MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 8 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη, το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου 2022.

Museum Art Fair: Χριστουγεννιάτικες αγορές στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη με νέες πρωτότυπες ιδέες
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. 25ο Φεστιβάλ Ολυμπίας: Η μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου για παιδιά και νέους επιστρέφει σε 12 πόλεις

Τα 25 του χρόνια κλείνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και τα γιορτάζει στις 3-10 Δεκεμβρίου 2022 με επίκεντρο τον Πύργο και την Αμαλιάδα, κι ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών για παιδιά, εφήβους και όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο. Ταινίες απ’ όλο τον κόσμο θα προβληθούν φέτος σε 12 πόλεις, αφού εκτός από τις κλασικές κεντρικές δραστηριότητες στον Πύργο και την Αμαλιάδα, θα πραγματοποιηθούν προβολές και στα Λεχαινά, τη Γαστούνη, τη Ζαχάρω και το Βαρθολομιό στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, αλλά και περιφερειακές προβολές στο Αγρίνιο, την Αλεξανδρούπολη, τη Λέσβο, την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τη Ζάκυνθο και την Καλαμάτα. Στο διάστημα 10-18 Δεκεμβρίου 2022, η ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ online.olympiafestival.gr θα φιλοξενήσει μέρος των διαγωνιστικών προγραμμάτων, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και νέους όλης της χώρας να παρακολουθήσουν συναρπαστικές ταινίες απ’ όλον τον κόσμο.
3-10 Δεκεμβρίου 2022
Είσοδος Ελεύθερη
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

2. 13ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Balkans Beyond Borders – Athens Edition στον Κινηματογράφο Τριανόν

«Luxenia», Dimitra Kondylatou

Το 13ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Balkans Beyond Borders – Athens Edition με θεματική «Untiling the mosaic» (‘Επαναπροσδιορίζοντας το μωσαϊκό της κοινωνίας μας’) παρουσιάζεται στην Αθήνα, έως τις 4 Δεκεμβρίου, στον κινηματογράφο Τριανόν. Το φετινό θέμα του φεστιβάλ «Untiling the mosaic» φέρνει κοντά μας, μέσω του κινηματογράφου, έννοιες όπως η ταυτότητα, η διαφορετικότητα, η συμπερίληψη και η ορατότητα. Ο πολυθεματικός χαρακτήρας του προγράμματος περιλαμβάνει το διαγωνιστικό πρόγραμμα, προβολές αφιερωμάτων, οπτικοακουστικές και παραστατικές τέχνες, εργαστήρια, συζητήσεις και εκδηλώσεις.
1-4 Δεκεμβρίου 2022 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Τιμές Εισιτηρίων: 4€ γενική είσοδος/ανά screening session (2€ για φοιτητές και ΑμεΑ). 7€ ημερήσια εισιτήρια (4€ για φοιτητές και ΑμεΑ). | Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Αθήνα. Τηλ.: +30 210 8215469. Email: [email protected]. | http://www.trianon.gr/v1/

3. Pugnant Film Series: Προβολές σπάνιων ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου στο «Μικρόκοσμο»

«Caniba»

Το Pugnant Film Series και ο κινηματογράφος Μικρόκοσμος  συνεχίζουν αυτή την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 τη σειρά προβολών με σπάνιες ταινίες του παγκόσμιου και ελληνικού κινηματογράφου, στις καλύτερες διαθέσιμες κόπιες. Το Pugnant Film Series σας παρουσιάζει, σε πρώτη προβολή στην Αθήνα, την ταινία «Caniba» των Verena Paravel και Lucien CastaingTaylor, δύο εκ των σημαντικότερων σκηνοθετών των ημερών μας στο ανθρωπολογικό ντοκιμαντέρ. Την ίδια μέρα θα παρουσιαστεί σε πρώτη δημόσια προβολή το «My Mother» της Εύης Χρόνη. Μια ταινία με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, από εκείνες του ανεξάρτητου ελληνικού κινηματογράφου που σπάνια φτάνουν στα μάτια μας.
Κυριακή 4/12, 21:45
Εισιτήριο 6€. Προπώληση: viva.gr
Μικρόκοσμος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 106, Αθήνα. Τηλ: 21 0923 0081. Ε: [email protected].

