MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μπιλ & Λου, του Δημήτρη Αγιοπετρίτη-Μπογδάνου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μετά από δύο sold-out χρονιές στο Skrow Theater, η παράσταση του Δημήτρη Αγιοπετρίτη-Μπογδάνου, με τους Στέλιο Ιακωβίδη, Βασίλη Μαυρογεωργίου και Λυδία Τζανουδάκη, επιστρέφει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για λίγες παραστάσεις. Με σαρκοβόρο χιούμορ και αφοπλιστική ωμότητα, η ιστορία θίγει την παιδική παραμέληση, την ψυχική ανισορροπία, τη σχολική βία, τη μοναξιά, την κατάθλιψη, την εξάρτηση, την αυτοεκτίμηση και την κοινωνική απομόνωση, αναδεικνύοντας τη φιλία, τη συμπαράσταση και τον σεβασμό σε όπλα κατά της ματαιότητας και μοναδικά αγαθά για την επιβίωση και την ατομική ελευθερία. Το θεατρικό ανέβασμα απορροφά άφοβα τη βαριά θεματολογία και τη διαχειρίζεται ευρηματικά συνδυάζοντας υποκριτική δεινότητα και γκροτέσκα αισθητική με τρόπο που από τη μία καυτηριάζει τη συναισθηματική “δυσλεξία” της κοινωνίας και από την άλλη την αντικρούει αναδεικνύοντας την ενσυναίσθηση ως “γλωσσάρι” ουσιαστικής επαφής. Ένα μαύρο παραμύθι, άλλοτε ανάλαφρο κι ελπιδοφόρο κι άλλοτε σκληρό και πνιγηρό, που βλέπει με κατανόηση και ζεστασιά τις παραφωνίες της ζωής, καθώς οι βασανισμένοι χαρακτήρες βρίσκουν διέξοδο για ουσιαστική ανθρώπινη επαφή και τελικά νόημα ύπαρξης, απελευθέρωση και λύτρωση. Γιατί είναι ανακουφιστικό να σε αγαπούν, ακόμα και για όσα δεν είσαι.
Δευτέρα 5/12, 21:00
15€ – 17€
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος

2. …καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς του Χρόνη Μίσσιου στο Θέατρο 104

Η ομάδα GAFF μεταφέρει στη σκηνή του Θεάτρου 104 το αφήγημα του Χρόνη Μίσσιου “…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς”, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Πρόκειται για μια εξομολόγηση διώξεων, συλλήψεων, φυλακίσεων και βασανιστηρίων. Υπόθεση: Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που η Ελλάδα παραδίνεται στο χάος του Εμφυλίου, ο δεκαεξάχρονος Χρόνης Μίσσιος συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Αποφυλακίζεται το 1973, αφού έχει περάσει εικοσιένα χρόνια σε φυλακές και εξορίες. Αυτήν την περίοδο της ζωής του διηγείται στο σπουδαίο αφήγημα-μαρτυρία. Ερμηνεύουν οι: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μαμιός, Γιάννης Μάνθος.
Δευτέρα 5/12, 21:15
5€ – 14€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

3. Η Ανθρώπινη Φωνή, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Μικρό Χορν

Ο εμβληματικός μονόλογος του Ζαν Κοκτώ «Η Ανθρώπινη Φωνή», παρουσιάζεται, στο Θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και ερμηνεία Λουκίας Μιχαλοπούλου. Υπόθεση: Η ηρωίδα του έργου είναι μία νέα γυναίκα που συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον εραστή της, ο οποίος την εγκαταλείπει για να παντρευτεί μια άλλη. Περικυκλωμένη από την έννοια του θανάτου, βιώνει τον πόνο του έρωτα που ενώ ήταν πηγή ζωής έχει μετατραπεί σε ένα καταστροφικό συναίσθημα. Στον εμβληματικό αυτό μονόλογο, μια γυναίκα παλεύει με πάθος για το άτομο που αγαπά, υποκρίνεται, γελάει και κλαίει την ίδια στιγμή που είναι δειλή και τολμηρή μαζί. Το έργο διαπνέεται από τα συναισθήματα της εγκατάλειψης, της προδοσίας, της λατρείας και του πάθους, της απόρριψης και του αδιέξοδου των σχέσεων. Αιώνια, αναλλοίωτα συναισθήματα.
Δευτέρα 5/12, 21:00
14€ – 17€
Μικρό Χορν, Αμερικής 10, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο θεατρικό “φαινόμενο” Νικορέστης Χανιωτάκης12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο Μίνως Μάτσας στο Gazarte

Ο Μίνως Μάτσας επιστρέφει «από κοντά» στο Gazarte Main Stage, μαζί με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τη Μυρτώ Βασιλείου. «Η ανάγκη μου να βρεθώ κοντά σας και να μοιραστώ μαζί σας τους αγαπημένους μου ρυθμούς, τα μουσικά γυρίσματα, τους στίχους που με έριξαν από νωρίς στο τραγούδι σε μια σχέση αγάπης που βαστάει γερά σαν να ξεκίνησα μόλις χτες. Τραγούδια από το σινεμά, την τηλεόραση, το θέατρο, την δισκογραφία: Τραγούδια που είχαν την τύχη να τραγουδηθούν από μοναδικούς ερμηνευτές θα ξεδιπλωθούν κοντά σας σαν μια αλήθεια γυμνή, με την ελπίδα να περάσουμε δυο ώρες τραγουδώντας τα “Καράβια που βγήκαν στη στεριά” και μέθυσαν “ Ως κι οι
θάλασσες”, αφού βρήκαν την “Ευτυχία” σε ένα “Όνειρο Απατηλό”. “Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου” είπε και έφυγε σε ένα “Νησί” μια “Μαύρη Πεταλούδα” ψιθυρίζοντας το “Μινόρε της Αυγής”. Συνοδοιπόροι μου ο Κώστας Τριανταφυλλίδης με την ευγενική λαϊκή φωνή που με συγκινεί και με εκπλήσσει μονίμως τα τελευταία χρόνια και η Μυρτώ Βασιλείου μια νέα φωνή με δύναμη και θετική ενέργεια».Μίνως Μάτσας
Δευτέρα 5/12, 21:30
15€ – 35€
Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Μυρτώ Βασιλείου, μουσικός12.09.2018

5. Ο Γιώργος Λαιμός στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Photo Credits: Samples Panoulis Photo

Ο μεγάλος εφοπλιστής και πιανίστας Γιώργος Λαιμός γιορτάζει τα “50 χρόνια μουσικής και θάλασσας” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και μας προσκαλεί σε ένα μελωδικό ταξίδι που θα αγγίξει τις ψυχές και θα ξυπνήσει τα πιο όμορφα συναισθήματα. Μαζί του οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Ηρώ Σαΐα, Δέσποινα Ολυμπίου, Demy, Άκης Δείξιμος, Φώτης Παπαζήσης, Στέλιος Καρπαθάκης, Κωνσταντία, Ασπασία Λαιμού, Κατερίνα Λαιμού και παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου, μας καλούν να γίνουμε συνεπιβάτες , σε μια μουσική διαδρομή διάρκειας 50 χρόνων.
Δευτέρα 5/12, 20:30
7,50€ – 45€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b