MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

The Dark Side of the Moon: Ο Ρότζερ Γουότερς ηχογραφεί ξανά το θρυλικό άλμπουμ των Pink Floyd

Ο θρυλικός rock star αποκάλυψε ότι θα ηχογραφήσει ξανά το “The Dark Side of the Moon”, γιατί νιώθει ότι “αρκετοί δεν έχουν καταλάβει για τι μιλούσε”.

Ρότζερ Γουότερς, photo credits: Andrés Ibarra
Monopoli Team

Ο Ρότζερ Γουότερς αποκάλυψε ότι ηχογραφεί ξανά το “The Dark Side of the Moon”, το θρυλικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν από 50 χρόνια, όταν ήταν μέλος των Pink Floyd.

Ο θρυλικός rock star μίλησε γι’ αυτό σε μία συνέντευξη στην Telegraph, που δημοσιεύτηκε χθες, 8 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γουότερς ηχογράφησε ξανά και τα δέκα κομμάτια του δίσκου “από την αρχή”, ενώ η όλη διαδικασία γινόταν “στα κρυφά” εδώ και μήνες, χωρίς την ανάμειξη ή ενημέρωση των μελών των Pink Floyd, Ντέιβιντ Γκίλμουρ και Νικ Μέισον.

Όταν ερωτήθηκε γιατί επέλεξε να ηχογραφήσει ξανά τον συγκεκριμένο δίσκο, ο Waters είπε: “Γιατί δεν είχε καταλάβει αρκετός κόσμος τι αφορά, τι έλεγα τότε”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γουότερς σκοπεύει να κυκλοφορήσει την ηχογράφηση σε βινύλιο, κάτι που ωστόσο “αποδείχθηκε λίγο περίπλοκο”, δεδομένης της αποχώρησης του Γουότερς από τους Pink Floyd το 1985 και της δύσκολης  σχέσης τους, από τότε. Γι’ αυτό και, ενώ αρχικά επρόκειτο να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, οι εκπρόσωποι του μουσικού επιβεβαίωσαν ότι θα μεταφερθεί για τον Μάιο.

Μία συναυλία, που είχε προγραμματιστεί με αφορμή την κυκλοφορία των ηχογραφήσεων, επίσης θα πραγματοποιηθεί τελικά τον Μάιο. Παρά τις καθυστερήσεις, οι εκπρόσωποι του Γουότερς διαβεβαίωσαν την Telegraph, ότι “η κυκλοφορία σίγουρα θα γίνει”.

Μιλώντας για τις ενδεχόμενες αντιδράσεις των υπόλοιπων μελών της μπάντας, τους οποίους αποκάλεσε “Faux Floyd” (Ψεύτικους Floyd), ο Γουότερς είπε: “Εγώ έγραψα το Dark Side of the Moon. Ας αφήσουμε όλες αυτές τις βλακείες με το “μαζί”. Φυσικά, ήμασταν μπάντα, ήμασταν τέσσερις από εμάς, αλλά είναι το δικό μου πρότζεκτ και εγώ το έγραψα”.

Εκτός από τον Γουότερς, οι μόνοι συμμετέχοντες στο πρότζεκτ αυτό είναι ο μακροχρόνιος συνεργάτης του Γουότερς, Γκας Σέιφερτ, αλλά και ένας ιερέας που παίζει Χαμόντ. Η σύντροφος του Σέιφερτ, τραγουδίστρια Bedouine, επίσης λέγεται ότι θα συμμετέχει στις ηχογραφήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Το μεγαλείο του «Tar» και της Μπλάνσετ12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b