηση θέσης τηλεφωνικά 210 3418051
Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς – Δωρίδος 2 και Λ. Ειρήνης 14, Ταύρος

“Τετ-α-τετ μ’ ένα βιβλίο” στο Λεξικοπωλείο

Παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου, το Λεξικοπωλείο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλούν το κοινό σε μια βραδιά με αγαπημένα βιβλία και δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα για να ερωτευτούμε… παρέα μ’ ένα βιβλίο! Παρέα με το αγαπημένο γαλλικό ή ελληνικό βιβλίο ή ανακαλύπτοντας εκεί πολλά και διαφορετικά, αισθησιακά ή παθιασμένα αναγνώσματα, ο κάθε επισκέπτης μπορεί και να χαρίσει κάποιο από αυτά και να φλερτάρει με το «μελλοντικό» του ταίρι ορμώμενος από το κοινό αυτό πάθος της ανάγνωσης. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν αν το επιθυμούν το αγαπημένο τους ερωτικό απόσπασμα ή ποίημα στο ανοιχτό μικρόφωνο του Λεξικοπωλείου, στα ελληνικά ή στα γαλλικά!
13/2, 19:00-21:00
Λεξικοπωλείο – Στασίνου 13, Παγκράτι

11 Ζεϊμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη: Παρουσίαση του δίσκου του Δημήτρη Κανέλλο στο Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου ο ερμηνευτής Δημήτρης Κανέλλος και η λαϊκή ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” θα παρουσιάσουν τα τραγούδια το νέου δίσκου με τίτλο “11 Ζεϊμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη” στο Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”. Θα ακουστούν τραγούδια τα οποία φέρνουν στο μυαλό μνήμες από το παρελθόν και εναρμονίζονται πλήρως στο σήμερα, τραγούδια τα οποία γράφτηκαν από ποιητές, από ανθρώπους της τέχνης αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Δημήτρης Χριστοδούλου, ο Ερρίκος Θαλασσινός και ο Μιχάλης Κακογιάννης και ο ερμηνευτής Δημήτρης Κανέλλος με τον δικό του τρόπο τους δίνει μια νέα νότα. Σημαντικός συνοδοιπόρος του, ο ενορχηστρωτής και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Θανάσης Βασιλάς ο οποίος συμμετείχε στην ηχογράφηση των σπουδαίων τραγουδιών έχοντας πάντα στο νου του τις συμβουλές που του είχε δώσει κατά το παρελθόν ο Μίκης Θεοδωράκης.
13/2, 20:00
Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” – Λ. Κύπρου 68, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Μπαχ στους ρεμπέτες του Πειραιά: Το Guitarte ensemble και ο Δημήτρης Βουτσάς στο Jazzét Music Hall12.09.2018

ΑΣΚΙ: Δεκαήμερο Φεστιβάλ Ιστορίας με ομιλίες στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών δεκαετιών ζωής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, ένας από τους σημαντικότερους αρχειακούς φορείς στη χώρα μας, διοργανώνουν ένα πολυμορφικό Φεστιβάλ Ιστορίας στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη (Αγ. Ασωμάτων 31). , ενώ στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί ο ιστορικός περίπατος: «Φοιτητές στην πόλη: διαδρομές του φοιτητικού κινήματος», τον οποίο θα συντονίσει η ιστορικός του ΑΣΚΙ Αγγελική Χριστοδούλου, με σημείο συνάντησης τα Προπύλαια.
13/2, 12:00 ξενάγηση, 16:00 περίπατος
Κρατήσεις θέσεων για την ξενάγηση στο [email protected] και στο τηλ. 210-3213488
Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη – Αγ. Ασωμάτων 31, Αθήνα
Για τον περίπατο σημείο συνάντησης: Προπύλαια – Πανεπιστημίου 30, Αθήνα

Η παράσταση “Ανθισμένες Μανόλιες” στο Δημοτικό Θέατρο Κυψέλης

Aπό την έναρξη του Τριώδιου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, “Οι Γιορτές των Απόκρεω” επιστρέφουν με καθημερινές εκδηλώσεις στον Δήμο Καλλιθέας, μετά από δύο χρόνια υγειονομικών απαγορεύσεων. Παρέλαση μεταμφιεσμένων, Τσικνοπέμπτη, πάρτι, Κούλουμα, θεατρικές παραστάσεις, καντάδες στους δρόμους της πόλης, παραστάσεις θεάτρου σκιών, face painting, εμψυχωτές-διασκεδαστές για τα παιδιά, δράσεις των δομών και των Εργαστηρίων του Δήμου και πολλά άλλα πάντα με ελεύθερη είσοδο. Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας η παράσταση “Ανθισμένες Μανόλιες” του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Καλλιθέας, σε σκηνοθεσία, διασκευή και μουσική επένδυση του Γιώργου Γαλάντη. Υπόθεση: Σε μια μικρή πόλη της Πολιτείας της Λουιζιάνα, η Τρούβη Τζόουνς διατηρεί κομμωτήριο στο γκαράζ του σπιτιού τους. Η περιορισμένη και σταθερή πελατεία έχει κάνει στέκι το κομμωτήριο όχι μόνο για λόγους καλλωπισμού αλλά και κοινωνικής συνεύρεσης
13/2, 20:00
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας – Κρέμου 123 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα
Επιπλέον Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9570001

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Η Αθήνα ζει στον ρυθμό της Αποκριάς με 67 δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b