MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Λοιμός: Η μουσική παράσταση του Βασίλη Βηλαρά στο Ρομάντσο

Ο Λοιμός του Βασίλη Βηλαρά επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, μετά τις sold out παραστάσεις του 2022. Για έξι μόνο παραστάσεις στο Ρομάντσο, από σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, και κάθε Τετάρτη μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Μια μουσική παράσταση φτιαγμένη από τα υλικά που γεμίζουν τα newsfeed μας καθημερινά. Η πατριαρχία, ο σεξισμός, τα give aways, οι γυναικοκτονίες, η ομοφοβία, ο φασισμός, οι close friends, η αστυνομική βία, το victim blaming, ο παραλογισμός των dating apps, γίνονται τραγούδια σε ένα show που μιλάει για το τσίρκο που λέγεται Ελλάδα. Παίζουν: Βασίλης Βηλαράς, Χάρης Κούσιος και Κέλλυ Παπαδοπούλου.
Τετάρτη 11/1 (και κάθε Τετάρτη), 21:00 
10€ (κανονικό), 8€ (φοιτητικό, άνω 65), 5€ (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ, ΑΜΕΑ)
Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

2. Πνίγομαι: Η πρώτη solo stand up comedy παράσταση της Δήμητρας Νικητέα στο Θέατρο Αλκμήνη Πνίγομαι: Η πρώτη solo stand up comedy παράσταση της Δήμητρας Νικητέα στο Θέατρο Αλκμήνη

Η Δήμητρα Νικητέα στα 23 της έτη, κάνει ένα τολμηρό βήμα και «βουτάει», ανεβάζοντας την 1η της solo stand up comedy παράσταση, με τίτλο «Πνίγομαι», στο Θέατρο Αλκμήνη. Η Δήμητρα πνίγεται με τις εξής απορίες: Τελικά το 10 είναι μόνο για το Θεό; Θα μπορούσε ο Φεμινάζι να είναι ο Χίτλερ φασαία Εξαρχειώτισσα; Δουλεύει όντως, ο πατέρας μου που είναι Συνταγματάρχης; Πού είναι οι φανταστικοί μας φίλοι; Γιατί όλοι είναι αγανακτισμένοι στη λαϊκή αγορά; Ποιος παρανοϊκός σκέφτηκε τα έθιμα για να μην φάει ποτέ κράξιμο; Δεν είναι λίγο άδικο το βραβείο στην ιππασία να το παίρνει ο άνθρωπος και όχι το άλογο; Θα έριχναν τον αυτιστικό αδελφό μου, άραγε, στον Καιάδα; Πού χάθηκε ο Φλοριάν; Πού δουλεύουν πλέον οι νάνοι του Φορ Μπουαγιάρ; Θα μπορούσε ο Πλεύρης να κάνει φοβερά ASMR βίντεο; Πώς θα ήταν ο εθνικός μας ύμνος αν τον είχε γράψει ποιητής του Instagram; Αυτά και άλλα πολλά από σήμερα και κάθε Τετάρτη (έως τις 15 Φεβρουαρίου 2023).
Τετάρτη 11/1 (και κάθε Τετάρτη), 21:30
10€ γενική είσοδος
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι

3. Ο Αμπιγιέρ, του Ρόναλντ Χάργουντ σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, συνεχίζει τις παραστάσεις στη σκηνή του Θεάτρου «Τζένη Καρέζη», σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στον ρόλο του Σερ και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον ρόλο του πιστού Νόρμαν συναντώνται στην σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη», πλαισιωμένοι από έναν εξαιρετικό θίασο (Τζένη Κόλλια, Μάρω Παπαδοπούλου, Απόστολος Πελεκάνος, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Άγγελος Νεράντζης).
Τετάρτη 11/1, 19:00 (Και Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00)
Α’ ζώνη 25€ / Μειωμένο: 21€, Β’ ζώνη 21€ / Μειωμένο: 17€, Γ’ ζώνη 17€ / Μειωμένο: 14€
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. «Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη» στο Μουσικό Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια

Δύο ξεχωριστοί, όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντώνται στην σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια. Εκείνος του “πατριάρχη” του ρεμπέτικου Βασίλη Τσιτσάνη, με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Μίκη Θεοδωράκη. Τα διαχρονικά τραγούδια των δύο δημιουργών έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά μας. Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με το δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια. Ωστόσο, η λαϊκή μουσική τους σκέψη κάπου συναντιέται. Τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί. Ένα πρόγραμμα με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα λαϊκά τραγούδια των δύο συνθετών από μεγάλους Έλληνες ερμηνευτές. Συμμετέχουν ο Δημήτρης Μπάσης, η Αργυρώ Καπαρού και ο Άγγελος Θεοδωράκης. 
Τετάρτη 11/1, 20:30
Από 5 έως 30€
Μουσικό Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. Τσάι γιασεμιού: H Αρλέτα μάς εμπνέει στο Half Note

Ο Βασίλης Ρακόπουλος, στενός φίλος και συνεργάτης της Αρλέτας για πολλές δεκαετίες, και η Νάνα Μπινοπούλου, μαζί με τους εκπληκτικούς μουσικούς Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και Πέτρο Κούρτη, ξαναζωντανεύουν τραγούδια της ίδιας και των αγαπημένων της συνθετών Μάνου Χατζιδάκι και Γιάννη Σπανού. Αγαπημένα τραγούδια της Αρλέτας όπως το “Μια φορά θυμάμαι”, “Η σερενάτα”, “Ο λύκος”, “Χάρτινο το φεγγαράκι”, ανανεώνονται μέσα από μια ευαίσθητη και σύγχρονη αυτοσχεδιαστική προσέγγιση.
Τετάρτη 11/1, 21:30
15€ (θέση σε τραπέζι), 10€ / Bar ορθίων
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b