MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Swinging Christmas with Ella and Frank: Η Athens Big Band στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια

Λίγες μόνο μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου, η Athens Big Band του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται το κοινό της πόλης μας σε μία συναυλία αφιερωμένη στο πνεύμα των Χριστουγέννων, με τους εξαιρετικούς ερμηνευτές Σταύρο Ρωμανό και Τζένη Καπάδαη, στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια. Η μουσική της χρυσής εποχής της jazz με τραγούδια που έγιναν θρυλικά από τους Frank Sinatra και Ella Fitzgerald αλλά και έργα μεγάλων ενορχηστρωτών για την ίδια την ορχήστρα, θα σκορπίσει τη μαγεία της στις καρδιές μας και θα ζεστάνει τις φετινές γιορτές με κέφι και πανέμορφες μελωδίες. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάμι Αμίρης.
Παρασκευή 23/12, 20:30
5€ – 30€
Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα

2. Οι Steams παρουσιάζουν το “Mild Conquest” στο Temple

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου δίσκου τους, το ελληνικό συγκρότημα The Steams θα εμφανιστεί στο Temple με guest μουσικούς παραδοσιακών οργάνων, αλλά και 2ο drummer επί σκηνής. Οι Steams του “Mild Conquest” δεν είναι οι Steams που γνώρισες. Οι heavy κιθάρες, τα ευφάνταστα drumbeats, η εκκεντρική χροιά της φωνής, οι ενδοσκοπικοί στίχοι, όλα είναι στην θέση τους, αλλά πλέον βαλμένα με έναν μοναδικό τρόπο που κάνει το νέο, δεύτερο σε σειρά δισκογραφικό τους εγχείρημα να ξεχωρίζει, τόσο μέσα στην λίστα με τις δημιουργίες του συγκροτήματος, όσο και στο ευρύτερο ψυχεδελικό περιβάλλον. Την συναυλία θα ανοίξει το νεοσύστατο και ανερχόμενο indie rock / post punk κουιντέτο των Royal Arch.
Παρασκευή 23/12, 20:30
10€
Temple, Ιάκχου 17, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Δήμητρα Γαλάνη συναντά τη Μάρθα Φριντζήλα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών12.09.2018

3. Η Ελένη Δήμου στη μουσική σκηνή Σφίγγα

«Προσωπικά» με τον Γιάννη Σπανό, τρεις βραδιές αφιερωμένες στον Γιάννη, στις αναμνήσεις, στην όμορφη γλυκιά Ελλάδα, σε όλους όσους αγαπήσανε τον Γιάννη Σπανό. Η μαγευτική φωνή της Ελένης Δήμου, θα μεταφέρει το κοινό σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο όπου πρωτοστατούσαν η αγάπη και η αυθεντικότητα, καθώς «Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια». Κάθε βραδιά μία ευκαιρία να ενωθούν οι φωνές μας στη μουσική σκηνή Σφίγγα και να ντύσουμε τη νύχτα αυτή με κοινές αναμνήσεις.
Παρασκευή 23/12, 22:00 (Επόμενες συναυλίες: Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου & Παρασκευή 6 Ιανουαρίου)
10€ – 15€
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

ΘΕΑΤΡΟ

4. ΚΠΙΣΝ: Οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες «ζωντανεύουν» στον Φάρο με τη «Βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

Οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφουν, στον Φάρο, με το νέο θεατρικό έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, «Η Βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ», σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου. Πρόκειται για ένα έργο για όλη την οικογένεια. Υπόθεση: Λίγο πριν τα Χριστούγεννα καταφθάνει από το Παρίσι η διάσημη συγγραφέας Ουρανία Σελέστ για να φιλοξενηθεί στο σπίτι του αγαπημένου της ανιψιού. Αυτή και η τεράστια βαλίτσα της. Η ζωή της οικογένειας αναστατώνεται. Μέσα σε λίγες μέρες θα αλλάξουν τόσα πολλά. Και το μεγάλο ερώτημα παραμένει: τι κουβαλάει επιτέλους στη μυστηριώδη εκείνη βαλίτσα; Στον ρόλο της Ουρανίας Σελέστ, η Έλενα Τοπαλίδου.
Παρασκευή 23/12, 18:30 (Επόμενες παραστάσεις: Κυριακή, 25/12, Τρίτη, 27/12, Τετάρτη, 28/12, Πέμπτη, 29/12, Παρασκευή, 30/12, Κυριακή, 01/01, Δευτέρα, 02/01, Τρίτη, 03/01, Τετάρτη, 04/01, Πέμπτη, 05/01, Παρασκευή, 06/01 στις 18:30)
5€ – 10€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΠΙΣΝ: Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

5. Δείπνο με φίλους, του Ντόναλντ Μάργκιουλις στο Θέατρο Αλάμπρα

Το «Δείπνο με φίλους», η ξεκαρδιστική και συγκινητική κωμωδία του πολυβραβευμένου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις, σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου έρχεται στο Θέατρο Αλάμπρα μέσα στις γιορτές για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Ο γάμος, η αγάπη, η φιλία κι ο έρωτας είναι μόλις μερικές από τις αξίες που θίγονται μέσα στην άκρως επίκαιρη κωμωδία, όπου φανερώνεται η αλήθεια στην οποία έχουν βασιστεί και διαμορφωθεί οι σχέσεις των ζευγαριών στη σημερινή εποχή. Η παγκόσμια πραγματικότητα καθρεφτίζεται με έντονη δράση, χιούμορ, συγκίνηση αλλά και πολλές ανατροπές. Υπόθεση: Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται δύο παντρεμένα ζευγάρια, που ύστερα από 20 χρόνια, το ένα βρίσκεται στα πρόθυρα του χωρισμού και το άλλο χάνεται στη ρουτίνα του έγγαμου βίου. Ο επεισοδιακός χωρισμός των μεν, θα φέρει τους δε, μπροστά σε έναν καθρέπτη βγάζοντας στην επιφάνεια απωθημένα, μικρές ζήλιες και την ουσιαστική φθορά που προκαλείται στις σχέσεις. Όπως εύστοχα διαπιστώνει ο συγγραφέας «ο χρόνος ταΐζει το θηρίο που σκοτώνει το γάμο». Έπειτα από καιρό, οι χωρισμένοι ξαναφτιάχνουν πιο κατασταλαγμένα τις ζωές τους, κάτι που δημιουργεί τριγμούς στις σχέσεις με τους φίλους τους, ίσως επειδή εκείνοι δεν τολμούν να μιμηθούν το παράδειγμά τους. Όμως, αποφασίζοντας να παλέψουν μέχρι τέλους, προχωρούν σε αμοιβαίες προσπάθειες και υποχωρήσεις. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Μαρκάλας, Ιωάννα Πηλιχού, Μάνος Αντωνίου, Αθηνά Νιαβή.
Παρασκευή 23/12, 21:00 (Επόμενες παραστάσεις: Σάββατο 24/12 στις 21.00, Κυριακή 25/12 στις 18.00, Δευτέρα 26/12 στις 21.00. Παρασκευή 30/12 στις 21.00, Κυριακή 1/1 στις 18.00, Δευτέρα 2/1 στις 21.00, Παρασκευή 6/1 στις 21.00, Σάββατο 7/1 στις 21.00, Κυριακή 8/1 στις 18.00, Παρασκευή 13/1 στις 21.00, Σάββατο 14/1 στις 21.00 και Κυριακή 15/1 στις 18.00)
12€ – 15€
Θέατρο Αλάμπρα, Στουρνάρη 53, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b