MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. ΙΝΚ: Ελληνική πρεμιέρα για το βραβευμένο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο κορυφαίος καλλιτέχνης, σκηνοθέτης, χορογράφος, εικαστικός και περφόρμερ που μαγεύει το κοινό στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και θέατρα ολόκληρου του πλανήτη με τις υβριδικές δημιουργίες του και τις αισθητικά αποκαλυπτικές εικόνες του, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το «ΙΝΚ». Ένα έργο πλημμυρισμένο νερό, που θέτει σε δοκιμασία σώμα και ψυχή, μια τολμηρή καταβύθιση στην πολυπλοκότητα της ανθρώπινης επιθυμίας που τιμήθηκε στην Ιταλία με το βραβείο Ubu 2020–21 («Καλύτερη ξένη παράσταση που παρουσιάστηκε στην Ιταλία»). Το έργο ανεβαίνει από σήμερα 12 Ιανουαρίου 2023 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη και αποτελεί συμπαραγωγή του Δ. Παπαϊωάννου και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Πέμπτη 12/1, 20:00 (12, 13, 14, 15, 19, 20, 21, 26 και 27 Ιανουαρίου 2023 στις 20:00 | Έξτρα παραστάσεις: 18, 22, 28 και 29 Ιανουαρίου στις 20:00, 23 Ιανουαρίου διπλή παράσταση: 17:30 και 20:00)
7,5-35€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

2. Θάλαμος Νο6, του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Νατάσας-Φαίης Κοσμίδου στο θέατρο Άλφα

Ο Κώστας Γάκης εμπιστεύεται το εκπληκτικό διήγημα του Άντον Τσέχωφ, «Θάλαμος Νο 6» στην φωνή της Νατάσας Φαίης Κοσμίδου, η οποία το φέρνει στο σήμερα, το ζωντανεύει και μας μιλάει κοιτώντας μας στα μάτια για όλα όσα μας πονάνε. Μέσα από τα τραγούδια και κείμενα της Νατάσας Φαίη Κοσμίδου και τις φωνές πέντε γυναικών δημιουργείται μια παράσταση που πραγματεύεται πολιτικά θέματα όπως την αστυνομική βία, την πατριαρχία, τον σεξισμό, τις γυναικοκτονίες τις πολιτικές δολοφονίες, την έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης. Μέσα από μία χιπ χοπ αισθητική, γεμάτη μουσική δημιουργείται έτσι μία παράσταση – ποιητικό κολάζ που φωνάζει: Μην ξεχνάς! Παίζουν: Νατάσα –Φαίη Κοσμίδου, Ιωάννα Παπακωνσταντίνου, Έρη Μανουρά. Χορεύει η Σίλια Καλφοπούλου & Βιολί παίζει η Μαρία Μιχαλάκα.
Πέμπτη 12/1 (και κάθε Πέμπτη), 21:00 
Κανονικό: 14€, Φοιτητικό: 10€, Ατέλεια (Σπουδαστές Δραματικών Σχολών): 9€
Θέατρο Άλφα/Ληναίος – Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51, Πολυτεχνείο, Αθήνα

3. Αφανισμός, του Τόμας Μπέρνχαρντ στο Θέατρο Σφενδόνη

H Άννα Κοκκίνου, σκηνοθετεί και ερμηνεύει το τελευταίο μυθιστόρημα του Τόμας Μπέρνχαρντ, «Αφανισμός», στο Θέατρο Σφενδόνη. Ο «Αφανισμός», ίσως εξαιτίας της ανελέητης σκληρότητάς του που εξωθείται στα άκρα, είναι σαν πνευματική διαθήκη που ο συγγραφέας αφήνει πίσω του. Στις μέρες μας ιδιαίτερα ακούγεται προφητικός ο λόγος του- μοιάζει γι αυτόν θέμα ζωής και θανάτου. Ο χρόνος του μυθιστορήματος του «Αφανισμού» είναι ο χρόνος που κυλάει ανάμεσα στην είδηση του θανάτου και στην κηδεία των τριών νεκρών. Το χρόνο αυτό καταλαμβάνει ένας γιγαντιαίος μονόλογος γεμάτος αντιφάσεις, πληγές και τραύματα που ανοίγουν σε μια λιτανεία ενθυμήσεων. Ό,τι ψευτίζει και παραμορφώνει τον άνθρωπο ή την ιδέα που ο ίδιος έχει για τον κόσμο θα εξουδετερωθεί, θα εκμηδενιστεί – θα οδηγηθεί στον πλήρη αφανισμό.
Πέμπτη 12/1, 20:00 (Κάθε Πέμπτη έως Σάββατο στις 20:00, Κυριακή στις 18:00)
15 ευρώ, 12 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4 (Στάση Μετρό: Ακρόπολη)

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Εύη Μάζη στο Half Note Jazz Club

Η Εύη Μάζη έρχεται για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note Jazz Club μαζί με τους καταξιωμένους μουσικούς Δήμο Βουγιούκα στο ακορντεόν, Δημήτρη Κουφογιώργο στην κιθάρα, Κώστα Αρσένη στο κοντραμπάσο και την ίδια στο φλάουτο, στο τραγούδι και στο πιάνο, σε μουσικές και τραγούδια από όλο το κόσμο με σημείο αναφοράς τις συνεργασίες της και τις επιρροές της. Τραγούδια του μεσοπολέμου που αναμειγνύονται με ethnic μουσικές, ελληνικές μπαλάντες με αργεντίνικα τάνγκο, ρεμπέτικα τραγούδια με ορχηστρικές μελωδίες, κινηματογραφική μουσική και αλλά πολλά, σε μια συνάντηση με πολλά ηχοχρώματα. Καλεσμένη της βραδιάς η Βιολέτα Ίκαρη.
Πέμπτη 12/1, 21:30
15€ (θέση σε τραπέζι), 10€ / Bar ορθίων
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

5. Μάγδα Μαυρογιάννη και Άρης Γραικούσης σε «Ιστορίες μουσικής και μαγειρικής» στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη

Η γνωστή ηθοποιός και μουσικός Μάγδα Μαυρογιάννη και ο διακεκριμένος πιανίστας Άρης Γραικούσης, παρουσιάζουν στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη ένα διαδραστικό αναλόγιο βασισμένο σ’ ένα σπάνιο βιβλίο. Ένα βιβλίο θησαυρός μαγειρικής της συγγραφέως και ερωμένης του Fr. Chopin, Γεωργίας Σάνδη με τίτλο, “Le Carnet de Cuissine de George Sand” η οποία μαγείρευε για τους πνευματικούς της φίλους Balzac, Delacroix, Liszt κ.ά., στον Πύργο της στο Νοάν. Ο Άρης Γραικούσης επιλέγει από το σπουδαίο έργο του Frédéric Chopin βαλς, μαζούρκες, σπουδές, πρελούδια, Πολωνέζες κ.α. Σε έκτακτη συμμετοχή η διακεκριμένη σοπράνο Κάτια Πάσχου ερμηνεύει τον κύκλο τραγουδιών “La bonne Cuisine” που μιλούν για μαγειρική του L. Bernstein. Η Μάγδα Μαυρογιάννη αφηγείται την ιστορία του βιβλίου και μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα του Πύργου της Γεωργίας Σάνδη στο Νοάν, λέγοντας τα μυστικά της μαγειρικής της.
Πέμπτη 12/1, 20:30
20, 15, 10€
Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b