MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πάκο Ραμπάν: Έφυγε από τη ζωή ο πρωτοπόρος σχεδιαστής σε ηλικία 88 ετών

Ο σχεδιαστής που άφησε εποχή με τα πρωτοποριακά σχέδια μόδας και τα αρώματά του, έφυγε σήμερα από τη ζωή, στο σπίτι του στη Γαλλία.

Monopoli Team

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας και αρωμάτων, Πάκο Ραμπάν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, στο σπίτι του στη Γαλλία, σήμερα Παρασκευή 3/1, σύμφωνα με το BBC.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από την Puig, την εταιρία που διευθύνει τον οίκο μόδας και αρωμάτων Paco Rabanne, η οποία και είπε ότι ο σχεδιαστής “είχε καθορίσει γενιές με την ριζοσπαστική ματιά του στην μόδα. Η κληρονομιά του θα ζήσει για πάντα”.

Ο πρόεδρος της Puig, José Manuel Albesa, είπε για το έργο του Ραμπάν: “Ποιος άλλος θα έκανε τις Παριζιάνες να θέλουν φορέματα από πλαστικό και μετάλλο. Αυτό το ριζοσπαστικό και επαναστατικό πνεύμα τον έκανε να ξεχωρίζει. Υπάρχει μόνο ένας Πάκο Ραμπάν”.

Γεννημένος στις 18 Φεβρουαρίου 1934 στο Σαν Σεμπαστιάν της Βασκωνίας στην Ισπανία, ήταν μόλις δύο ετών όταν ξέσπασε ο εμφύλιος στην Ισπανία και οι άνδρες του Φράνκο δολοφόνησαν τον πατέρα του, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να διαφύγει με την μητέρα του στη Γαλλία. Η μητέρα του, μοδίστρα στον πρώτο οίκο υψηλής μόδας του Cristóbal Balenciaga, δίδαξε στον Francisco “Paco” Rabanedacuervo, όπως ήταν το ολόκληρο όνομά του, την τέχνη της.

Όσο σπούδαζε αρχιτεκτονική, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από οίκους μόδας όπως οι Givenchy, Dior και Balenciaga, ενώ από το 1966 ξεκίνησε να παρουσιάζει τις δικές του δημιουργίες, οι οποίες σύντομα ξεχώρισαν τόσο όσον αφορά τον τομέα της ένδυσης όσο και στα κοσμήματα. Την ίδια δεκαετία, ο Ραμπάν με τους Αντρέ Κουρέζ και Ρούντι Γκερνράιχ συνέβαλαν στην πρωτοποριακή “στροφή” της γυναικείας μόδας από σοφιστικέ στιλ σε πιο λιτές και girly γραμμές.

Το 1968, δημιούργησε το ιστορικό πράσινο φόρεμα της Τζέιν Φόντα για την ταινία Μπαρμπαρέλα, αφήνοντας ιστορία και στον κινηματογράφο.

Κατά τη δεκαετία του 1970, ο Πάκο Ραμπάν ήταν ο πρώτος σχεδιαστής μόδας που χρησιμοποίησε στις επιδείξεις του μαύρα μοντέλα, ανοίγοντας τον δρόμο για την συμπερίληψη στην μόδα.

Ο σχεδιαστής είχε συνταξιοδοτηθεί το 1999, και από τότε αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, κάνοντας σπάνια δημόσιες εμφανίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑλκίνοος Ιωαννίδης: Το συγκλονιστικό κείμενο στήριξης στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b