MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τεταρτη 30 Νοεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Photo Credits: Μarilena Αnastasiadou
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μπεντ, του Μάρτιν Σέρμαν σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο Θέατρο Χώρα

Το αριστούργημα του Μάρτιν Σέρμαν, «ΜΠΕΝΤ», ανεβαίνει στο Θέατρο Χώρα, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια. Το «ΜΠΕΝΤ», του Μάρτιν Σέρμαν, έχει ως βασικό θέμα, τον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών σ’ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης το 1936. Σε μια εποχή βίας, κακοποιήσεων και απαξίωσης των αδύναμων, το «ΜΠΕΝΤ», δυστυχώς, αποδεικνύεται και πάλι επίκαιρο. Η προκατάληψη, η κατηγοριοποίηση των πολιτών, η φασιστική αντίληψη διαπερνά τομείς της καθημερινής μας ζωής. Τα νεοναζιστικά κινήματα, η έξαρση της εθνικιστικής προπαγάνδας καθιστούν το μήνυμα του έργου δυνατό και αναγκαίο. Ο Σέρμαν ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο για την ανθρωπότητα και μέσα από την αριστοτεχνική του δημιουργία εξάρει την ελευθερία στην καρδιά, στο νου και στο σώμα. Σπρώχνει στο προσκήνιο την ανθρώπινη ύπαρξη και αναδεικνύει την αξία της αγάπης και της ανθρώπινης αλληλεγγύης σαν την υπέρτατη δύναμη της ζωής, της επιβίωσης. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μέμος Μπεγνής, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Μανώλης Θεοδωράκης, Γιάννης Σίντος, James Rodi, Χρήστος Ζαχαριάδης, Σπύρος Δούρος, Δημήτρης Καραμπέτσης.
Τετάρτη 30/11, 20:00
15€
Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη

2. Φελίτσε και Λίλυ: Ένας άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους, της Ελένης Καρασαββίδου στον Πολυχώρο Vault

Το υποψήφιο για το βραβείο Δραματουργίας Κάρολου Κουν, έργο της Ελένης Καρασαββίδου, «Φελίτσε και Λίλυ: Ένας άνθρωπος ανάμεσα σε ανθρώπους» επιστρέφει στον Πολυχώρο Vault για λίγες παραστάσεις. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και ερμηνεύουν (αλφαβητικά) η Δήμητρα Βαμβακάρη, η Δήμητρα Σύρου και η Έλενα Τυρέα. Υπόθεση: Βερολίνο 1942. Δυο γυναίκες συναντιούνται. Μια Εβραία και μια Γερμανίδα, παντρεμένη με αξιωματικό των Ναζί. Έχει τέσσερα αγόρια. Έχει τιμηθεί από τον Φύρερ γιατί έφερε στη ζωή τέσσερεις μελλοντικούς στρατιώτες. «Που θα μάθουν να σκοτώνουν χωρίς πρόβλημα, αγόρια στην ηλικία τους».
Δυο γυναίκες συναντιούνται και μια μεγάλη αγάπη γεννιέται. Σ’ ένα Βερολίνο όπου έξω έπεφταν οι βόμβες βροχή και μέσα οι άνθρωποι χόρευαν και ερωτεύονταν απελπισμένα. «Οι βόμβες βόμβες και η ρούμπα ρούμπα». Μνήμες, επιστολές, ανατροπές στη σκιά του φασισμού που εξαφανίζει ανθρώπινες ζωές, στο όνομα του «πολιτισμού». Μια παράσταση που ξυπνά συναισθήματα και γεννά σκέψεις, με αφορμή μια αληθινή ιστορία αγάπης που γεννιέται σε ένα τραυματικό ιστορικό πλαίσιο… την ιστορία της Φελίτσε και της Λίλυ.
Τετάρτη 30/11, 21:15
14€
Πολυχώρος Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Προβοκάτορες, του Γιάννη Αποσκίτη στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

