MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Σώσε Με»: Το νέο αστυνομικό θρίλερ μόλις έκανε πρεμιέρα στο ANT1+ και υπόσχεται να μάς χαρίσει πολλές στιγμές αγωνίας

Το ψυχολογικό θρίλερ «Σώσε Με», η πολυαναμενόμενη σειρά του ANT1+, βασισμένη στο ομότιτλο best seller μυθιστόρημα του επιτυχημένου συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Δημήτρη Σίμου, έφτασε στον…προορισμό της και είναι πολλά υποσχόμενο.

Νατάσα Μιχελάκου

Λίγο πριν το τέλος μιας πλούσιας τηλεοπτικής χρονιάς με την ελληνική μυθοπλασία να έχει τον πρώτο λόγο τόσο στις επιλογές των καναλιών όσο και στις «καρδιές» του κοινού, το ANT1+, η streaming πλατφόρμα του ANT1 παρουσιάζει το ψυχολογικό θρίλερ «Σώσε Με», βασισμένο στο ομότιτλο best seller μυθιστόρημα του επιτυχημένου συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Δημήτρη Σίμου. Πρόκειται για μια ΑΝΤ1+ Original σειρά, μια πρωτότυπη δηλαδή ελληνική παραγωγή που θα προβάλλεται αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας.

Εμείς βρεθήκαμε στην αποκλειστική προβολή του πρώτου δίπλου επεισοδίου την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου – ημέρα πρεμιέρας και στην πλατφόρμα του ANT1+ – στα Village Cinemas στο The Mall Athens και πήραμε μια καλή πρώτη γεύση τόσο για την υπόθεση της νέας σειράς όσο και για την αισθητική της.

Η σειρά

Το «Σώσε Με», όπως εύστοχα μαρτυρά και ο τίτλος του, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θράκη. Αποτελεί μια παραγωγή υψηλής κινηματογραφικής ποιότητας, με εντυπωσιακές εικόνες από την περιοχή της Κομοτηνής, ενός τόπου που χρωματίζεται από τη συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Οι εύθραυστες ισορροπίες της τοπικής κοινωνίας κλυδωνίζονται από μια σειρά εγκλημάτων και εξαφανίσεων που ξυπνούν φαντάσματα του παρελθόντος.

Το «Σώσε Με» είναι μια ιστορία ενοχής, εκδίκησης και λύτρωσης. Το κυνήγι ενός κατά συρροή δολοφόνου πλέκει έναν ιστό που ενώνει ξανά τη μοίρα δύο γυναικών, τη στιγμή που το κρυμμένο παρελθόν της οικογένειας Πομάνου θα συναντήσει το παρόν και η σύγκρουση θα ξορκίσει κάθε μυστικό.

Η υπόθεση

Μια μοναχική καλλιτέχνης ξυλογλυπτικής, η Νικόλ Πομάνου (Δανάη Σκιάδη), επιστρέφει στο χωριό της στην Κομοτηνή για να συναντήσει την οικογένειά της στο μνημόσυνο του πατέρα της. Την επόμενη μέρα της άφιξής της, η μικρότερη αδελφή της εξαφανίζεται. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Δέσποινα Λουκίδη (Έλενα Μαυρίδου) φτάνει στην Κομοτηνή για να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Η σωρός της ανακαλύπτεται στο Εθνικό Πάρκο Θράκης. Από το θύμα έχουν αφαιρεθεί τα μάτια. Και αυτό είναι μόνο η αρχή…
Πρωταγωνιστούν επίσης (με αλφαβητική σειρά): Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Μαρία Γεωργιάδου, Σύρμω Κεκέ, Έκτορας Λιάτσος, Άννα Μάσχα, Λίλα Μπακλέση, Κώστας Μπιμπής, Παύλος Ορκόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Συριόπουλος.

Photo Credits: Andreas Nikolareas

Το πρώτο διπλό επεισόδιο ή αλλιώς μια τέλεια εισαγωγή στους χαρακτήρες και τα μυστικά τους

Το πρώτο διπλό επεισόδιο είχε όλα αυτά τα στοιχεία που θέλεις να έχει ένα εισαγωγικό επεισόδιο για να σε κάνει μέτοχο της ιστορίας και των ηρώων της. Ξεκινώντας από τον μύθο, που είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο σε μια σειρά, το «Σώσε Με» παρουσιάζει μια άκρως ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη ιστορία. Μια ιστορία με επίκεντρο έναν κατά συρροή δολοφόνο· κάτι μου λέει όμως πως τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά. Το σενάριο έχουν αναλάβει από κοινού ο Δημήτρης Σίμος, ο συγγραφέας και του ομότιτλου μυθιστορήματος, ο Πιέρρος Ανδρακάκος και ο Βαγγέλης Νάσης. Ξεχωρίσαμε επίσης και τους καλογραμμένους χαρακτήρες της σειράς, χαρακτήρες δομημένους που φαντάζουν πολυεπίπεδοι.

Photo Credits: Andreas Nikolareas

Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ο Πιέρρος Ανδρακάκος μαζί με τον διευθυντή φωτογραφίας Βασίλη Κασβίκη και με βοηθούς τους, το γρήγορο μοντάζ και την μουσική επιμέλεια, δημιουργούν ένα καλαίσθητο σύμπαν με τις απαραίτητες δόσεις αγωνίας που σε κάνουν να ανυπομονείς για την συνέχεια. Το σύμπαν αυτό ολοκληρώνεται με την καθοριστική υπογραφή των ερμηνειών του ήδη εξαιρετικού καστ, που φαίνεται πως θα μάς χαρίσει δυνατές και συγκινητικές στιγμές.

Μια νέα πρωτότυπη πρόταση, ένα ψυχολογικό θρίλερ που διαθέτει όλα εκείνα τα μέσα για να γίνει μια ιστορία που θα μας συναρπάσει και θα μάς προβληματίσει. Όπως ανέφερε και ο Δημήτρης Σίμος: «Το “Σώσε Με” είναι μια σημαντική ιστορία για τις γυναίκες και την νίκη τους».

Η συνέχεια της ιστορίας στις οθόνες μας.

Την σειρά μπορείτε να την παρακολουθήσετε κάνοντας εγγραφή στο antennaplus.gr με 14 ημέρες δωρεάν δοκιμή και προσφορά γνωριμίας 4,99€ τον μήνα, για τους τρεις πρώτους μήνες.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b