4. #BERGMANNITES: Αριστουργήματα του Μπέργκμαν σε ψηφιακή επανέκδοση στον Κινηματογράφο Ανδόρα

«Κραυγές και Ψίθυροι»

Αυτό το χειμώνα ο Μπέργκμαν έχει την τιμητική του στον κινηματογράφο «Ανδόρα». Οι λάτρεις του σπουδαίου Σουηδού δημιουργού θα απολαμβάνουν από μία ταινία του κάθε εβδομάδα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος #BERGMANNITES που συνεχίζεται την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου. Επιπλέον, αποκλειστικά στην Ανδόρα, θα προβληθούν και δυο ταινίες του Μπέργκμαν για πρώτη φορά σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες: «Η Πηγή των Παρθένων» (1960) και το «Πάθος» (1969). Εβδομάδα: 1 – 7.12.2022 θα προβάλλεται η ταινία «Κραυγές και Ψίθυροι».
Τετάρτη – Κυριακή, 22:30 (όχι Δευτέρες, Τρίτες)
Γενική Είσοδος: 6€. Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αθήνα. Τηλ: 210 6980796.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Σπάζοντας την ομερτά του χολιγουντιανού σεξισμού12.09.2018

Εκθέσεις

5. Museum Art Fair: Χριστουγεννιάτικες αγορές στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη με νέες πρωτότυπες ιδέες

Το «Art Fair» του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Το «Art Fair» αποτελεί μια έκθεση-θεσμό, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και αποσκοπεί στην προβολή και προώθηση καλλιτεχνών ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο την εικαστική και καλλιτεχνική δημιουργία, ενώ ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα πώλησης. Καλλιτέχνες και νέοι δημιουργοί έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν το έργο τους  στο κοινό του ΜΚΗΛ. Με την συμμετοχή τους, οι καλλιτέχνες κατοχυρώνουν την έκθεση των προϊόντων τους σε έναν χώρο ειδικά σχεδιασμένο και συνυφασμένο στην συλλογική μνήμη με την ανάδειξη των διακοσμητικών τεχνών και της τέχνης του κοσμήματος.
Διάρκεια Έκθεσης: 3-4 Δεκεμβρίου 2022 
Ωράριο: 10:00 – 18:00
Η Είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη όλο το τριήμερο για περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.
Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, Καρυατίδων 4α & Καλλισπέρη 12, Αθήνα. Τηλ: +30 210-9221044, +30 210-9239709. Ε: [email protected] | http://www.lalaounis-jewelrymuseum.gr/el/arxiki/

6. Εργαστήριο Προπυλαίων 8: Ομαδική έκθεση στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου

Το Εργαστήριο Ζωγραφικής της Μάτως Ιωαννίδου παρουσιάζει, από τις 4 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022, ομαδική έκθεση των μαθητών του, στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου. Μια έκθεση ζωγραφικής από απλούς καθημερινούς ανθρώπους που μέσα από τα έργα τους εκφράζουν κοινωνικούς προβληματισμούς αλλά και μας μαθαίνουν πώς μπορούμε να περνάμε καλά και δημιουργικά με όπλο μας την Τέχνη. Οι δημιουργοί είναι όλοι μαθητές του εργαστηρίου της Μάτως Ιωαννίδου, εικαστικού, που συγκέντρωσε τα έργα των μαθητών της, τα οποία σύμφωνα με την ίδια έχουν «ως εργαλείο την εικαστική γλώσσα, όχι με φιλολογικές, διδακτικές προσεγγίσεις ούτε με εικονογραφική τάση».
Εγκαίνια: Κυριακή 4/12, 12:00 – 15:30
Διάρκεια έκθεσης: 4-18 Δεκεμβρίου 2022
Ωράριο: Καθημερινά 09:00 – 23:00
Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα. Τηλ: 210-3632057, 210-3612834, 210-3612872. Email: [email protected].

