MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
10
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μόρσο: Κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ του Δημήτρη Μυστακίδη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το άλμπουμ Μόρσο, είναι ο πρώτος δίσκος με καινούργια τραγούδια που κυκλοφορεί ο Δημήτρης Μυστακίδης και αποτελεί τον συνεκτικό σύνδεσμο σε όσα ο ίδιος κουβαλά μετά από 35 χρόνια σαν μουσικός πρώτης γραμμής.

Photo Credits: Dimitris Makris
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Από τη ρεμπέτικη κληρονομιά, στις λαϊκές και παραδοσιακές μελωδίες και από την τσιμπητή κιθάρα και τις κλασικές ενορχηστρώσεις, στους ήχους από samples, industrial κρουστά και «παράδοξα» παντρέματα. Αυτό είναι το μουσικό στίγμα του Μόρσο, του πρώτου δίσκου με καινούργια τραγούδια που κυκλοφορεί ο Δημήτρης Μυστακίδης και αποτελεί τον συνεκτικό σύνδεσμο σε όσα ο ίδιος κουβαλά μετά από 35 χρόνια σαν μουσικός πρώτης γραμμής.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης αναφέρει για την κυκλοφορία του Μόρσο: «Και να που ήρθε και αυτή η στιγμή! Μόλις κυκλοφόρησε ο πρώτος μου δίσκος με καινούργια τραγούδια. Υπήρξα πολλές φορές μάρτυρας της γέννησης ενός καινούργιου τραγουδιού, είναι όμως τελείως διαφορετικό το συναίσθημα όταν οι δικές σου σκέψεις και συναισθήματά, μεταμορφώνονται σε τραγούδια. Αυτός είμαι, αυτά με απασχολούν, για αυτά έγραψα. Κι όσα κομμάτια δεν έγραψα ο ίδιος, τα επέλεξα γιατί ταυτίζονται με δικές μου σκέψεις».

Ο κόσμος μας, η κοινωνία, τα γεγονότα, αποτελούν την αφορμή στα περισσότερα τραγούδια του άλμπουμ, με τα υπόλοιπα να επιστρέφουν στη μονάδα, τον εσωτερικό διάλογο και τον έρωτα.

Το πρώτο κιόλας κομμάτι με τον στίχο «άγριος ο κόσμος Μήτσο» βάζει το κοινό αμέσως στο κλίμα, για να ακολουθήσουν στα επόμενα τραγούδια ιστορίες προσωπικές ή κοινωνικές, κάποιες από αυτές εμπνευσμένες από αληθινά γεγονότα, όλες γραμμένες με ευθύτητα και ρεαλισμό, για να φτάσει στο ενδέκατο και τελευταίο τραγούδι, που το μουσικό ύφος του Δημήτρη αλλάζει, το πιάνει πιο χαλαρά και αναρωτιέται «μήπως εγώ τα βλέπω όλα στραβά;».

Στον δίσκο περιλαμβάνονται επτά συνθέσεις του Δημήτρη Μυστακίδη και τέσσερις του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι Δημήτρης Μυστακίδης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Θάνος Παπανικολάου και Γιάννης Τσιαντής.

Συμμετέχουν, ερμηνεύοντας από ένα τραγούδι, η Ελένη Βιτάλη και η Μάρθα Φριντζήλα. Φωνητικά στο «Τι τρέχει στο Παγκράτι» κάνει η Αυγερινή Γάτση.

Παίζουν οι μουσικοί (αλφαβητικά): Αλέξης Αποστολάκης, Βαγγέλης Καρίπης, Βασίλης Μπαχαρίδης, Γιάννης Αντωνίαδης, Δημήτρης Τσεκούρας, Ηλίας Κατσιάνος, Ηρακλής Βαβάτσικας, Θανάσης Αρχανιώτης, Κωνσταντής Πιστιόλης, Κώστας Μητρόπουλος, Μανόλης Πάππος, Νίκος Τατασόπουλος, Σάκης Καρακώστας, Χάρης Λαμπράκης, Χρήστος Παπαδόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMonika: Ερμηνεύει ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι για καλό σκοπό12.09.2018

Οι μίξεις έγιναν από τον Γιάννη Ταβουλάρη (3, 4, 8, 10), τον Γιάννη Παξεβάνη (5), τον Δημήτρη Μυστακίδη (11) και τους Τίτο Καργιωτάκη – Χρήστο Χαρμπίλα (1, 2, 6, 7, 9) που έκαναν και το mastering του δίσκου.

Τα εικαστικά του δίσκου σχεδίασε ο Βίκτωρας Γκουντάρας, Studio Hervik.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRobbie Williams: Έρχεται το καλοκαίρι στο Rockwave12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Μόρσο κυκλοφορεί από την Fishbowl Music Tank σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και προσεχώς σε βινύλιο.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης σε ηλικία 54 ετών
Μουσικά Νέα
Slimane: Η μεγάλη συναυλία στον Λυκαβηττό πλησιάζει – Μαζί του ο Good Job Nicky
Μουσικά Νέα
Όλοι μαζί μπορούμε στο Καλλιμάρμαρο: Μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο για καλό σκοπό
Μουσικά Νέα
Οι Kosheen live στο ΠΛΥΦΑ – Special guest ο Δημήτρης Κοργιαλάς
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Βυζαντινή μουσική και «Νυχτερινές Εξομολογήσεις» στο Φεστιβάλ της Λίμνης
Μουσικά Νέα
Άννα Βίσση: Ποιος θα είναι ο special guest στο μεγάλο show στο ΟΑΚΑ
Μουσικά Νέα
K-Pop Fever: Νέα ημερομηνία για το δημοφιλές K-Pop show
Μουσικά Νέα
Ty Segall: Στην Αθήνα για ένα εκρηκτικό live στο Floyd
Going Out
TELETECH Athens: Μια νύχτα hard techno και rave στο Universe
Going Out
Rooftop Festival: Η Αθήνα χορεύει στις ταράτσες της
Εκδηλώσεις
Ευριπίδου Γη: Το Libro Coro στη Σαλαμίνα με ένα μουσικό ταξίδι στο αρχαίο δράμα
Μουσικά Νέα
Κοινοί Θνητοί: Συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο Σκοπευτήριο Καισαριανής