MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κλειστά σήμερα μεγάλα μουσεία της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου τα πέντε μεγάλα δημόσια μουσεία της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο / George Girnas/Unsplash
Monopoli Team

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θα παραμείνουν σήμερα κλειστά λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων διαμαρτυρόμενος για το σχέδιο νόμου, που τίθεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή, και αφορά στην αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας τους μέσω της μετατροπής τους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Μάλιστα, σήμερα πραγματοποιήθηκε και 4ωρη στάση εργασίας σε όλους τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας από τις 8.00π.μ. έως και τις 12.00μ.μ.

Ο ΣΕΑ στη ΓΣ αποφάσισε «την πλήρη αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου για τη μετατροπή των πέντε μεγάλων δημόσιων αρχαιολογικών Μουσείων σε ΝΠΔΔ», καθώς, μεταξύ άλλων, «διαμελίζει την Αρχαιολογική Υπηρεσία και κατακερματίζει την ενιαία προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

«Απεργούμε για να μην επιτρέψουμε την είσοδο ιδιωτών στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους», δηλώνει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων.

Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ κάνει λόγω για ένα «νομοσχέδιο που ανεπίκαιρα νομοθετείται, χωρίς προηγουμένως να έχουν αντιμετωπιστεί ενδογενείς αδυναμίες της λειτουργικής διαδικασίας των Μουσείων. Επίσης, από τη μεταβολή που επιφέρει η ψήφιση και η εφαρμογή του δημιουργούνται προβλήματα στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Με βάση αυτά τα δεδομένα καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αποσύρει το νομοσχέδιο σε κάθε άλλη περίπτωση να αντιμετωπίσει με προσήνεια τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την επιλογή της ψήφισης του».

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Στα Grammys ακούστηκε δυνατά: «Κανείς δεν είναι παράνομος σε κλεμμένη γη»
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Από το Paris Fahion Week μέχρι τη Βιολάντα, ένα scroll απόσταση
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Νέα κίνητρα με επιδότηση έως 90%
Επίκαιρα
Αίγινα: Απολύτως ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό – Οι συστάσεις της Περιφέρειας
Επίκαιρα
Από βιντεοκλήσεις μέχρι memes: Το 97% αλληλεπιδρά με την οικογένειά του ψηφιακά
Επίκαιρα
Ο εγκέφαλός μας αλλάζει σε τέσσερις ηλικίες: 9, 32, 66 και 83
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μερικές καταστροφικές πλημμύρες και ένα Συμβούλιο Ειρήνης μετά
Επίκαιρα
Airbnb: Αυτή είναι η μέση ημερήσια τιμή στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Υβριδική εργασία και «πόλεις των 15 λεπτών»
Επίκαιρα
Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας
Επίκαιρα
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Η Πρωτοβουλία Cycladic Identity ανακοινώνει την 4η φάση χρηματοδότησης προγραμμάτων
Επίκαιρα
Αυτοί ήταν οι δημοφιλέστεροι νησιωτικοί προορισμοί για Έλληνες και ξένους το 2025