MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ATZENTA

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τρίτη 10 Ιανουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Αρχαιολογία, Έθνος και Φυλή: Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Χαμηλάκη και του Ράφαελ Γκρήνμπεργκ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Oι Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Χαμηλάκη και του Ράφαελ Γκρήνμπεργκ «Αρχαιολογία, Έθνος και Φυλή: Αναμέτρηση με το παρελθόν, Aποαποικιοποίηση του Mέλλοντος στην Ελλάδα και το Ισραήλ». Με τη μορφή ενός οξυδερκούς και ζωηρού διαλόγου ανάμεσα σε δύο κορυφαίους μελετητές, το βιβλίο συγκρίνει τη σύγχρονη Ελλάδα με το σύγχρονο Ισραήλ –δύο αρχετυπικές και καθοριστικές περιπτώσεις όπου η αρχαιολογία βρίσκεται στην καρδιά του νεωτερικού εθνικού φαντασιακού–, αναδεικνύοντας όψεις οι οποίες συχνά αποσιωπώνται από τον κυρίαρχο θεσμικό Λόγο. Μέσα από τη διερεύνηση θεματικών όπως η αποικιοκρατική προέλευση των εθνικών αρχαιολογιών, η κρυπτοαποικιοποίηση των δύο χωρών και της αρχαιολογίας τους, ο ρόλος της αρχαιολογίας ως διαδικασίας αποκάθαρσης και η φυλετικοποίηση της αρχαιολογικής και υλικής κληρονομιάς της Ελλάδας και του Ισραήλ, οι δύο συγγραφείς καταλήγουν στη διαπίστωση μιας επείγουσας ανάγκης για αποαποικιοποίηση και για σύναψη συμμαχιών με τις απανταχού υποτελείς κοινότητες και με νέα πολιτικά κινήματα. Στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν: Έφη Γαζή Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Βασίλης Λαμπρόπουλος Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν, Ηλίας Παπαγιαννόπουλος Πανεπιστήμιο Πειραιά, Γιάννης Χαμηλάκης Πανεπιστήμιο Μπράουν. Θα συντονίσει η Ελεάνα Γιαλούρη.
10/1 στις 19:00
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Café, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

Η δεύτερη ζωή της Εθνικής Αντίστασης. Πρακτικές αναγνώρισης και αποκλεισμού 1944-2006: Παρουσίαση βιβλίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και οι Εκδόσεις Θεμέλιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Μάγδα Φυτιλή – Μάνος Αυγερίδης – Ελένη Κούκη, Η δεύτερη ζωή της Εθνικής Αντίστασης. Πρακτικές αναγνώρισης και αποκλεισμού 1944-2006”, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα “Ιωάννης Δρακόπουλος”, Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30). Θα μιλήσουν οι: Κατερίνα Δέδε, ιστορικός ΙΙΕ/ΕΙΕ, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, ιστορικός, ΕΚΠΑ, Κατερίνα Λαμπρινού, πολιτική επιστήμονας, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Θα συντονίσει ο Στρατής Μπουρνάζος, ιστορικός.
10/1 στις 19:00
Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα

Xάντρες από χαρτί για συνθέσεις κοσμημάτων: Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες στο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης, για ενήλικες, με τίτλο «Xάντρες από χαρτί για συνθέσεις κοσμημάτων». Το εργαστήρι «Xάντρες από χαρτί για συνθέσεις κοσμημάτων» πραγματοποιείται με την εικαστικό Αριάδνη Μαργαρίτη, στο κτήριο του ΠΙΟΠ, στον Ταύρο. Οι συμμετέχοντες, με βασικό υλικό το χαρτί και τον χαρτοπολτό και με απλές τεχνικές, θα κατασκευάσουν χάντρες και στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μοναδικά κοσμήματα. Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις, την Τρίτη 10 και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 (ώρες 11:00-13:00).
10/1 ώρες 11:00-13:00
Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
*Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι 20 πρώτοι θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους.

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
10/1 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραστάσεις που περιμένουμε τη νέα χρονιά12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b