MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 10 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

10 προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Confess – Eξομολογηθείτε, σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη στο Θύαμις – ένα σπίτι για τις τέχνες

Η παράσταση «Confess – Eξομολογηθείτε», σε σκηνοθεσία-σύλληψη Όλγας Ποζέλ παρουσιάζεται στον χώρο Θύαμις – ένα σπίτι για τις τέχνες. Η Ομάδα Θεάτρου «Νοητή Γραμμή» μάς καλεί στον φιλόξενο χώρο ενός σπιτιού και μας προκαλεί ν’ ακούσουμε την εξομολόγηση των πέντε ηθοποιών. Οι θεατές – οκτώ το πολύ, γιατί η εξομολόγηση είναι μία πολύ ιδιωτική εμπειρία – θα μπαίνουν διαδοχικά στα πέντε δωμάτια και θα γίνονται οι αποδέκτες της ακατάσχετης επιθυμίας των ηθοποιών να ομολογήσουν κάτι. Ένας νέος συσχετισμός ανάμεσα σε performers και θεατές. Μια τετ α τετ συνάντηση. Ακούγονται τα κείμενα: «Δεν Δύναμαι» του Σάκη Σερέφα, «Το Σπίτι» του Ανδρέα Φλουράκη, «Η Χορεύτρια» της Μαρίας Γουλή και κείμενα που προέκυψαν από την τεχνική του devised theatre. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Σοφία Λιάκου, Νατάσα Γαβαλά, Όλγα Ποζέλη, Χρήστος Καπενής, Αντώνης Κυριακάκης.
Σάββατο 17/12, 20:00, 20:15, 20:30, 20:45, 21:00, 21:15 (Επόμενες παραστάσεις: 18, 23 & 30 Δεκεμβρίου)
10€ – 15€
Θύαμις – ένα σπίτι για τις τέχνες, Θυάμιδος 9, Κολωνός Αθήνα

2. Χάπι, του Εnda Walsh σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στο Θέατρο Σταθμός

Το Θέατρο Σταθμός παρουσιάζει το τελευταίο έργο του πολυβραβευμένου Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Enda Walsh «Χάπι» («Medicine»), σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη. Το έργο: Πώς είναι να είσαι έγκλειστος χωρίς να ξέρεις το γιατί; Πώς είναι να λαμβάνεις μια αγωγή χωρίς να γνωρίζεις την ακριβή της σύνθεση; Και ποια μπορεί να είναι η συμβολή του θεάτρου στην ψυχική υγεία του σύγχρονου ανθρώπου; Το «Χάπι» είναι μια έντεχνη, πρωτοποριακά γραμμένη αλληγορία, γεμάτη φαρσικό χιούμορ και γνήσια συγκίνηση, για την απουσία της αγάπης και για τη μακρά και βαθιά ανάγκη μας γι’ αυτήν. Οι χαρακτήρες της, ο Τζον και «οι δύο Μαρίες» παγιδεύονται στη δομή, τους κανόνες και τον τρόπο ζωής που επιβάλλει η απομόνωση στην ψυχή τους. Πάνω απ’ όλα όμως το «Χάπι» είναι ένα κάλεσμα αλληλεγγύης για να καταλάβουμε και να ακούσουμε τον διπλανό μας, μα κυρίως για να αναλάβουμε την ευθύνη να νοιαστούμε ξανά για όσους είναι ή αισθάνονται ευάλωτοι. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βέρα Μακρομαρίδου, Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, Μάνος Καρατζογιάννης. Μαζί τους επί σκηνής ο ντράμερ Βαγγέλης Παρασκευαϊδης.
Σάββατο 17/12, 18:00 (Παίζεται επίσης Κυριακή και Τετάρτη στις 21:00)
5€ – 15€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα

