MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Christine McVie: Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια των Fleetwood Mac

Η Christine McVie, η τραγουδίστρια των Fleetwood Mac, που έγραψε και μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια τους, πέθανε σε ηλικία 79 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση που πραγματοποίησε η οικογένειά της μέσω Facebook.

Πηγή: Twitter/@StevieNicks
Monopoli Team

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και πιανίστρια των Fleetwood Mac, είναι το όνομα πίσω από κορυφαίες επιτυχίες με δυνατό ρυθμό και ζωηρές μελωδίες, όπως τα Little Lies, Everywhere, Don’t Stop, Say You Love Me και Songbird.

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε η οικογένειά της μέσω Facebook. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι πέθανε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο, έχοντας στο πλευρό της αγαπημένα της πρόσωπα. Συγκεκριμένα έλεγε: «Θα θέλαμε όλοι να κρατήσουν την Christine στις καρδιές τους και να θυμούνται τη ζωή ενός απίστευτου ανθρώπου και μιας αξισέβαστης μουσικού που αγαπήθηκε παγκοσμίως».

Παρ’όλα αυτά η ανακοίνωση δεν διευκρίνιζε την αιτία του θανάτου της. Τον Ιούνιο, η McVie είχε αναφέρει στο Rolling Stone ότι η υγεία της δεν ήταν πολύ καλά και πως μάλιστα υπέφερε από εξουθενωτικά προβλήματα με την πλάτη της.

Η ζωή με τους Fleetwood Mac, με λίγα λόγια

Η McVie αποχώρησε από τους Fleetwood Mac μετά από 28 χρόνια το 1998, αλλά επέστρεψε το 2014. Το όνομά της ήταν Christine Perfect, μέχρι που παντρεύτηκε τον μπασίστα των Fleetwood Mac, John McVie, πήρε το όνομά του και έπειτα εντάχθηκε στο γκρουπ στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Οι Fleetwood Mac εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο γνωστά ροκ συγκροτήματα στον κόσμο τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Το άλμπουμ τους Rumors του 1977 – εμπνευσμένο από το χωρισμό των McVies αλλά και του άλλου ζευγαριού του συγκροτήματος, των Lindsey Buckingham και Stevie Nicks – έγινε ένα από τα μεγαλύτερα σε πωλήσεις όλων των εποχών, με περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως!

Ήταν η τραγουδοποιός πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Fleetwood Mac και ένα από τα οκτώ μέλη του συγκροτήματος που μπήκαν στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame το 1998.

Την ίδια χρονιά, μετά την επιτυχία του άλμπουμ τους The Dance, αποφάσισε να αποσυρθεί στο Κεντ, αποχωρώντας από το συγκρότημα.

Όμως ανακάλυψε ξανά την αγάπη της να παίζει μουσική, στο πλαίσιο μιας μοναδική εμφάνισης που είχε με το γκρουπ στην O2 αρένα του Λονδίνου το 2013 και έτσι επέστρεψε σε αυτούς έναν χρόνο αργότερα. «Ήταν καταπληκτικό, σαν να μην είχα φύγει ποτέ. Ανέβηκα ξανά εκεί και εκεί ήταν, τα ίδια γνώριμα πρόσωπα πάνω στη σκηνή», είχε αναφέρει εκείνη την εποχή στον Guardian.

Η παρουσία της σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο

H Stevie Nicks, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του γκρουπ μαζί με την Christine, είχε πει σε συνέντευξή του: «Της έλεγα: Μαζί, είμαστε μια υπολογίσιμη δύναμη της φύσης, για να διαπλεύσουμε το νερό που έχουμε μπροστά μας. Γιατί ξέραμε αμέσως ότι οι Fleetwood Mac θα γίνονταν τεράστιοι». Ωστόσο, η Christine McVie επιδείκνυε μια ακόμα, προσωπική επιτυχία: ότι είχε καταφέρει να επιβάλει την παρουσία της σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο μουσικών.

Οι Fleetwood Mac αποχαιρετούν την Christine

Φυσικά και το ίδιο το συγκρότημα δεν θα μπορούσε να μη κάνει μία αναφορά για τον θάνατο της McVie: «Ήμασταν τόσο τυχεροί που ζήσαμε μια ζωή μαζί της. Ατομικά αλλά και όλοι μαζί, αγαπήσαμε βαθιά την Christine και είμαστε ευγνώμονες για τις εκπληκτικές αναμνήσεις που έχουμε μαζί της. Θα μας λείψουν τόσο πολύ».

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η Stevie Nicks έγραψε: «Πριν από λίγες ώρες μου είπαν ότι η καλύτερή μου φίλη σε όλο τον κόσμο από την πρώτη μέρα του 1975, έφυγε από τη ζωή. Δεν ήξερα καν ότι ήταν άρρωστη… μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου. Ήθελα να είμαι στο Λονδίνο, αλλά μάς είπαν να περιμένουμε. Λοιπόν, από το Σάββατο, ένα τραγούδι στροβιλίζεται γύρω από το κεφάλι μου, ξανά και ξανά και ξανά. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να της το τραγουδήσω, και έτσι, της το τραγουδάω τώρα. Πάντα ήξερα ότι θα χρειαζόμουν αυτές τις λέξεις μια μέρα… Είναι το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα».

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b