MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

Για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Issokratises
Monopoli Team

Το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου με τις Ισοκράτισσες και τον Christopher C. King στο Cotsen Hall

Οι Ισοκράτισσες είναι ένα φωνητικό σύνολο οκτώ γυναικών που ιδρύθηκε το 2015 και συνεχίζει την αρχαία παράδοση των πολυφωνικών τραγουδιών της Ηπείρου. Το όνομα του συνόλου προέρχεται από τον μουσικό όρο ισοκράτημα, το ίσο, τη βάση του πολυφωνικού τραγουδιού. Το τραγούδι ξεκινάει με τον παρτή (κύρια μελωδία) και συνεχίζει με το γυριστή (με χαρακτηριστικά μοτίβα), ενώ η υπόλοιπη ομάδα κρατάει το ίσο. Γεννημένες και μεγαλωμένες σε ελληνόφωνα χωριά γύρω από τη Δερόπολη και την Πολύτσανη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, οι Ισοκράτισσες γαλουχήθηκαν με την αρχαϊκή μουσική που πέρασε από γενιά σε γενιά, ακούγοντας και τραγουδώντας τα τραγούδια αυτά με την οικογένεια και τους φίλους τους από την παιδική τους ηλικία. Η μουσική τους επιβεβαιώνει την πρωτοκαθεδρία της γυναικείας φωνής στα νότια Βαλκάνια, ενώ παράλληλα αναζωογονεί την ίδια αυτή τέχνη.Ο φίλος τους Christopher C. King, βραβευμένος με βραβείο Grammy, παραγωγός, εθνομουσικολόγος, αρχειονόμος και συγγραφέας, θα παρουσιάσει τη μουσική τους. Την παρουσίαση και συζήτηση θα συντονίσει ο Ανδρέας Ζομπανάκης.
30/11 στις 19.00
Cotsen Hall(Γεννάδειος Βιβλιοθήκη), Αναπήρων Πολέμου 9

Η Μικρά Ασία του Ανδρέα Φλουράκη με σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας, στο Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου

H Highway Productions, μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού “Λυκόφως” του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης – Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, η Comitech Α.Ε., το ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων και η σκηνοθέτιδα και Επιστημονική Υπεύθυνη Έργου Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη παρουσιάζουν σε παγκόσμια πρώτη το “TheARto” ή αλλιώς το μέλλον της θεατρικής εμπειρίας με τη χρήση της πρωτοποριακής τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας. Η αρχή για το καινοτόμο ερευνητικό έργο “TheARtro” γίνεται με το έργο “Η Μικρά Ασία” του Ανδρέα Φλουράκη στις 30 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο. Οι θεατές που κάνουν χρήση του συστήματος TheARtro μπορούν να “δουν” μέσα από τα ειδικά γυαλιά τους διάφορα εφέ και υπέρτιτλους ψηφιακά.
30/11 στις 19.00
Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου, Αγγελικής Χατζημιχάλη 15 και Ανδριανού 111

The IT, της Βιβιέν Φράντσμαν σε σκηνοθεσία Τζέιμι Μπράντλεϊ στο Θέατρο 104

The It © Anastasia Giannaki

Το «ΙΤ», της πολυβραβευμένης Βιβιέν Φράντσμαν (Vivienne Franzmann) επικεντρώνεται στην Grace, μια έφηβη της οποίας ο κόσμος κλονίζεται όταν διαισθάνεται για πρώτη φορά κάτι να αναδύεται από μέσα της. Όσο πιο πολύ θυμώνει τόσο πιο έντονα νιώθει την παρουσία του. Πότε θρίλερ και πότε κωμωδία, το έργο αναδεικνύει τον ψυχισμό και την συναισθηματική κατάσταση των εφήβων που μεγαλώνουν σήμερα. Σκηνοθετημένο σε στυλ direct-to-camera ντοκιμαντέρ, η ομάδα Freek της Fonact Theatre Company αφηγείται την ιστορία της Grace και μας προσκαλεί να θυμηθούμε και να αναρωτηθούμε για την θέση μας, τις απαιτήσεις και τη στάση μας απέναντι στην νεότερη γενιά.
30/11 στις 19.00
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα

Οι 7 θάνατοι της Αντώνας, της ομάδας bijoux de kant στη Στέγη

Το video art πρότζεκτ με την Μπέττυ Βακαλίδου δίνει ένα αποκαλυπτικό ρεσιτάλ νεκραναστάσεων. Πόσες φορές μπορεί να πεθάνει και να αναστηθεί μια θηλυκότητα, ένα σώμα, μια χώρα; Το video art πρότζεκτ της ομάδας bijoux de kant θέλει την Μπέττυ Βακαλίδου, πρωτοστάτρια των διεκδικήσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, να δίνει ένα αποκαλυπτικό ρεσιτάλ νεκραναστάσεων. Στα όρια θεάτρου και οθόνης, πραγματικότητας και εικονικότητας, το video art πρότζεκτ Οι 7 θάνατοι της Αντώνας του σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη, του εικαστικού και σκηνογράφου Κωνσταντίνου Σκουρλέτη και της ομάδας bijoux de kant θέλει την Αντώνα, την αντιηρωίδα της Γλυκερίας Μπασδέκη, ερμηνευμένη από την Μπέττυ Βακαλίδου, να διατρέχει την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και να ανασταίνει την αφομοιωμένη λαϊκότητα του ελληνικού queer στη δημόσια μνήμη και στο ιστορικό σώμα.
30/11 στις 18.00-22.40
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠολυκατοικία: Ομαδική – υβριδική έκθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

@Πελαγία Καρανικόλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
30/11 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ25ο Φεστιβάλ Ολυμπίας: Η μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου για παιδιά και νέους επιστρέφει σε 12 πόλεις12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b