3. Τα παραμύθια του Χόφμαν, σε σκηνοθεσία Κρύστοφ Βαρλικόφσκι στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η νέα πολυαναμενόμενη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Όπερα Λα Μονναί των Βρυξελλών είναι «Τα παραμύθια του Χόφμαν» στην ευφυή σκηνοθεσία του κορυφαίου Ευρωπαίου σκηνοθέτη της όπερας και του θεάτρου Κρύστοφ Βαρλικόφσκι, ο οποίος αναλαμβάνει να αποκαλύψει την ουσία ενός έργου όπου τόπος και χρόνος είναι τα κατάλοιπα ενός κατεστραμμένου ψηφιδωτού. «Τα Παραμύθια του Χόφμαν» του Ζακ Όφενμπαχ είναι μια από τις δημοφιλέστερες γαλλικές όπερες, πλάι στην «Κάρμεν», τον «Φάουστ» και τη «Μανόν». Πρόκειται για μια δραματική όπερα γεμάτη υπέροχες μελωδίες, ανάμεσα στις οποίες και η διάσημη «βαρκαρόλα». Στα Παραμύθια, ο Όφενμπαχ δεν ξεχνά ούτε την πνευματώδη ούτε την περιπαικτική πλευρά του, ενώ, όπως και στα άλλα έργα του, είναι σκανδαλωδώς μελωδικός και γεμάτος αστείρευτη έμπνευση. Στο έργο αυτό, ο συνθέτης βάζει δίπλα δίπλα τη χαρούμενη διάθεση του ποιητή Χόφμαν με τη ρωγμή εκείνη που αφήνει να φανεί ότι ο χαρακτήρας του ποιητή δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Και παρά το γεγονός ότι ο συνθέτης δίνει πάντα προτεραιότητα στη μελωδία, εντούτοις η αρμονική του γραφή μοιάζει να σκιαγραφεί με ακρίβεια τους χαρακτήρες και τις καταστάσεις. Πρόκειται για την τελευταία όπερα του Ζακ Όφενμπαχ, την οποία ο συνθέτης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει πριν τον θάνατό του, το 1880. Το έργο του συμπλήρωσε ο συνθέτης Ερνέστ Γκιρώ. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Άνταμ Σμιθ/Γιάννης Χριστόπουλος, Νικόλ Σεβαλιέ/Βασιλική Καραγιάννη , Μαίρη-Έλεν Νέζη, Μαρισία Παπαλεξίου, Τάσος Αποστόλου, Πέτρος Μαγουλάς, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Γιάννης Γιαννίσης.
Κυριακή 18/12, 18:30 (Επόμενες παραστάσεις: 20, 22, 28, 29 Δεκεμβρίου 2022 & 4, 5, 8 Ιανουαρίου 2023. Ώρα έναρξης: 19.30 (Κυριακή: 18.30)
10€ – 90€
Εθνική Λυρική Σκηνή, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΠΙΣΝ: Οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες «ζωντανεύουν» στον Φάρο με τη «Βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη12.09.2018

4. Η πόρνη από πάνω, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Μουσούρη

Ο μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την βαθιά συγκινητική ερμηνεία της Κατερίνας Διδασκάλου, «Η πόρνη από πάνω», επιστρέφει για 12η χρονιά αυτή τη φορά στο Θέατρο Μουσούρη, για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θέλουν να ξαναζήσουν την εμπειρία. Η παράσταση όλα αυτά τα χρόνια ενθουσιάζει και συγκινεί το κοινό, καθώς τα σημαντικά μηνύματα του έργου περνούν στους θεατές μέσα από το χιούμορ και τη συγκίνηση. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της. Υπόθεση: Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε…
Κυριακή 18/12, 20:30 (Παίζεται επίσης Τετάρτη στις 19:00)
16€ – 22€
Θέατρο Μουσούρη, Πλ. Καρύτση 7, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Gazarte Roof Stage

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού «Εσύ Είσαι Πάνω Απ’ Όλα» που βρίσκεται ήδη στις πρώτες θέσεις του ραδιοφωνικού χάρτη της χώρας,αλλά και μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη ευρωπαϊκή περιοδεία – επιστρέφει στην καρδιά της Αθήνας. Στο υπέροχο Gazarte και συγκεκριμένα στο μαγευτικό και φιλόξενο Roof Stage, ξεκινάει μια σειρά περιορισμένων, μοναδικών εμφανίσεων. Αισιόδοξος, ανανεωμένος και πιο ώριμος από ποτέ έρχεται να μας χαλαρώσει, να μας ξεσηκώσει αλλά και να μας ταξιδέψει με τα μοναδικά τραγούδια του που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες του που δεν σταματάνε να μας εκπλήσσουν. Μαζί του οι μόνιμοι συνεργάτες και φίλοι – 5 υπέροχοι μουσικοί.
Σάββατο 17/12, 21:30 (Επόμενες εμφανίσεις: Πέμπτη 22 & 29 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου)
15€ – 35€ (*Τα εισιτήρια δεν περιλαμβάνουν ποτό)
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Γκάζι

