MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Angelo Badalamenti: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός συνθέτης

Ο Angelo Badalamenti έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, με την ανιψιά του να κάνει γνωστή την είδηση μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση.

Monopoli Team

Στα 85 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ο συνθέτης Angelo Badalamenti, γνωστός για τη δουλειά του σε πολλά έργα του σκηνοθέτη David Lynch, μεταξύ αυτών η σειρά “Τwin Peaks”. Την είδηση μετέδωσε το Μουσείο της Κινούμενης Εικόνας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑφιέρωμα στον Νίνο Ρότα: Το σύνολο Metallon στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Ο Badalamenti πέθανε την Κυριακή στο σπίτι του στο Νew Jersey, είπε η ανιψιά του Frances στο “The Hollywood Reporter”. Ο συνθέτης αφήνει πίσω του ένα μνημειώδες σύνολο έργων στην κινηματογραφική μουσική με τα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και η Ζωή Τσόκανου υποδέχονται τη Βελγίδα σολίστ Anneleen Lenaerts στο Μέγαρο12.09.2018

Αναμφίβολα η πιο χαρακτηριστική δουλειά του είναι για τη σειρά Twin Peaks, την prequel ταινία “Fire Walk with Me” και την 3η σεζόν με τίτλο “Twin Peaks: The Return’, όπου επέστρεψε με νέες και παλιές συνθέσεις για το soundtrack της. Για τη μουσική της σειράς του 1990, ο Badalamenti τιμήθηκε με βραβείο Grammy.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b