7. Love Solidarity Death (L.S.D.): Οι The Callas γιορτάζουν 20 χρόνια με ένα μουσικο-εικαστικό πρότζεκτ στη Στέγη

Είκοσι χρόνια από την πρώτη τους εμφάνιση, οι Άρης και Λάκης Ιωνάς (The Callas) καταλαμβάνουν το -1 της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022, με μια παραισθησιογόνα έκθεση ποτισμένη από μεσογειακή ψυχεδέλεια, συνοψίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πολυμορφική παρουσία τους στην τέχνη.  Μια εκθεσιακή/επεισοδιακή αναδρομή στο μέλλον που ορίζεται, νοηματικά και βιωματικά, από τον τίτλο «Love Solidarity Death (L.S.D.)». Με μια έκθεση-ψυχεδελικό ξόρκι στο παρελθόν, στο τώρα και στο μέλλον της ελληνικής εικαστικής και μουσικής σκηνής, οι The Callas γιορτάζουν τα 20 χρόνια δημιουργίας τους παρουσιάζοντας νέα δουλειά με τα ποπ-φολκ κεντήματα και υφαντά τους, γλυπτά και εγκαταστάσεις από κομμένα μάρμαρα των παλιών πεζοδρομίων της Αθήνας, πίνακες με working-class Μαντόνες, καφασοναούς-DIY Παρθενώνες, film screenings και happenings, καθώς και με συνεργασίες με guest contributors από το εξωτερικό, αλλά και την εγχώρια σκηνή: από τον Ian F. Svenonius στις PapithedogTV.
Διάρκεια έκθεσης: 26 Νοεμβρίου – 30 Δεκεμβρίου
Ωράριο: Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 18:00 – 23:00. | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Είσοδος δωρεάν με δελτία εισόδου. 
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107. | https://www.onassis.org/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑModern Love: Έναρξη για τον νέο εκθεσιακό κύκλο του ΕΜΣΤ με μια μεγάλη ομαδική έκθεση12.09.2018

Εκδηλώσεις

8. The Christmas Factory: Η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπάει για μια ακόμη χρονιά στην Τεχνόπολη

Το The Christmas Factory στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων άνοιξε τις πόρτες του και μας προσκαλεί στην καθιερωμένη – αλλά φέτος ιδιαίτερα εμπλουτισμένη- μεγάλη φαντασμαγορική χριστουγεννιάτικη γιορτή του. Το αγαπημένο Εργοστάσιο Χριστουγέννων της Τεχνόπολης επιστρέφει πιο χρωματιστό, πιο λαμπερό, πιο ζωντανό με πολλά κρυμμένα μυστικά που περιμένουν μικρούς και μεγάλους να τα ανακαλύψουν. Φέτος ο Άγιος Βασίλης έχει αποφασίσει να αποκαλύψει όλα τα μυστικά που οδηγούν στη χαρά. Και αυτό γίνεται με 7  + 1  νέα ξεχωριστά εργαστήρια (τα οποία επιμελείται ο Γιώργος ΣουλεΪμαν). Επιπλέον, στο The Christmas Factory θα βρει κανείς λιχουδιές, ζεστό κρασί, φαγητά και ποτά για όλες τις ορέξεις και διαθέσεις και μια πλούσια αγορά γαμέτη στολίδια, παιχνίδια και εμπνευσμένα δώρα για τους αγαπημένους μας. Τέλος για πρώτη φορά το περιλαμβάνει και τη θεατρική παράσταση Ο «Ελαφονταίν, ο Αίσωπος αλλιώς» σε σκηνοθεσία και σύλληψη του Γιώργου Σουλεϊμάν, κείμενο της Σοφίας Καψούρου και πρωτότυπη μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη.
26 Νοεμβρίου 2022 – 6 Ιανουαρίου 2023
Ωράριο: Δευ – Παρ έως 22/12   16:00 – 22:00. Δευ – Παρ από 23/12   10:00 – 22:00 | Σάββατο και Κυριακή: 10:00 – 22:00.
Εισιτήριο: Από 6€. Προπώληση: viva.gr
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα. | https://thechristmasfactory.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ μικροαστική πολυκατοικία θα σώσει την Αθήνα;12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b