MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ελληνικό Απόσταγμα 2023 – Save the spirit: Εκδήλωση γευσιγνωσίας ελληνικών αποσταγμάτων και ποτών στο Ωδείο Αθηνών

Αποσταγματοποιίες και ποτοποιίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας παρουσιάζουν πάνω από 100 επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας, σε μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής, στην αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών.

Monopoli Team

Η εκδήλωση γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και ποτών «Ελληνικό Απόσταγμα» επιστρέφει για 7η φορά, φέτος στην αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών, στις 29 Ιανουαρίου.

Στην έκθεση συμμετέχουν αποσταγματοποιίες και ποτοποιίες από διάφορα μέρη της χώρας παρουσιάζοντας πάνω από 100 προϊόντα, όπως σπάνια παλαιωμένα τσίπουρα, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, δυσεύρετα τσίπουρα μικρών παραγωγών, τσικουδιές, αποστάγματα φρούτων και ηδύποτα από βότανα και άλλες αρωματικές ουσίες της ελληνικής υπαίθρου.

Ελληνικό Απόσταγμα 2023 - Save the spirit: Εκδήλωση γευσιγνωσίας ελληνικών αποσταγμάτων και ποτών στο Ωδείο Αθηνών

Η εκδήλωση με μια ματιά

Το «Ελληνικό Απόσταγμα» αφορά μόνο ελληνικές ποτοποιίες με επώνυμα, τυποποιημένα προϊόντα υψηλής ποιότητας, που αποτελούν εξάλλου και το μέλλον του κλάδου. Παρουσιάζονται τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα, που ξεδιπλώνουν τη μοναδικότητά τους παρουσία των δημιουργών τους.

Negroni με τσίπουρο, Bloody Mary με ούζο και Pina Colada με μαστίχα είναι μερικά από τα γνωστά κοκτέιλ που έχουν «εκτρέψει» Έλληνες bartenders με στόχο την ανάδειξη παραδοσιακών προϊόντων ελληνικής απόσταξης. Η τάση τώρα είναι στη δημιουργία νέων κοκτέιλ με βάση τα ελληνικά αποστάγματα, δέκα από τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο κοινό προς δοκιμή στην εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα», που πραγματοποιείται αυτή τη Κυριακή στην Αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών.

Η Άννα-Μαρία Σαμουλαδά παρουσιάζει τα Golden Fresh Paloma και Aged Negroni με αφετηρία το premium τσίπουρο Golden Harvest, το Παλαιωμένο Τσίπουρο και το Botanic Liqueur, όλα της αποσταγματοποιίας Καρδάση. O Γιάννης Μιχαλόπουλος εμπνέεται από το O/PURIST, ένα επίσης υψηλής ποιότητας τσίπουρο, για τη δημιουργία δύο κοκτέιλ, του O/PURIST Blue και του Ο/PURIST Pink. Ο Βασίλης Βασιλείου παρουσιάζει τα Heaven’s Garden, Humble Crafter και Proud Summer με βάση τα αποστάγματα σταφυλής Μαλαγουζιά, Μούχταρο και Hefebrand του Lost Lake Distillery. Τέλος, ο Γιώργος Καραβάνας εμπνέεται από το ούζο Κατσάρος Legendary, το Τσίπουρο τριπλής απόσταξης Angel Tears, το Limoncello και το Mastiha Katsaros για να δημιουργήσει τα κοκτέιλ Traditional Sin, Angel’s Share, Happy Lemon και Mystic 7.

Γαστρονομική έκπληξη αλλά και ιδανικό συνοδευτικό των αποσταγμάτων οινικής προέλευσης θα αποτελέσουν οι νόστιμες δημιουργίες του εστιατορίου Ψαράδες που είναι ο χορηγός γευστικής απόλαυσης της έκθεσης.

[relart 1]

Από τις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχωρίζει το σεμινάριο για το πώς δοκιμάζονται τα αποστάγματα και η ενημερωτική εκδήλωση με τρεις κορυφαίους αποσταγματοποιούς που θα απαντούν για μία ώρα σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού για ο,τιδήποτε αφορά τα οινικά αποστάγματα.

Η γευστική δοκιμή αποσταγμάτων και κοκτέιλ περιλαμβάνονται στη τιμή εισόδου μαζί με τον κατάλογο της έκθεσης και το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η είσοδος κοστίζει €12 (φοιτητικό 10€). Περιλαμβάνει τον κατάλογο της έκθεσης και το ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων.

Ελληνικό Απόσταγμα

Κυριακή 29 Ιανουαρίου | 13:00 – 20:00

Aίθουσα Φουαγιέ Τεχνών, Ωδείο Αθηνών. Βασιλέως Γεωργίου B’ 17-19, Αθήνα

Πληροφορίες www.apostagmata.gr

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b