6. Οι Fundracar στο Gagarin 205

Ένα αιρετικό εορταστικό σκηνικό υπό τους ήχους συμπαντικής ψυχεδέλειας και τριπαρισμένης πανκ. Αντικαθεστωτικοί στον ήχο, προκλητικοί στο στίχο και χαοτικοί στη σύνθεση, οι Fundracar επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια στη σκηνή της Λιοσίων, στήνοντας ένα και μοναδικό Αθηναϊκό ψυχότροπο live, υπό το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η μουσική των Fundracar αποτελεί θρησκευτική εμπειρία. Ο ρυθμός τους είναι ένα χαρμάνι διεστραμμένης λαϊκής εκστατικότητας και γκρούβας απ’ την κολαση. Συσπειρώνοντας διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, πετυχαίνουν κάτι μοναδικό: distorded ηλεκτρικές κιθάρες και μπάσο δυναμίτης, floating synths και σαξόφωνο από το υπερπέραν, beatbox και σαμανικά κρουστά συνθέτουν την ανατρεπτική μουσική τους ταυτότητα που οδηγεί σε απογείωση με punk ενέργεια για καύσιμο. Με αρχιερέα τον Μάριο Νταβέλη μεταδίδουν τη μέθη και την έκσταση της σκηνής, πλαισιωμένη από μουσικές που προκαλούν δονήσεις. Οι Bonnie Nettles θα ανοίξουν την βραδιά, βυθίζοντας μας στον κόσμο τους που απενοχοποιημένα ακροβατεί μεταξύ ψυχεδέλειας και rock ‘n’ roll. Ο παροξυσμός των έξαλλων beat δίνει την σκυτάλη σε αισθαντικές φωνές και μελωδικές κιθάρες σε ένα πειραματισμό χωρίς έλεος. Η playlist τους θα περιλαμβάνει τραγούδια από το ντεμπούτο άλμπουμ τους αλλά και ακυκλοφόρητα κομμάτια που θα μας ξεσηκώσουν. Οι μεγάλες εκπλήξεις της βραδιάς, το εντυπωσιακό Laser Light Show και οι special guests θα μας απογειώσουν.
Σάββατο 17/12, 21:00
12€
Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσιών 205 Αθήνα, Αττική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Συναυλίες και πάρτυ για όλους και παντού σε όλη την Αθήνα12.09.2018

7. Ο Monsieur​ Minimal στο Gazarte Roof Stage

Ο Monsieur Minimal μας καλεί, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, σε ένα απελευθερωτικό Easteria Live Band Show στο Gazarte Roof Stage. Αυτή την φορά με special guest την Rosey Blue. Με την vintage pop πάντα να βρίσκεται στο κέντρο του κάδρου τα τελευταία χρόνια, ο μονίμως επίκαιρος Monsieur Minimal είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που έχει καταφέρει σε κάθε του νέο δίσκο να αφουγκράζεται τις τάσεις της εποχής χωρίς να φοβάται να πειραματιστεί σε νέα μονοπάτια και με κάποιο μαγικό τρόπο να το κάνει πάντα με επιτυχία.
Κυριακή 18/12, 21:00
10€ – 12€ (*Η κατανάλωση ποτού δεν συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω τιμή)
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Γκάζι

8. Christmas Special Edition: Η Χρυσηΐδα Γκαγκούτη με full band live στο Arch Club

Η Χρυσηΐδα Γκαγκούτη έρχεται από τα βόρεια για να μας ξεσηκώσει μαζί με μία παρέα εξαιρετικών μουσικών, τους Ηλία Παλαπέλα, Σάκη Ακονίδη, Γιώργο Γιωτάκο και Πέτρο Τσιμπίνη. Ένα αλαλούμ πρόγραμμα για σοβαρούς νοσταλγούς των 80’s, 90’s, 00’s που φέρνει κοντά τους Queen με την Πέπη Τσεσμελή και την Madonna με την Άντζυ Σαμίου. Ετοιμαστείτε για ένα μουσικό κομφούζιο, με μοναδικό απαραίτητο dress code την καλύτερη σας διάθεση. Αυτή τη φορά σε ένα μαγικό – εξτραβαγκάντ (Χριστούγεννα έχουμε) γκαλά με χριστουγεννιάτικες επιτυχίες από το παρόν το παρελθόν και το μέλλον, βάλε την παγιέτα και τα λέμε στο ντανσφλορ!
Κυριακή 18/12, 21:00
10€
Arch Club, Ελασιδών 6, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ

