MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 9 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, φεστιβάλ, μουσικές παραστάσεις και προβολές με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

“Βάκχες” του Ευριπίδη από τον θίασο της Δραματικής Σχολής Τράγκα στο Θέατρο Έναστρον

Από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο, ο θίασος της Δραματικής Σχολής Τράγκα θα παρουσιάζει τις “Βάκχες” του Ευρυπίδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Περιστέρη στο Θέατρο Έναστρον.
Υπόθεση: Λένε πως η κόρη του Κάδμου, η Σεμέλη, γέννησε παιδί του Δία. Πως κεραυνώθηκε θέλοντας να δει την θεϊκή μορφή του. Στάχτη έγινε, λένε. Κι από τη στάχτη της πήρε ο Δίας το έμβρυο, το έραψε στο μηρό του, απ’ όπου γεννήθηκε ο Διόνυσος… Λένε πως μεγάλωσε δίπλα στην Ινώ και κατόπιν με τις νύμφες του όρου Νύσα. Λένε πως ίδρυσε πόλεις και διαδίδει την τέχνη της οινοποιίας. Λένε πως έχει ακολουθία… Λένε πως είναι κατακτητής… Λένε πως έρχεται…Έρχεται; Σσσς! Θα ακούσει ο Πενθέας!
* Ελεύθερη είσοδος, απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο τηλέφωνο: 6945777570
*Κατάλληλο άνω των 16 ετών
28/1, 20:00
Θέατρο Έναστρον – Δεληγιάννη 19, Εξάρχεια

Piano Days: Τρεις δράσεις αφιερωμένες στο πιάνο με ελεύθερη είσοδο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου (28-29/1), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει για πρώτη φορά τις Piano Days @Megaron, ένα εορταστικό διήμερο αφιερωμένο στο πιάνο, με 3 δωρεάν δράσεις που θα αναδείξουν την προσαρμοστικότητα αυτού του μαγικού οργάνου σε διαφορετικά είδη μουσικής.

Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιανουαρίου, 13:00: «Nεαροί Σολίστ στα Φουαγέ» στο Φουαγέ Ισογείου, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Ένα λαμπερό πιάνο concert Grand Steinway τοποθετείται στο Φουαγέ Ισογείου της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης για να υποδεχθεί μαθητές ωδείων που θα ερμηνεύσουν έργα ρομαντικών συνθετών.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου, 15:00: «Στην κοιλιά του πιάνου» του Γιάννη Καρύδα στο Φουαγέ Πλατείας, Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης

Ο υπεύθυνος πληκτροφόρων οργάνων του Μεγάρου Moυσικής Αθηνών Γιάννης Καρύδας παραδίδει μαθήματα ανατομίας πιάνων! Μια σπάνια ευκαιρία για το κοινό – μικρούς και μεγάλους – να γνωρίσουν το δημοφιλές μουσικό όργανο μέσα κι έξω.
*Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην είσοδο μία ώρα πριν την εκδήλωση.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου, 17:00:«Piano Therapy» του Θανάση Δρίτσα και της Ευγενίας Παπαδήμα στην Aίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Ο γνωστός καρδιολόγος και συνθέτης Θανάσης Δρίτσας μαζί με την πιανίστα Ευγενία Παπαδήμα παρουσιάζουν, μέσα από παραδείγματα έργων για πιάνο, τις θετικές βιολογικές επιδράσεις του σε ένα εύρος ιατρικών καταστάσεων.
*Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην είσοδο μία ώρα πριν την εκδήλωση.
Μέγαρο Μουσικής – Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

11ο FolCalFest: ”Ελπίδα στη Ζωή – Προσφυγιά και Μετανάστευση” στο Αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού


