MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δεκέμβριος στο COSMOTE HISTORY HD: Μαθήματα ιστορίας μέσα από 4 νέα ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV

Με ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία, από την Αφροδίτη της Μήλου και το Μαντείο των Δελφών έως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον πόλεμο της Κορέας, το COSMOTE HISTORY αποχαιρετά το 2022.

Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο
Monopoli Team

Με ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία, από την Αφροδίτη της Μήλου και το Μαντείο των Δελφών έως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον πόλεμο της Κορέας, το COSMOTE HISTORY αποχαιρετά το 2022. Από τις 4 έως τις 25/12, οι Κυριακές του Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένες σε 4 συμπαραγωγές της COSMOTE TV, που θα κάνουν Α’ τηλεοπτική πρεμιέρα στο κανάλι.

Το αφιέρωμα Δεκεμβρίου ξεκινά την Κυριακή 4/12 (21.00, COSMOTE HISTORY) με την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο». Μέσα από τις γραπτές μαρτυρίες 9 μαθητών το docudrama, σε σκηνοθεσία της Alessandra Maioletti, αφηγείται την ιστορία του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου το 96% των Εβραίων της πόλης οδηγήθηκαν στο Άουσβιτς. Το ντοκιμαντέρ έχει λάβει διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ (Los Angeles Greek Film Festival, San Francisco Greek Film Festival, London Greek Film Festival), ενώ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 24o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 11/12 (21.00, COSMOTE HISTORY) τη σκυτάλη θα πάρει η νέα διεθνής συμπαραγωγή της COSMOTE TV, «Ο μακρύς δρόμος για την Ιθάκη» σε σκηνοθεσία Χιούκτζι Πάρκ. Τέσσερις 90χρονοι Έλληνες βετεράνοι που έλαβαν μέρος στον πόλεμο της Κορέας περιγράφουν την εμπειρία τους. Ακριβός Τσολάκης, Αριστοφάνης Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Φάρος και Εμμανουήλ Ιερωνυμάκης θυμούνται πώς βίωσαν σαν παιδιά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πώς επηρέασε στη συνέχεια τη ζωή τους η συμμετοχή τους στον πόλεμο της Κορέας.

Ο ομφαλός του κόσμου

Στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι πήγαιναν στο μαντείο των Δελφών αναζητώντας απαντήσεις. Μπορεί αυτό το σύμβολο σοφίας να είναι επίκαιρο σήμερα; Η ιστορικός και μουσικός Μπετίνα Τζόι ντε Γκούζμαν ξεκινά να το ανακαλύψει στη νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV, με τίτλο «Ο ομφαλός του κόσμου» σε σκηνοθεσία Χρήστου Σαγιά Θεοδωρόπουλου. Μέσα από συναντήσεις με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, ποιητές, φιλοσόφους και καλλιτέχνες, η Μπετίνα μας παρουσιάζει όλους τους λόγους που κάνουν τους Δελφούς μοναδικούς μέχρι σήμερα. «Ο ομφαλός του κόσμου» θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 18/12 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY.

Αφροδίτη της Μήλου: Η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου

Ανήμερα των Χριστουγέννων (Κυριακή 25/12, 21.00, COSMOTE HISTORY) θα κάνει Α’ τηλεοπτική πρεμιέρα η νέα διεθνής συμπαραγωγή της COSMOTE TV με το δίκτυο ARTE France, «Αφροδίτη της Μήλου: Η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου» σε σκηνοθεσία Νατάσα Γκιλέρ. Στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ βρίσκεται ένα από τα πιο διαχρονικά και παγκόσμια σύμβολα ομορφιάς, η Αφροδίτη. Διακόσια χρόνια μετά την τοποθέτησή της στο Λούβρο, το ντοκιμαντέρ θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε εκ νέου την ιστορία της και να αποκαλύψουμε τι βρίσκεται πίσω από ένα από τα πιο όμορφα αινίγματα στην ιστορία της τέχνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό την Τζέσικα Τσαστέιν στον Ντέιβιντ Χάσελχοφ: Δεκέμβριος στην COSMOTE TV με all-star cast σειρές12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b