3. Ο Οίκος των Χοίρων, του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Το έργο του Αριστείδη Αντονά «Ο Οίκος των Χοίρων» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Φωλιά, σε σκηνοθεσία Χρήστου Καπενή και Κατερίνας Αναστασίου. Υπόθεση: Οι κάτοικοι ενός σπιτιού δέχονται έναν άγνωστο επισκέπτη. Φαίνεται ότι όλοι ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Οι ομοιότητες τους είναι αρκετές ώστε ο επισκέπτης να εισάγει σταδιακά τους κατοίκους σε ένα πλάνο διαμάχης με τους κατοίκους του διπλανού σπιτιού που ανήκουν σε μια διαφορετική οικογένεια, την οικογένεια των χοίρων. Μια κατασκευή που ενώνει τα δυο ξένα μεταξύ τους σπίτια θα αποδειχθεί κρίσιμη για τα γεγονότα που εξελίσσονται με αμοιβαίες προελάσεις των δυο οικογενειών εντεύθεν και εκείθεν μέσα από τις διπλανές πόρτες των σπιτιών και από τα παράθυρα που ενώθηκαν για να συνδέσουν τα οικήματα. Μία γυναίκα που βρίσκεται στο διπλανό σπίτι εμφανίζεται περισσότερο σκεπτική απέναντι στις απλουστευμένες αντιθέσεις των δυο οικογενειών ενώ όμως κι εκείνη ενστερνίζεται ενίοτε ρόλους που της αναλογούν από την συμμετοχή της σε κάποια ομάδα. Και όσο αυτά συμβαίνουν γίνεται φανερό πως ο επισκέπτης οργανώνει στρατηγικά κάποια παθητική επιθετικότητα της δικής του οικογένειας και δεν σκοπεύει να σταματήσει τον πόλεμο για κυριαρχία μετά από την άλωση του οίκου τον χοίρων. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αλίκη Ανδρειωμένου, Γιώργης Παρταλίδης, Στάθης Συμεωνίδης, Αργυρώ Ταμβάκου.
Τετάρτη 30/11, 21:15
10€ – 12€
Θέατρο Φωλιά, Επίκουρου 15, Ψυρρή

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Yuja Wang και Λεωνίδας Καβάκος σε ένα ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενήσει δύο σούπερ σταρ της διεθνούς μουσικής σκηνής ,την Yuja Wang [Γιούτζα Ουάνγκ] και τον Λεωνίδα Καβάκο, σε ένα μαγικό ρεσιτάλ με τρεις από τις ωραιότερες σονάτες του παγκόσμιου ρεπερτορίου για βιολί και πιάνο. Η χαρισματική κινέζα πιανίστα με την εντυπωσιακή σκηνική παρουσία και ο διάσημος ‘Eλληνας βιρτουόζος του βιολιού, σε μια μουσική συνάντηση κορυφής στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Στο πρόγραμμά τους, οι Σονάτες για βιολί και πιάνο αρ. 1 του Johannes Brahms [Γιοχάννες Μπραμς] και αρ. 2 του Robert Schumann [Ρόμπερτ Σούμαν] καθώς και η μοναδική Σονάτα για βιολί και πιάνο που έγραψε ο Leoš Janáček [Λέος Γιάνατσεκ].
Τετάρτη 30/11, 20:30
13€ – 70€
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κόκκαλη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Imagine Dragons για πρώτη φορά στην Ελλάδα12.09.2018

5. Το Aris Papadopoulos Trio στη σκηνή του Half Note Jazz Club

Το Aris Papadopoulos Trio παρουσιάζει στο Half Note Jazz Club τον ντεμπούτο δίσκο του “Anapolontas” που κυκλοφορεί από την Irida Music, καθώς και καινούρια ανέκδοτα κομμάτια. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό έργο που αποτελείται από τέσσερις μουσικές ιδέες. Η μουσική κυματίζει πάνω στην πειραματική και αυτοσχεδιαστική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των μουσικών αλλά, ταυτόχρονα, εκτυλίσσεται σε ένα διάλογο διαρκείας με τους ακροατές. Μετά την παρουσίαση του album στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά εμφάνιση του γκρουπ σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.
Τετάρτη 30/11, 21:30
10€ – 15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b