MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Τρωάδες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Violet Louise στο Tempus Verum – Εν Αθήναις

Μία σύγχρονη διασκευή πάνω στις «Τρωάδες» του Ευριπίδη παρουσιάζει, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η σκηνοθέτρια και ηθοποιός Violet Louise, στο θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις. Οι «Tρωάδες» της Violet Louise σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη, με την Αγλαΐα Παππά στο ρόλο της Εκάβης, δεν είναι ακόμα ένα κλασσικό ανέβασμα του έργου του Ευριπίδη, αλλά μία σύγχρονη διασκευή του ποιητικού κειμένου όπου ο ήχος, η μουσική και η εικόνα συνυπάρχουν δημιουργικά με τους τρεις αφηγητές επί σκηνής. Οι Τρωάδες γραμμένες το 415 π.χ κατά τη διάρκεια του Πελλοπονησικού πολέμου είναι μία σύγχρονη προφητεία για τη σκοτεινή περίοδο που διανύουμε. Ο πόλεμος τώρα δε δίνεται σώμα με σώμα. Ο πόλεμος είναι καθημερινός, κρέμεται σα μία αόρατη απειλή επάνω από τα κεφάλια μας. Η οικιοθελής και άνευ όρων παράδοση της ατομικής μας ελευθερίας σε μία παγκόσμια εξουσία είναι το σύγχρονο διακύβευμα. Ηθοποιοί και μουσικοί: Αγλαΐα Παππά, Violet Louise, Γιάννης Κατσιμίχας.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Από 12€
Tempus Verum- Εν Αθήναις, Iάκχου 19, Γκάζι, Αθήνα

2. Κάποιος να με προσέχει, του Frank McGuinness στο Σύγχρονο Θέατρο

Μετά το απόλυτο sold οut στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αυλαία, το συναρπαστικό έργο του Frank McGuinness «Κάποιος να με προσέχει» (Someone who’ll watch over me), σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου με τους Αντίνοο Αλμπάνη, Δημήτρη Μάριζα και Πήτερ Ράντλ, μεταφέρεται στην Αθήνα, στο Σύγχρονο Θέατρο. Το έργο, βασισμένο στην αληθινή ιστορία, μιλά για τρεις ομήρους (έναν Άγγλο, έναν Ιρλανδό κι έναν Αμερικανό) που είναι έγκλειστοι σ’ ένα κελί στο Λίβανο, υπό το άγρυπνο βλέμμα των τρομοκρατών – απαγωγέων τους. Η προσπάθειά τους ν’ αντέξουν τις κακουχίες και την αγωνία του θανάτου εκδηλώνεται με δαιμονικό χιούμορ ή “παιχνίδια” διαφυγής. Μέσα από συγκρούσεις ή συναισθηματικές εξάρσεις, οι τρεις τους θα αγαπήσουν ο ένας τον άλλο και θα δεθούν με ισχυρότερα δεσμά και από τις αλυσίδες που τους κρατούν. Μια ιστορία για τον φόβο και την ταυτότητα, που διαλύει τα σύνορα των φύλων και περιγράφει προσεχτικά το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και πώς μπορείς να επιβιώσεις μέσα από μια αδιανόητα τραυματική ταλαιπωρία.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Κανονικό 18 ευρώ. Μειωμένο 15 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65)
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι

3. ULTRAS – Μέρος Α΄, της Άλκηστης Νικολαΐδη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έρχεται το “ULTRAS – Μέρος Α”, της Άλκηστης Νικολαΐδη, για να μάς μεταφέρει επί σκηνής το γηπεδικό αίσθημα. Δεν πρόκειται για μία παράσταση που αφορά τη μπάλα. Είναι μία παράσταση για την εξέδρα. Για την καρδιά του γηπέδου που χτυπάει σαν μία. Μία καρδιά που συλλογικά μοιράζεται την αγωνία της έκβασης του αγώνα, την ανάγκη της νίκης. Μεγαλώνει γενιές, δημιουργεί ανθρώπινες σχέσεις και ιεραρχίες. Η καρδιά συνθέτει ένα είδος φυλής, μία οικογένεια που έχεις επιλέξει. Μέχρι τη στιγμή που η πρώτη αιματηρή σύγκρουση με τους αντιπάλους βάφει ολόμαυρο το πλάνο. Ζωντανές μαρτυρίες φιλάθλων, οπαδών, θυμάτων, θυτών και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών μεταφέρονται στη σκηνή και επιχειρούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο του χουλιγκανισμού. Οι οπαδοί δεν είναι τέρατα ούτε όμως και άγιοι. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός της καθημερινότητας μας. Ο χουλιγκανισμός πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 όταν «έπεσαν» και οι πρώτοι νεκροί και συνεχίζει να βρίσκεται μέχρι σήμερα σε έξαρση. Για πρώτη φορά παγκοσμίως, θα δούμε επί σκηνής το συνδυασμό 2 τεχνικών – Ido Portal& Τεχνική Meisner – δουλεμένο από 2 πιστοποιημένους καθηγητές. Όταν το physical theatre και συγκεκριμένα η κινησιολογία των ζώων συναντά την Τεχνική Meisner το αποτέλεσμα είναι η γέννηση μίας καινούργιας μεθόδου.
Δευτέρα 6 & 7 Φεβρουαρίου, 21:00
8€ γενική είσοδος
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρ. Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Τα τραγούδια της Σωτηρίας: Η Χριστίνα Μαξούρη «ξανασυναντά» τη Σωτηρία Μπέλλου στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Η μουσική παράσταση «Τα τραγούδια της Σωτηρίας» ανεβαίνει ξανά σε έναν ιδιαίτερο χώρο. Αυτή τη φορά, η Χριστίνα Μαξούρη και τέσσερις εξαιρετικοί λαϊκοί μουσικοί, στήνουν το πάλκο τους στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ και μας προσκαλούν σε ένα ακόμα ταξίδι στη ζωή και τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου, από τις 6 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα, για 10 παραστάσεις. Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στην «Αρχόντισσα του ρεμπέτικου» που ξεχώρισε και έμεινε χαραγμένη στη μνήμη όσων την παρακολούθησαν.
Από 6 Φεβρουαρίου 2023 και κάθε Δευτέρα για δέκα παραστάσεις, 21:00
15 ευρώ
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

5. “The other half” με την Σάσα Παπαλάμπρου στο Half Note Jazz Club

Η Σάσα Παπαλάμπρου ανεβαίνει στη σκηνή του Half Note Jazz Club κρατώντας στα χέρια της τραγούδια και μουσικές από όλο τον κόσμο, από ετερόκλητα μουσικά είδη, δεμένα με τον ιδιαίτερο τρόπο ερμηνείας της, τα παιξίματα μιας απρόσμενης μπάντας και μια φίνα jazz αισθητική. Το νέο αισιόδοξο project της, με τίτλο “The other half”, θέλει να μεταφέρει το μήνυμα μιας νέας, πιο ολοκληρωμένης, εποχής. Τα τραγούδια, κάθε φορά που τα τραγουδάς, μιλάνε ξεκάθαρα, χωρίς περιστροφές και μισόλογα. Καλούν τους θεατές να αγαπήσουν τη σκοτεινή τους πλευρά και να πιστέψουν πως κάθε μισοφέγγαρο στο τέλος θα γίνει πανσέληνος.
Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, 21:30
15€ (θέση σε τραπέζι), 10€ bar ορθίων
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b