MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για χορό, συναυλίες και θέατρο για την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για χορό, συναυλίες και θέατρο που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου.

Φωτογραφία: Ελισσάβετ Μωράκη
Monopoli Team

ΧΟΡΟΣ

1. My Mind Like The Sky, της ‘Iρις Καραγιάν για μία τελευταία παράσταση στο Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα

Η νέα παραγωγή της χορογράφου Ίρις Καραγιάν «My Mind Like The Sky», ολοκληρώνει τις παραστάσεις της σήμερα, Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ. Το σόλο ερμηνεύει η Ιωάννα Παρασκευοπούλου και την μουσική υπογράφει ο Νίκος Βελιώτης, σταθεροί συνεργάτες της χορογράφου για πάνω από δέκα χρόνια, με το έργο βουτά στο αρχείο της συνεργασίας τους, να επισκέπτεται παλαιότερα έργα και επαναδιαπραγματεύεται ενσώματες μνήμες. Ξεκινά ως μια απόπειρα χαρτογράφησης των σκέψεων, των αισθήσεων και των εικόνων που εμφανίζονται και εξαφανίζονται όταν στρέφουμε την προσοχή μας στο παρόν. Είναι αποτέλεσμα της πρακτικής που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια της έρευνας και των προβών, μια πρακτική συλλογής και παράθεσης υλικών και αναφορών, καταγραφής και άρθρωσης ερωτημάτων και έκφρασης της σκέψης και της φαντασίας.
Τετάρτη 4/1, 21:00
8-12€
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ – Κορυτσάς 39, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

2. Ο Μιχάλης Τζουγανάκης στο Christmas Theater

Φωτογραφία: Facebook/Μιχάλης Τζουγανάκης

Στην αυγή του νέου χρόνου έρχεται η συναυλία του Μιχάλη Τζουγανάκη στο Christmas Theater, για να σηματοδοτήσει την αρχή σε κάτι άλλο, κάτι νέο και διαφορετικό. Αυτήν τη φορά, ο καλλιτέχνης που έχει χαρίσει στο κοινό σπουδαία τραγούδια και μαγικές μουσικές στιγμές σε αναρίθμητες συναυλίες, οδηγώντας το κάθε φορά σε μεθυστικά μουσικά ταξίδια, επιστρέφει στην Αθήνα μαζί με τον Αλέξανδρο Τζουγανάκη και τον Χρήστο Σεβαστό και ανεβαίνουν στη σκηνή για ν’ ανοίξουν έναν νέο κύκλο συναυλιών, στις οποίες η εξωστρέφεια και οι καταιγιστικοί ρυθμοί επανεφευρίσκουν την πρωταρχική ουσία της μουσικής, που γεννά ιδέες και μεθόδους, ικανές να ανατρέψουν και να γοητεύσουν.
Τετάρτη 4/1, 21:00
13€ – 33€
Christmas Theater – Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO Μιχάλης Τζουγανάκης στο Christmas Theatrer12.09.2018

ΘΕΑΤΡΟ

3. Hedwig and The Angry Inch: Μίνως Θεοχάρης και Κατερίνα Ντούσκα στο Θέατρο Αλκυονίς

Το πολυβραβευμένο punk-rock μιούζικαλ των John Cameron Mitchell και Stephen Trask, με τίτλο «Hedwig and The Angry Inch», παρουσιάζεται, στο Θέατρο Αλκυονίς, σε σκηνοθεσία Μίνου Θεοχάρη. Η παράσταση:Ο Μίνως Θεοχάρης γίνεται η γοητευτικά απόκοσμη Hedwig, η πιο εμβληματική gender queer περσόνα του σύγχρονου μουσικού θεάτρου, και μας προσκαλεί να αφεθούμε σε έναν rock ύμνο για την ελευθερία της ανθρώπινης ύπαρξης.Το cast-έκπληξη συμπληρώνει η Κατερίνα Ντούσκα, στην πρώτη της θεατρική εμφάνιση. Η ταλαντούχα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός παρουσιάζει την πιο ανατρεπτική εκδοχή του εαυτού της στον ρόλο του Γιτζάκ, του συζύγου της Hedwig.
Τετάρτη 4/1, 21:00
Κάθε Τρίτη και Τετάρτη, μέχρι 31 Ιανουαρίου
Από 15€

Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42, Αθήνα. Τηλ: 21 0882 8100

4. Σχολική Φωτογράφιση: Stand Up Comedy στο Θέατρο Άβατον

Η ”Σχολική Φωτογράφιση” είναι μία Stand Up Comedy παράσταση με… μαθητές 8 ανερχόμενους κωμικούς της ελληνικής σκηνής, οι οποίοι αποφάσισαν να σταματήσουν να είναι οι “καραγκιόζιδες” της τάξης και να ασχοληθούν επαγγελματικά με την κωμωδία. Συγκεκριμένα, οι Μιχάλης Σεβαστέρης, Γιώργος Αλεβίζος, Δημήτρης Παλλιγκίνης, Billy G, Έμιλυ Ντάνου, Σταμάτης Αθανασάκης, Δημήτρης Ιατρόπουλος και Σταύρος Μαργιώλος έρχονται διαβασμένοι, εξοπλισμένοι με το καλύτερο υλικό τους και σηκώνουν χέρι να πουν μάθημα στο Θέατρο Άβατον από την Τετάρτη 4/1 και κάθε Τετάρτη του Ιανουαρίου.
*Η παράσταση απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 15 και άνω
Τετάρτη 4/1, 21:00 (και κάθε Τετάρτη στις 21:00)
8€
Θέατρο Άβατον – Ευπατριδών 3, Γκάζι

5. In the Mood of Love, του Jean Cassies στο Θέατρο Altera Pars

Photo Credits: Εβίτα Σκουρλέτη

Η μουσικοθεατρική παράσταση In The Mood of Love, σε κείμενο-σκηνοθεσία του Γάλλου ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Jean Cassies θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Altera Pars για 4 ακόμα παραστάσεις. Υπόθεση: Χωρίς τον έρωτα δεν είμαστε τίποτα…Εκείνη: Άραγε ξέρεις, αθώο μου αρνάκι, ότι μπορούμε να τρέμουμε από έρωτα, να στενάζουμε από έρωτα, να φωνάζουμε από έρωτα, ότι μπορούμε να αγαπάμε από έρωτα…Κι ότι μπορούμε να πεθαίνουμε από έρωτα! Εκείνος και Εκείνη, ένας άντρας και μια γυναίκα, εξερευνούν με πάθος τα περίπλοκα μονοπάτια του έρωτα και της επιθυμίας, σε μια θεατρική και μουσική εμπειρία. Μια μπαλάντα, που προσεγγίζει με παιχνιδιάρικη ματιά την ουσία και τις πολλές όψεις του έρωτα, μέσα από το βίωμα ενός ζευγαριού που αγαπιέται, στη συνέχεια δεν αγαπιέται πια, και στο τέλος αγαπιέται ξανά, διότι, όπως τραγουδά και η Εντίθ Πιαφ: «χωρίς τον έρωτα δεν είμαστε τίποτα». Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Ζιάζιαρης και Φανή Γέμτου, ενώ επί σκηνής συμμετέχουν οι μουσικοί: Κώστας Λώλος (βιολί) και Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης (πιάνο).
Τετάρτη 4/1, 21:00 (και για 3 ακόμα παραστάσεις: Πέμπτη 5/1, Τετάρτη 11/1 και Πέμπτη 12/1 στις 21:00)
10€ – 12€
Θέατρο Altera Pars, Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Τεχνόπολη καλωσορίζει το 2023 – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ιανουαρίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b