MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
06
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Midnights: Το άλμπουμ της Taylor Swift σπάει ρεκόρ 40ετίας – Πούλησε περισσότερα βινύλια από CD

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Taylor Swift έσπασε άλλο ένα ρεκόρ με το πρόσφατο άλμπουμ της, “Midnights”, το οποίο πλέον είναι το πιο δημοφιλές βινύλιο του 21ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Taylor Swift έσπασε άλλο ένα ρεκόρ με το πρόσφατο άλμπουμ της, “Midnights”, αφού έγινε η πρώτη καλλιτέχνις από τη δεκαετία του ’80 που πουλά περισσότερα αντίγραφα του δίσκου της σε βινύλιο παρά σε CD.

Το “Midnights” κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο και έφτασε αμέσως στο νούμερο 1 των charts σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Αυτό το άλμπουμ έκανε την Taylor Swift τη μοναδική στην ιστορία που έχει κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ, τα οποία πούλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο αντίγραφα στην πρώτη μόλις εβδομάδα κυκλοφορία τους. Το “Midnights” πούλησε 1,6 εκατομμύρια αντίγραφα από την πρώτη στιγμή και ο αριθμός αυτός έφτασε τα 6 εκατομμύρια μέσα σε δύο μήνες, με αποτέλεσμα να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ πωλήσεων – το άλμπουμ έχει σπάσει σχεδόν 80 ρεκόρ μέχρι τώρα.

Με το που κυκλοφόρησε, το “Midnights” βγήκε σε πέντε CD και βινύλια διαφορετικού χρώματος, τα οποία θα παρέμεναν στα ράφια για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Τον Οκτώβριο, την πρώτη μόλις εβδομάδα, είχε πουλήσει 575 χιλιάδες αντίγραφα σε βινύλιο, ενώ σήμερα φαίνεται να έχει πουλήσει σχεδόν 800 χιλιάδες βινύλια.

Η Taylor Swift κυκλοφόρησε αποκλειστικά βινύλια, τα οποία έγιναν ανάρπαστα

Η Taylor Swift κυκλοφόρησε αποκλειστικά βινύλια, τα οποία έγιναν ανάρπαστα

Αυτό κάνει το Midnights το πιο επιτυχημένο βινύλιο του 21ου αιώνα μέχρι σήμερα.Αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά, από το 1987, που ένα άλμπουμ πουλά περισσότερα αντίγραφα σε βινύλιο παρά σε CD. Εκείνη τη χρονιά τα best sellers της μουσικής ήταν το “Bad” του Michael Jackson, το soundtrack του Dirty Dancing και το “Appetite For Destruction” των Guns N’ Roses.

Υπολογίζεται ότι περίπου 5,5 εκατομμύρια βινύλια θα πουληθούν μέχρι το τέλος του 2022. Αυτή θα είναι η 15η συνεχόμενη χρονιά που τα βινύλια βλέπουν αυξημένες πωλήσεις. Παράλληλα, οχτώ από τα δέκα κορυφαία σε πωλήσεις άλμπουμ, λέγεται ότι αποτελούν άλμπουμ που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Αυτή η αύξηση στις πωλήσεις των βινυλίων αποτελεί “ορόσημο για ολόκληρη της βιομηχανία της μουσικής” ανέφερε σε δήλωσή της στην Guardian η πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Ψυχαγωγίας (ERA), Kim Bayley. “Μετά την άφιξη των CD, που σχεδόν εξαφάνισε την βιομηχανία των βινυλίων, λίγοι από εμάς πιστεύαμε ότι μία τέτοια αναγέννηση θα ήταν δυνατή” πρόσθεσε.

“Θα εξαφανιστούν τα CD; Σίγουρα, οι προοπτικές τους δεν μοιάζουν πολύ καλές αυτή τη στιγμή, αλλά προσφέρει μία μονιμότητα και ποιότητα, που είναι μοναδικά. Δεδομένου του πόσο λάθος κάναμε για τα βινύλια, θα ήταν αφελές να ξεγράψουμε τα CD” κατέληξε η Bayley.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο soundtrack του 2022: Ποιο τραγούδι ξεχώρισε μέσα στη χρονιά;12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
K-Pop Fever: Νέα ημερομηνία για το δημοφιλές K-Pop show
Μουσικά Νέα
Ty Segall: Στην Αθήνα για ένα εκρηκτικό live στο Floyd
Going Out
TELETECH Athens: Μια νύχτα hard techno και rave στο Universe
Going Out
Rooftop Festival: Η Αθήνα χορεύει στις ταράτσες της
Εκδηλώσεις
Ευριπίδου Γη: Το Libro Coro στη Σαλαμίνα με ένα μουσικό ταξίδι στο αρχαίο δράμα
Μουσικά Νέα
Κοινοί Θνητοί: Συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο Σκοπευτήριο Καισαριανής
Μουσικά Νέα
Από την Ιβηρική έως τον Μπαχ: Το Athens Baroque Festival 2026 στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών
Μουσικά Νέα
Οι Deep Purple έρχονται στην Ελλάδα με το ολοκαίνουργιο, καταιγιστικό SPLAT!
Μουσικά Νέα
Τα Φ hill Sessions ξεκινούν: Όσα θα δούμε στον λόφο Φιλοπάππου τον Σεπτέμβριο
Μουσικά Νέα
Μίκης Θεοδωράκης: 5 χρόνια χωρίς τον συνθέτη της ελληνικής ψυχής
Μουσικά Νέα
Στέλιος Ρόκκος: «Ο Πάριος είναι υπερωκεάνιο – Πολλοί μπερδεύουν την τέχνη με το τσίρκο»
Art & Culture
Τι θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέχρι το τέλος του 2026