MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με νέα 24ωρή απεργία

Νέες κινητοποιήσεις στις οποίες περιλαμβάνεται και νέα 24ώρη απεργία ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος με αίτημα την απόσυρση των ειδικοτήτων των καλλιτεχνών από το ΠΔ 85/2022.

Φωτογραφία: Kilyan Sockalingum/unsplash
Monopoli Team

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της και προκηρύσσει νέα 24ωρή απεργία για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, με αιτήματα την απόσυρση των ειδικοτήτων των καλλιτεχνών από το ΠΔ 85/2022, επαναφορά των καλλιτεχνικών επαγγελμάτων στο καθεστώς ΤΕ (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε) καθώς και την Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής  Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο πανικός της κυβέρνησης για τη κινητοποίηση μας (Πέμπτη 2/2/2023), αποδείχτηκε βάσιμος. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν χθες στο Σύνταγμα σε μία κινητοποίηση τεσσερισήμισι ωρών, με αίτημα την απόσυρση των ειδικοτήτων των καλλιτεχνών από το ΠΔ 85/2022. Κατευθυνθήκαμε προς το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που είχε συγκληθεί Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να επιδώσουμε ψήφισμα με τα αιτήματά μας, αλλά δεν γίναμε δεκτοί παρά την επιμονή μας. Στη συνέχεια η πορεία κατέλεξε στο κτήριο Τσίλλερ (Εθνικό Θέατρο) στην Αγίου Κωνσταντίνου, όπου διαλύθηκε μετά από λίγη ώρα.

Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και ο επικοινωνιακός τρόπος που προσπαθεί να διαχειριστεί τα δίκαια αιτήματά μας, δεν μας αφήνει άλλη εναλλακτική από το να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τον αγώνα μας. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι και η κοινωνία είναι στο πλευρό μας. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας. Την Τρίτη 7/2/2023 το απόγευμα οργανώνουμε οχηματοπορεία που θα ξεκινήσει από το Άλσος Στρατού (θέατρο Badminton) και θα καταλήξει στην υπό κατάληψη σχολή του Εθνικού Θεάτρου,  καθώς και νέα 24ωρή απεργία την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚατάληψη στο Εθνικό Θέατρο από σπουδαστές δραματικών σχολών12.09.2018

Δεν σταματάμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας:
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ  ΤΟΥ Π.Δ.  85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
  • Επαναφορά των επαγγελμάτων μας στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).
  • Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής  Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας». 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b