MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 31 Ιανουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

2. Dark Vanilla Jungle, του Philip Ridley στο θέατρο Φούρνος

Το έργο του παγκοσμίως βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Philip Ridley, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Pleasance Courtyard στο Εδιμβούργο το 2013, φέρνει στο προσκήνιο την κακοποίηση και τη βία που δέχεται ένα κορίτσι από το περιβάλλον του. Το Dark Vanilla Jungle αφηγείται το ταξίδι της Άντρεα στο ρημαγμένο, από μνήμες της παιδικής και εφηβικής της ηλικίας, σπίτι της. Στην καταβύθιση αυτή στον κόσμο του παρελθόντος παίρνει μαζί της και τους θεατές σε μια «συνωμοσία» που φτάνει στο σήμερα της ηρωίδας. Παίζουν: Μητέρα Άντρεα (Τραγούδι): Μαριάννα Παπαθανασίου. Ερμηνεύει η Παναγιώτα Μπιμπλή.
Τρίτη 31/1 και 06, 07, 13, 14/2 στις 21:00
12 ευρώ (Γενική είσοδος), 10 ευρώ (Ανέργων, Φοιτητικό, Ατέλεια, ΑΜΕΑ.)
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

2. Μαθήματα οικιακής οικονομίας, στον Πολυχώρο Vault

Η ιστορία τριών διαφορετικών γενεών γυναικών που ξεκινά στις αρχές του εικοστού αιώνα και φτάνει μέχρι το σήμερα. Μια οικογενειακή ιστορία, από αυτές που εκτυλίσσονται κεκλεισμένων των θυρών και που τις γνωρίζουν λίγοι, εκτός κι αν τύχει να φτάσουν να γίνουν πρωτοσέλιδα. Στη ροή της αφήγησης διαπλέκεται το μανιφέστο της πρώτης διακήρυξης των δικαιωμάτων της γυναίκας, που γράφτηκε στην Επανάσταση του 1789 από τη Γαλλίδα επαναστάτρια και φεμινίστρια Olympe de Gouge, και η καθοδήγηση που προσφέρει στις νεαρές συζύγους ο Νικόλαoς Τσελεμεντές στον Οδηγό Μαγειρικής του, τον γνωστό σε όλους μας Τσελεμεντέ που έχει θρέψει και αναθρέφει αμέτρητες γενεές της ελληνικής οικογένειας. Το κείμενο της Μιχαέλας Αντωνίου είναι εμπνευσμένο από την εικαστική εγκατάσταση της Μαρίας Κονομή – μια αλληγορία για τη θέση της γυναίκας. Ένα λευκό σιδερένιο κρεβάτι που κλείνει μέσα του αναμνήσεις και σκιές, λεπτές ισορροπίες και ζωές πολύτιμες, το παρόν και το παρελθόν, τους άντρες της ζωής τους, τους μύθους και τα παραμύθια τους. Μια παράσταση για την ελευθερία του πνεύματος και του σώματος, την έμφυλη βία και την καταπίεση. Ερμηνεύουν: Ινώ Μενεγάκη και Βίκη Χαλαύτρη.
Τρίτη 31/1, 21:00 (Και Τετάρτη 1/2, Πέμπτη 2/2, Τετάρτη 8/2 και Πέμπτη 9/2 στις 21:00)
12€
Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26, Αθήνα

Αριστερόχειρες, της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Θέατρο Μπέλλος

Τελευταία παράσταση για τους “Αριστερόχειρες” της Νεφέλης Μαϊστράλη που ανεβαίνει από την ομάδα 4frontal στο Θέατρο Μπέλλος σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη. Το έργο αντλεί την έμπνευσή του από τις «Παιδοπόλεις», τα αμφιλεγόμενα ιδρύματα που ίδρυσε η Βασίλισσα Φρειδερίκη κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου πολέμου, καθώς και από ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου που διαμόρφωσαν την σύγχρονη ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Στην αρχή του σκηνοθετικού σημειώματος ο Θανάσης Ζερίτης αναφέρει: “Οι Αριστερόχειρες είναι ένα έργο ανθρωποκεντρικό και βαθιά αλληγορικό. Βασισμένο σε αληθινά ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα την περίοδο του Ελληνικού Εμφυλίου, διαπραγματεύεται την έννοια της συλλογικής μνήμης ενός λαού που αρνείται να κοιτάξει κατάματα το παρελθόν του και επιμένει να επαναλαμβάνει τα λάθη του.” Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ελένη Βλάχου, Τάσος Δημητρόπουλος, Χάρης Κρεμμύδας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Πάνος Τοψίδης. Ακούγεται ο Σταύρος Γιαννουλάδης και η Ευαγγελία Καρακατσάνη.
Τρίτη 31/1, 21:00
10€ – 14€
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Πλάκα Ακρόπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 31 Ιανουαρίου12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Σμυρνέïκα μινόρε, με την Γλυκερία στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια

Η διαχρονική ερμηνεύτρια Γλυκερία και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής ταξιδεύουν το κοινό στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής, σε μια διαδρομή με μοναδικές ερμηνείες και έθνικ διάθεση. Από τη θάλασσα της Σμύρνης ως την Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο, από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν ως την Αγιά Σοφιά, μάς μεταφέρουν τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922.
Τρίτη 31/1, 20:30
Από 5€ έως 30€
Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. H Νικόλ Σαραβάκου στο Θέατρο Άλσος

Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Νικόλ Σαραβάκου έρχεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Άλσος, για μια δυναμική παράσταση όπου σμίγουν τα δυτικά της ακούσματα με το έντεχνο λαϊκό. Σε μια μουσική “Βόλτα στην πόλη”, γεμάτη εικόνες, συναισθήματα και τις προσωπικές της εξομολογήσεις. Με όχημα το συναίσθημα και την ξεχωριστή της χροιά, παρουσιάζει νέα τραγούδια από τον επερχόμενο δεύτερο δίσκο της που έχει γράψει η ίδια, τις δικές της αστικές ιστορίες και τα δένει με τα τραγούδια που αγαπάει και διαλέγοντας από το δικό της ρεπερτόριο αλλά και από τα ρεπερτόρια αγαπημένων τραγουδοποιών. Δεν παραλείπει τραγούδια της μουσικής μας κληρονομίας όπως των Τσιτσάνη, Κραουνάκη, Παπακωνσταντίνου, Πασχαλίδη, Λειβαδά αλλά και Δεληβοριά.
Τρίτη 31/2, 21:00
Από 12€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Αθήνα (Πεδίον του Άρεως)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τρίτη 31 Ιανουαρίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b