MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Άντρια Ράιζμπορο: Η Ακαδημία των Όσκαρ δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητα της ηθοποιού παρά τις αντιδράσεις

Να μην αποσύρει την υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου της ηθοποιού Άντρια Ράιζμπορο, αποφάσισε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, έπειτα από έρευνα που διεξήχθη για την «ανορθόδοξη» καμπάνια που προκάλεσε αντιδράσεις.

Άντρια Ράιζμπορο: Η Ακαδημία των Όσκαρ δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητα της ηθοποιού παρά τις αντιδράσεις
Monopoli Team

Η διχαστική οσκαρική υποψηφιότητα της Άντρια Ράιζμπορο, κατόπιν έρευνας, δεν θα ακυρωθεί από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η Βρετανίδα ηθοποιός -προς έκπληξη όλων- συμπεριλήφθηκε στις φετινές υποψηφιότητες της Κατηγορίας Α΄Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στη low-budget δραματική ταινία «Οσα Φέρνει η Ζωή» («To Leslie»), μετά από μια καμπάνια της τελευταίας στιγμής με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων του Χόλιγουντ όπως η Κέιτ Γουίνσλετ και η Γκουίνεθ Πάλτροου.

Υπήρξαν αντιδράσεις και εκτοξεύτηκαν κατηγορίες για «αντικανονικές» πρακτικές οδηγώντας την Ακαδημία στην απόφαση να επανεξετάσει τις διαδικασίες της εν λόγω καμπάνιας. Καθώς έμειναν έξω από τις υποψηφιότητες φαβορί όπως η Βαϊόλα Ντέιβις («Η Γυναίκα Βασιλιάς») και η Ντανιέλ Ντίντγουιλερ («Till»), ξέσπασε διαμάχη για το αν οι τακτικές που ακολούθησε η ομάδα του «Οσα Φέρνει η Ζωή» αποτελούν τροχοπέδη για την πρόοδο των Όσκαρ όσον αφορά τη μεγαλύτερη συμπερίληψη στις ερμηνευτικές κατηγορίες.

«Λόγω των ανησυχιών που διατυπώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με την καμπάνια του «Όσα Φέρνει η Ζωή», η Ακαδημία επανεξέτασε τις τακτικές προώθησης του φιλμ.», αναφέρει η ανακοίνωση, «Η Ακαδημία αποφάσισε πως οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν δικαιολογούν την απόσυρση της υποψηφιότητας».

Ένα άρθρο των Los Angeles Times ανέφερε πως ο σκηνοθέτης της ταινίας Michael Morris και η σύζυγος του και ηθοποιός Mary McCormack, ήρθαν σε επαφή με φίλους τους σελέμπριτι ζητώντας τους υποστήριξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες tweets με παρόμοιο περιεχόμενο για την προώθηση της ερμηνείας της πρωταγωνίστριας. Όμως κανένας από τους δύο δεν είναι μέλος στην Ακαδημία.

Στον επίσημο λογαριασμό της ταινίας, ωστόσο, έγινε ανάρτηση ενός αποσπάσματος από το κείμενο του κριτικού Richard Roeper για τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, στην οποία μιλούσε για τη Άντρια Ράιζμπορο «συγκριτικά» με την ερμηνεία της Κέιτ Μπλάνσετ στο «Tar». Οι επίσημοι κανονισμοί της Ακαδημίας αναφέρουν πως «οποιαδήποτε τακτική αναφέρεται στον ανταγωνισμό ονομαστικά απαγορεύεται ρητά»

Η ανακοίνωση της Ακαδημίας πρόσθεσε πως έπονται αλλαγές

«Ο σκοπός των κανονισμών της Ακαδημίας που αφορούν τις καμπάνιες είναι να εξασφαλιστούν δίκαια και ηθικά βραβεία -αυτές οι αξίες βρίσκονται στον πυρήνα της Ακαδημίας. Με αφορμή αυτή την έρευνα, είναι εμφανές πως οι κανονισμοί πρέπει να αποσαφηνιστούν ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο πλαίσιο για σεβαστικές, συμπεριληπτικές και αμερόληπτες καμπάνιες. Αλλαγές θα γίνουν μετά το πέρας των φετινών βραβείων και θα διαμοιραστούν στα μέλη μας. Η Ακαδημία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου οι ψήφοι βασίζονται αποκλειστικά στην καλλιτεχνική και τεχνική αξία των κατάλληλων φιλμ». 

Την Άντρια Ράιζμπορο υποστήριξαν ο συμπρωταγωνιστής της Marc Maron και η ηθοποιός Κριστίνα Ρίτσι, η οποία ισχυρίστηκε πως η εν λόγω έρευνα ήταν «ελιτίστικη και μη συμπεριληπτική και ειλικρινώς οπισθοδρομική». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒραβεία Οσκαρ 2023: «Τα Πάντα Όλα» σαρώνουν με 11 υποψηφιότητες – Δείτε αναλυτικά όλες τις κατηγορίες12.09.2018

Μαζί με την Ράιζμπορο στην Κατηγορία Α΄Γυνακείου Ρόλου περιλαμβάνονται οι Κέιτ Μπλάνσετ , Άνα ντε Άρμας, Μισέλ Ουίλιαμς και Μισέλ Γιο.

Πηγή: Guardian

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b