Το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος [ΕΡ.Κ.Ε.Τ.] διοργανώνει το 11ο FolCalFest στο Αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 20:00. Το 11ο FolCalFest είναι θεματικό, αφιερωμένο στην επέτειο 100 ετών από τη μικρασιατική καταστροφή του 1922 και θα παρουσιάσει περιοχές που έπληξε η μετανάστευση και η προσφυγιά. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν οι εξής περιοχές: τα Αργυρόκαστρο-Τεπελένι (Νότια Αλβανία) με το πολυφωνικό συγκρότημα “Lot Kurbeti”, οι ΔερόποληΠωγώνι (Ήπειρος) με την Πολυφωνική Ομάδα “Οι Κεραντζήδες”, τα Λευκά Όρη Χανίων (Κρήτη) με την Ένωση Κρητών Βριλησσίων – Ομάδα Ριζίτικου, η Ερυθραία (Μικρά Ασία) με την Ομάδα Παραδοσιακού Τραγουδιού & Άδοντες εν Χαλκίδι, το Μεγάλο Ζαλούφι (Ανατολική Θράκη) με το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων “Θρακιώτικη Παράδοση” και ο Πόντος (Μικρά Ασία) με τον Σύλλογο Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου “Μανουήλ Κομνηνός”.
28/1, 20:00
Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού – Λ. Περικλέους 55, Αθήνα

ΙΡΙΔΑ VISIONS: Προβολή των “BULLA” και “Park” στον κινηματογράφο Ίριδα

Στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), το Σάββατο 28/1 στις 20:00 θα προβληθεί στον κινηματογράφο Ίριδα εκδήλωση υπό τον τίτλο BULLA (room noise) από την ομάδα Sound Nucleus του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Χιλής. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο καλλιτέχνης Jorge Cabieses-Valdés με την ηχητική performance του Porcelanatron III και θα ακολουθήσει παρουσίαση των video art έργων της ομάδας. Τα έργα αυτά παρουσιάζουν τις ποικίλες εναλλακτικές προσεγγίσεις του ήχου ως ερευνητικό αντικείμενο στο πλαίσιο των εικαστικών τεχνών.
Την Κυριακή 29/01 στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ίριδα masterclass του Ανδρέα Παπαδόπουλου πάνω στις διαδικασίες σχετικά με την αδειοδότηση για χρήση μουσικής σε οπτικοακουστικές παραγωγές καθώς και το πλαίσιο των πνευματικών δικαιωμάτων. Στη συνέχεια, στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίαςPark” της Σοφίας Εξάρχου. Το “Park”, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Σοφίας Εξάρχου, έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και της χάρισε το Βραβείο Νέων Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
28/1, 20:00 BULLA της ομάδας Sound Nucleus του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Χιλής
29/1, 16:30 Masterclass “Η χρήση των μουσικών έργων στις οπτικοακουστικές παραγωγές – Ανδρέας Παπαδόπουλος”
29/1, 20:00 Park – προκράτηση θέσεων εδώ
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα 
Η προκράτηση θέσεων ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων στην είσοδο.

Asifa Hellas Day 2023 στο Bios Ρομάντσο

Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων, έχοντας ως βασικούς άξονες δράσης την προώθηση και την εξωστρέφεια του ελληνικού ανιμέισον, διοργανώνει, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, από τις 12.00 μέχρι τις 20.00, στο Bios Ρομάντσο, την Asifa Hellas Day 2023, μια ολοήμερη ανοιχτή εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο που απευθύνεται σε ολόκληρη την κοινότητα, δημιουργούς, επαγγελματίες, σπουδαστές αλλά και φίλους των ελληνικών κινουμένων σχεδίων και περιλαμβάνει προβολές για όλη την οικογένεια, παρουσιάσεις από σημαντικούς διεθνείς προσκεκλημένους, συζητήσεις και την απονομή των Ετήσιων Βραβείων «Στράτος Στασινός».
*Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων της ημέρας και των προβολών, εδώ
29/1, 12:00-20:00
Bios Ρομάντσο – Πειραιώς 84, Αθήνα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου “Πέρα από τα Σύνορα” στο Πολεμικό Μουσείο

The other half, Γιώργος Μουτάφης

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) για πρώτη φορά παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου “Πέρα από τα Σύνορα” στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στον χώρο του Πολεμικού Μουσείου, από τις 27 έως 29 Ιανουαρίου 2023. Μεταφέροντας στις αποσκευές την 7η έκδοσή του, το “Πέρα από τα Σύνορα” έρχεται να συστηθεί στο κοινό της Αθήνας με 26 πανελλαδικές και παγκόσμιες/διεθνείς πρεμιέρες, 10 βραβεία, τρείς κριτικές επιτροπές και τρείς σκηνές προβολών και έχοντας ως σκοπό την προαγωγή της κινηματογραφικής τέχνης και έναν πολιτισμό πέρα από κάθε σύνορο.

