MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Penny: Η rapper από τη Θεσσαλονίκη δείχνει τι σημαίνει ραπ το 2023

Με την Penny θα κολλήσεις! Τρομερό flow που θα σε κάνει κομμάτια.

Monopoli Team

Κάποιος ράπερ είπε κάτι για ντριλιές. Σωστός. Παίζει πολύ στη νέα χιπ-χοπ σκηνή. Βαράνε οι ντριλιές και νιώθεις πώς είσαι στις υποβαθμισμένες γειτονιές του Σικάγο και της Μ. Βρετανίας.

Στα Βαλκάνια, όμως, είσαι. Κάποιος έγραψε ότι οι γυναίκες συμμετέχουν στο drill από την έναρξη του. Και κάπου εδώ κάνει την εμφάνιση της η τύπισσα που καταργεί σύνορα και προκαταλήψεις. Ναι, υπάρχει γυναικείο ραπ και είναι καλό. Ναι, έχει να δώσει πολλά και διαφορετικά και να ενταχθεί ομαλά στον ανδροκρατούμενο κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ελπίζω η απόλυτη εναντίωση στον καλλιτεχνικό κόσμο να σταματήσει»: Η ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά για τον αγώνα τον καλλιτεχνών ενάντια στο ΠΔ 8512.09.2018

Η πρώτη μας «ανακάλυψη» ήταν η Mi55t και τώρα η Penny. Ο ήχος και το ύφος βγαίνει από τα στενά της Θεσσαλονίκης. Οι στίχοι είναι του τώρα, των θυμάτων, των δυνατών γυναικών, των σωστών αντρών, της κοινωνίας που πασχίζει να κρατηθεί όρθια. Η φωνή δεν έχει σύνορα και φύλα και η αποφασιστικότητα είναι που μετράει.

Η Penny τα τιμά τα φουστάνια της (το λέει και η ίδια) και την καταγωγή του ραπ. Πάντα ήταν εκεί οι γυναίκες, πάντα στην προσπάθεια να ακουστεί η αγωνία του δρόμου και το ατόμου. Η καλλιτέχνιδα εκφράζει πολλές γυναίκες, εισπράττει τον σεβασμό των αντρών και αξίζει να γράψουμε και δυο και τρία και χίλια δεκατρία λόγια γι’ αυτήν. Το rap game βρήκε μια μεγάλη παίκτρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Δε φεύγουμε. Τώρα θα μας ακούσετε»: Γνωστοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους σε μια συναυλία αλληλεγγύης στο υπό κατάληψη Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Φρεσκάδα, εξέλιξη, ανησυχία

Ξέρετε τι σημαίνει ραπ; Ξέρετε τι σημαίνει να καταρρίπτεις τα στερεότυπα και να δίνεις σύγχρονο, ουσιαστικό, ραπ; Ξέρετε πώς είναι να παιδεύεις τον ήχο, τον στίχο, τα μηνύματα που σου στέλνει η κοινωνία; Ξέρετε γιατί ξεχωρίζει η Penny; Γιατί δίνει απαντήσεις σε όλα τα προηγούμενα, αποπνέει φρεσκάδα, εξέλιξη και αληθινή ανησυχία. Η ανάγνωση της στο καθημερινό, στο βιωματικό, στον εσωτερικό λόγο, είναι τέτοια που δίνει κομματάρες όπως το «Cabaret De Lumiere».

Το κομμάτι (και κλιπ) που δείχνει ακριβώς το πολύπτυχο ταλέντο της εν λόγω καλλιτέχνιδας. Η οπτική μεταμόρφωση και κυρίως η ακουστική είναι που την κάνουν ελκυστική, ατρόμητη και επιθετική. Το άνετο και σίγουρο ύφος περνά μέσα από δυνατούς στίχους κι ένα μπιτ που σε βυθίζει στην πιο εθιστική παραίσθηση. Το flow της σε εντυπωσιάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο “You” επέστρεψε στο Netflix: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα σεζόν12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b