9. 2020 – Obscene: Η περφόρμανς-μανιφέστο της Αλεξάνδρας Μπαχτσετζή έρχεται στη Στέγη

«I am a woman, not a fool» δηλώνει η Αλεξάνδρα Μπαχτσετζή και στήνει στη Μικρή Σκηνή της Στέγης μια περφόρμανς-μανιφέστο για την ακρότητα των σωμάτων και των βλεμμάτων, τον ερωτισμό και το «άσεμνο», με τίτλο «2020: Obscene». Καρέ από το «Blowup», την πολύκροτη ταινία του Michelangelo Antonioni, ή στούντιο όπου γυρίζονται τσόντες; Το σκηνικό του «2020: Obscene» της Αλεξάνδρας Μπαχτσετζή με τα χτυπητά χρώματα και τις κάμερες που καταγράφουν τα πάντα, είναι στο όριο. Όπως και όλα όσα συμβαίνουν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης στα 85 λεπτά αυτής της περφόρμανς που σχολιάζει τον lifestyle σαδομαζοχιστικό φετιχισμό του ερωτισμού. Από κοινού με τρεις ακόμα περφόρμερ, η χορογράφος εστιάζει στη σχέση ανάμεσα στο ακραίο σώμα και στην κατανάλωσή του από το ηδονοθηρικό βλέμμα και την υπερβάλλουσα κειμενικότητα. Από τη μια, το έργο εξετάζει τα προβλήματα του θεάτρου ως μηχανισμού χειραγώγησης σε ό,τι αφορά την αποπλάνηση, την έλξη και τα παιχνίδια της σεξουαλικής ταυτότητας, ενώ από την άλλη διερευνά το ίδιο το σώμα των περφόρμερ ως τόπο αποξένωσης και περιορισμού. Οι περφόρμερ έρχονται αντιμέτωποι με την ίδια τους τη σωματικότητα – με τις αντινομίες ανάμεσα στη διαίσθηση και στη χειρονομία, στο φως και στη νύχτα, στη χορογραφική παρτιτούρα και στο σενάριο, στον κανόνα και στη μορφή, στη σύλληψη και στη δράση. Το έργο, συνεπώς, δεν αμφισβητεί μονάχα το ανατρεπτικό και το κανονιστικό στην παραστατική τέχνη, αλλά προσφέρεται το ίδιο μέσα από την υπερβολή ως μια ριζοσπαστική διακοπή μορφοποιήσεων, χειρονομιών, πολιτισμικών μοτίβων και αρχετύπων. Παίζουν οι: Αλεξάνδρα Μπαχτσετζή, Owen Ridley-Demonick, Tamar Kisch, Σωτήρης Βασιλείου.
Σάββατο 17/12, 21:00 (Επόμενη παράσταση: 18 Δεκεμβρίου στις 21:00)
5€ – 15€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFlux Laboratory Athens: 15 χρόνια χορού στην Αθήνα μέσα από τη νέα πολυμεσική έκθεση «terri(s)tories»12.09.2018

10. No exit, της Αγγελικής Τρομπούκη στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

Το «No exit», σε σύλληψη και χορογραφία της Αγγελικής Τρομπούκη, μετατρέπεται από θεατρικό κείμενο σε κίνηση και ανεβαίνει στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού. Βασισμένο στο έργο του Jean – Paul Sartre, «Κεκλεισμένων των Θυρών», η παράσταση αποτυπώνει τη μετατροπή ενός θεατρικού κειμένου σε κίνηση. Τρεις χορευτές και ένας μουσικός επί σκηνής αναλαμβάνουν τους ρόλους του έργου. Η παράσταση επικεντρώνεται σε τρεις από τους σημαντικότερους άξονες της δραματουργίας του κειμένου (αυτούς του Χρόνου, του Χώρου και του Άλλου), οι οποίοι αποτελούν συνδετικό πέρασμα από το κείμενο στο σώμα. Παίζουν οι: Λαμπρινή Γκόλια, Πλωτίνος Ηλιάδης, Εμμανουέλα Πεχυνάκη, Ανδρέας Κουρέτας.
Κυριακή 18/12, 19:00 (Παίζεται επίσης Σάββατο στις 19:00)
14€ – 17€
Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, Ευμολπιδών 13, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b