Το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ “The Other Half” του Γιώργου Μουτάφη (Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ), “February 1st” των Mo Mo & Leila Macaire (πανελλαδική πρεμιέρα, Χρυσός Φοίνικας μicro), “Ήμουν κι εγώ εκεί και με φίλεψαν ένα πιάτο με φακή…” του Φρέντυ Βιανέλλη (Βραβείο Μεσογειακής Φιλίας), “iRony” του Radheya Jegatheva (Αργυρός Φοίνικας μicro) και “Reconstruction of the Occupation” του Jan Sikl (πανελλαδική πρεμιέρα, Βραβείο Καλύτερου Ιστορικού Ντοκιμαντέρ).

Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ “The Poet’s Wife” της Helke Misselwitz (Βραβείο Καλύτερου Κοινωνικοπολιτικού Ντοκιμαντέρ), “Πνεύμα Γηγενές” της Βίκυς Μαρκολέφα (Ειδικό Βραβείο “Οδυσσέας”), “Village of Women” της Tamara Stepanyan (πανελλαδική πρεμιέρα, Βραβείο FIPRECI) και “May 1st” του Luis Cuenca Castro (παγκόσμια πρεμιέρα, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους).
28 και 29/1 στις 18:00
Πολεμικό Μουσείο αμφιθέατρο “Ιωάννης Καποδίστριας” – Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2, Αθήνα
*Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 2106669131 / 2106669140 ή στο [email protected].

Ομιλία από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Εξαρχείων

Συνεχίζεται έως τον Απρίλιο, ο κύκλος ομιλιών με δωρεάν συμμετοχή, που διεξάγει ο Δήμος Αθηναίων στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε συνεργασία με επιστημονικά αναγνωρισμένους φορείς, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την υποστήριξη των δημοτών σε θέματα αγωγής και υγείας. Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση για την άνοια και τη νόσο Alzheimer, με ομιλήτρια Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγο-Ψυχίατρο, Πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια και τη νόσο Alzheimer και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer.
28/1, 18:00-20:00
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Εξαρχείων – Τσαμαδού 9, Εξάρχεια

“Μέσα”: Το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Μέγαρο

Μέσα, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Photo by Marilena Stafylidou

Παράλληλα με τις παραστάσεις του INK, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Banquet το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τίτλο Μέσα. Πρόκειται για ένα μονοπλάνο της εξάωρης θεατρικής παράστασης που ανέβηκε την άνοιξη του 2011. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να παρακολουθήσουν όση ώρα θέλουν, να καθίσουν όπου θέλουν, να φύγουν και να ξαναγυρίσουν όσες φορές θέλουν. Το “Μέσα” είναι σε σύλληψη και σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου και μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.
28/1 και 29/1 στις 18:00 – 23:59
Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 
Αίθουσα Banquet, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

26ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Για 26η χρονιά επιστρέφει η συνάντηση που έχουν αγαπήσει όλοι οι βιβλιοφάγοι της Αθήνας, το Παζάρι Βιβλίου! Από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, η Πλατεία Κλαυθμώνος θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου, με κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου», ιδανική ευκαιρία για όσους θέλουν να “χαζέψουν” χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές, που αρχίζουν από μόλις 1 ευρώ!
27/1, 09:00-21:00
Είσοδος Δωρεάν, με δυνατότητα αγοράς 10.000 τίτλων βιβλίου σε πολύ χαμηλές τιμές
Μέχρι 19 Φεβρουαρίου 
Πλατεία Κλαυθμώνος

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο 26ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην πλατεία Κλαυθμώνος12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b