MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου

Για τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, συγκεντρώσαμε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και προβολές ταινιών, με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Σφραγισμένα χείλη, από το Χοροθέατρο Ρους στον Πολυχώρο Άννα & Μαρία Καλουτά

Φωτογραφία από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

Και αυτές τις γιορτές, η Αθήνα «πλημμυρίζει» από άκρη σε άκρη με λάμψη και φως, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο «παραμύθι». Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων και του This is Athens του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκπαιδευτικές δράσεις, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και μουσικοθεατρικές παραστάσεις που θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης. Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στις 20.30, η παράσταση “Σφραγισμένα χείλη”. Μια παράσταση χορού και λόγου για τη βία κατά των γυναικών από το Χοροθέατρο Ρους, που θα λάβει μέρος στον Πολυχώρος – Άννα και Μαρία Καλουτά.
12/12 στις 20.30 
Πολυχώρος – Άννα και Μαρία Καλουτά, Τιμοκρέοντος 6Α, Ν. Κόσμος

Η Προκυμαία: Προβολή Ντοκιμαντέρ του Άγγελου Κοβότσου, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του μηνιαίου κύκλου προβολών “Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά το κοινό του”, παρουσιάζει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, το ντοκιμαντέρ “Η Προκυμαία” (Ελλάδα | 2022, Διάρκεια: 75’), του Άγγελου Κοβότσου, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Η ταινία ζωντανεύει τον σπουδαίο πολιτισμό που είχε αναπτυχθεί στη Σμύρνη πριν την καταστροφή της, το 1922. Η συνύπαρξη διαφορετικών εθνών, λαών, γλωσσών και νοοτροπιών σε ένα ξεχωριστό πολιτιστικό κράμα, η οποία εκφράστηκε στην τέχνη, την καθημερινή ζωή, τις επιχειρήσεις, αντικατοπτριζόταν και στην προκυμαία, το περίφημο QUAI της Σμύρνης.
12/12 στις 19.00
Ιστορικό Αρχείο Πολ Ιδρ. Ομίλου Πειραιώς, Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14

Ο Ρότζερ Φέντερερ ως θρησκευτική εμπειρία: Παρουσίαση βιβλίου στο Επί Λέξει
Με αφορμή την κυκλοφορία της συλλογής δοκιμίων “Ο Ρότζερ Φέντερερ ως θρησκευτική εμπειρία”, οι εκδόσεις Πλήθος σάς προσκαλούν σε μια εκδήλωση με θέμα το έργο του David Foster Wallace, τη σχέση του με το τένις και, ευρύτερα, τη σύνδεση ανάμεσα στη λογοτεχνία, τον αθλητισμό και την ομορφιά και τη σωματικότητα. Τη συζήτηση ανοίγουν οι: Κώστας Καλτσάς (μεταφραστής του βιβλίου), Λευτέρης Καλοσπύρος (συγγραφέας, κριτικός), Τίνα Μανδηλαρά (δημοσιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας).
12/12 στις 19:00
Επι Λέξει, Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού, Αθήνα

Τhe Meet Market: 10 Μέρες Χριστουγέννων με πάνω από 150 ελληνικά brands στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Ήταν Δεκέμβριος του 2007 όταν το Meet Market, συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό, στο μπαρ Κ44 στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Γκάζι, με μόλις 20 εκθέτες. Από τότε έχουν περάσει 15 χρόνια. Mε αργά και σταθερά βήματα το Meet Market μεγάλωσε, εξελίχθηκε και έκανε νέους φίλους. Έτσι, φέτος τον Δεκέμβρη θα φιλοξενήσει περισσότερα από 150 ελληνικά brands ταλαντούχων σχεδιαστών, καλλιτεχνών και μικρών παραγωγών που θα χωριστούν σε δύο διαφορετικά LineUp, μετατρέποντας το Παλιό Αμαξοστάσιο σε ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που θα στεγάσει τη μεγαλύτερη γιορτή του τοπικού επιχειρηματικού πνεύματος. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και εργαστήριο Drink & Draw by illustra days (για ενήλικες), από τις 19:00 μέχρι τις 21:00.
12/12 στις 18.00 – 22.00
Από 9 Δεκεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2022
Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, Ερμού & Πειραιώς, Αθήνα

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
12/12 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ: Οι πέντε εντυπωσιακές φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο ΚΠΙΣΝ

@Πελαγία Καρανικόλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως q1και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
12/12 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Drawing Project – Works On Paper – Complete Series: Έκθεση του Νίκου Κυριακόπουλου στον χώρο τέχνης «16 Φωκίωνος Νέγρη»12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b