MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου

Ένα συνέδριο – αφιέρωμα στον Δημήτρη Παπαϊωάννου, παραστάσεις και πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις στη σημερινή μας ατζέντα με δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα.

Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ για τον Δημήτρη Παπαϊωάννου «Πίσω από τον τοίχο»
Monopoli Team

«Προσεγγίζοντας το έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου – Από το οικείο στο οικουμενικό»: Συνέδριο αφιερωμένο στο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Μέγαρο

Στο τριήμερο επιστημονικό συνέδριο αφιερωμένο στον παγκόσμιας εμβέλειας Έλληνα σκηνοθέτη, χορογράφο, εικαστικό, περφόρμερ και σχεδιαστή σκηνικών, κοστουμιών και φωτισμών Δημήτρη Παπαϊωάννου που διοργανώνεται στην Αθήνα, θα αναδειχθεί από διαφορετικές οπτικές και αφετηρίες το πολυσύνθετο έργο και η πολυδιάσταση δημόσια παρουσία του. Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα συνέδια: 4 (Χώρος, Εικόνα και Επιτέλεση), 5 (Ιστορία, Ωσμώσεις, Διατομές) και 6 (Ξανακάνοντας Κουήρ το έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου). Παράλληλα, το βράδυ θα κλείσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Πίσω από τον τοίχο» πάνω στον χορογράφο και συζήτηση με την σκηνοθέτιδα Νεφέλη Σαρρή.
12/1, ώρες 11:00-12:30, 13:15-14:45, 15:30-17:45, 18:45-20:30
11, 12 και 13 Ιανουαρίου 2023
Πολυχώρος Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔημήτρης Παπαϊωάννου: Το “Ink” μιλάει για την επιθυμία, την ομορφιά και τη νεότητα12.09.2018

Κάσπαρ, του Πέτερ Χάντκε από την ομάδα Συντεταγμένοι στο Θέατρο Εμπρός

Η ομάδα Συντεταγμένοι παρουσιάζει ένα από τα σπουδαιότερα έργα του σύγχρονου θεατρικού ρεπερτορίου, «Κάσπαρ», του νομπελίστα συγγραφέα Πέτερ Χάντκε, στο Θέατρο Εμπρός.Παίρνοντας ως αφορμή την πολύ γνωστή, στη βορειοδυτική Ευρώπη, περίπτωση του Κάσπαρ Χάουζερ, ο Πέτερ Χάντκε μιλάει για τη χρήση της γλώσσας ως μέσο υποβολής, επιβολής και συμμόρφωσης, για το παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης, για τη νοσταλγία της χαμένης παιδικής αθωότητας. Ο πραγματικός εγκλωβισμός, η αιχμαλωσία, ο βασανισμός του Κάσπαρ Χάουζερ γίνονται μια αλληγορία για τον εγκλωβισμό, την αιχμαλωσία, τον βασανισμό του όντος μέσα στο θέατρο της ανθρώπινης ύπαρξης.
05/01 στις 20:00
Με ελεύθερη συνεισφορά
Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή

Fear of even numbers: Performance της Ναταλίας Καλογεροπούλου στο Flux Laboratory Athens

Η χορεύτρια Ναταλία Καλογεροπούλου προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας του Flux Laboratory Athens τον Δεκέμβριο του 2022. Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 θα μοιραστεί με το κοινό τη δουλειά της με τίτλο “fear of even numbers”. Το «fear of even numbers» αποτελεί ένα πρότζεκτ κινητικής έρευνας που αντλεί το κινησιολογικό του υλικό από μία λίστα 19 φοβιών. Η Ναταλία Καλογεροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2021. Την Άνοιξη του 2022 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή («Ήξερα μόνο ένα παιδί που περπατούσε με τα χέρια», εκδ: Ενύπνιο). Έχει χορέψει κομμάτια των: Δάφνις Κόκκινος και Αθανασία Κανελλοπούλου (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2021). Έχει συνεργαστεί με την Ζωή Ευσταθίου για το κομμάτι της «WORKING RHYTHM» (Το τρένο στο Ρουφ, 2022) και με την Πένυ Διαμαντοπούλου σε παραστάσεις εντός και εκτός Αθηνών (Θέατρο Πορεία, Φεστιβάλ Κέρκυρας, 2022).
12/1 στις 20:00
Flux Laboratory Athens, Γέροντα 12, 10558, Πλάκα
Απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση θέσης εδώ

«Τι ήταν ο συγγραφέας πριν γίνει Έλληνας;»: Στρογγυλή Τράπεζα στο Ίδρυμα Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα «Τι ήταν ο συγγραφέας πριν γίνει Έλληνας;». φορμή είναι το πρόσφατο βιβλίο της δρ. Κωνσταντίνας Ζάνου Τραυλίζοντας το Έθνος: Διεθνικός Πατριωτισμός στη Μεσόγειο, 1800-1850. Το βιβλίο παρουσιάζει την ιστορία μιας γενιάς Επτανήσιων διανοουμένων, δημιουργών και πολιτικών προσωπικοτήτων -από τον Ούγκο Φόσκολο, τον Κάλβο και τον Σολωμό μέχρι τον Καποδίστρια, τον Ανδρέα Μουστοξύδη και τον Νικολό Τομαζέο, οι οποίοι βίωσαν την κατάρρευση της Βενετικής Πολιτείας και τη διάλυση του κοινού πολιτισμικού και πολιτικού χώρου της Αδριατικής.Οι εισηγήσεις θα κινηθούν μέσα από έννοιες όπως έθνος, εθνοτισμός, εθνικισμός, πατριωτισμός, διαφωτισμός, φιλελευθερισμός, διεθνισμός και θα προσπαθήσουν, μέσα από μικρές ιστορίες, να φωτίσουν μεγάλα ερωτήματα. Πώς ορίζεται το έθνος; Ποιος ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της δυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου και των Βαλκανίων στα χρόνια των επαναστάσεων; Τι μεσολαβεί από το «τραύλισμα» των λέξεων ως τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας;
12/1 στις 18:30
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη – Ιστορική Βιβλιοθήκη, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
12/1 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραστάσεις που περιμένουμε τη νέα χρονιά12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b