MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό για την Τρίτη 29 Νοεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Με σιχάθηκα…αλλά και πάλι όχι εντελώς, της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις

Με αφορμή 3 κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου παρουσιάζεται στο Θέατρο Tempus Verum το έργο «Με σιχάθηκα…αλλά και πάλι όχι εντελώς», σε σκηνοθεσία Κρίστελ Καπερώνη. Τι συμβαίνει όταν τρεις, φαινομενικά, άγνωστοι άνθρωποι βρίσκονται σε ένα νυχτερινό κέντρο, ξεχασμένο από το Θεό, χωρίς κανέναν τρόπο διαφυγής; Πώς στο διάολο έφτασα εδώ; Γιατί δε θυμάμαι πού ήμουν πριν; Τι σκατά φοράω; Πού πήγε η πόρτα; Ποιος είσαι εσύ; Μαλάκα, κάτι μου θυμίζεις. Αυτό το τραγούδι γιατί παίζει συνέχεια; Χορεύω χωρίς να μπορώ να σταματήσω. Χορεύω χωρίς λόγο. Χορεύω χωρίς χέρια. Χορεύω χωρίς πόδια. Ξανά και ξανά. Και πάλι ξανά. Και φτου και πάλι από την αρχή. Σκατά. Το Πράσινο μου Φουστανάκι, η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α και ο Κατάθλας, της Λένας Κιτσοπούλου συναντιούνται στο νυχτερινό κέντρο η «Κόλαση» ή μήπως στην Κόλαση του ενός; Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νάστια Βραχάτη, Τζωρτζίνα Λιώση, Ηρώ Πεκτέση. Στο μπουζούκι ο Πέτρος Δημητρακόπουλος.
Τρίτη 29/11, 21:15
12€ – 16€
Θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Κεραμεικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚρίστελ Καπερώνη & Νάστια Βραχάτη: Δύο ηθοποιοί υπογράφουν το brand Dear Violet12.09.2018

2. Λεμόνια Λεμόνια Λεμόνια Λεμόνια Λεμόνια, του Σαμ Στάινερ στο Studio Μαυρομιχάλη

To πολυβραβευμένο έργο Λεμόνια Λεμόνια Λεμόνια Λεμόνια Λεμόνια του Σαμ Στάινερ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Νταλιάνη. Τι συμβαίνει όταν δεν μπορείς να πεις παραπάνω από 140 λέξεις ημερησίως; Πως συνδυάζονται η επανάσταση και η λογική; Ποιος είναι ο καλύτερος επικήδειος για μία γάτα που την έλεγαν Ντένις; Ο Όλιβερ και η Μπερναντέτ συναντιούνται στην κηδεία μίας γάτας, καθώς η κυβέρνηση επιβάλλει ημερήσιο όριο λέξεων. Θα καταφέρουν οι δυο τους να γνωριστούν, να επικοινωνήσουν και να αγαπηθούν ή θα χαθούν στη σιωπή; Επίκαιρο όσο ποτέ, το έργο διαπραγματεύεται μια μετ’ εμποδίων επικοινωνία σ’ έναν κόσμο που απομονώνει. Ο συγγραφέας, σε μια αφήγηση με μη γραμμική χρονολογική σειρά εξερευνά το διαχρονικό ερώτημα: πώς θα έρθουμε εντέλει κοντά; Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Λίνα Πάτσιου, Νίκος Κουκάς.
Τρίτη 29/11, 21:00
5€ – 12€
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα

3. Το Andreas Polyzogopoulos Trio στη σκηνή του Half Note Jazz Club

Ο σπουδαίος τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα σημαντικό κεφάλαιο στην σύγχρονη Ελληνική και ξένη τζαζ – κι όχι μόνο – σκηνή. Στη σκηνή του Half Note Jazz Club, παρουσιάζει ένα νέο σχήμα που έφτιαξε με τον διεθνώς αναγνωρισμένο και κορυφαίο μπασίστα Πέτρο Κλαμπάνη και τον “prodigy” Τυνήσιο πιανίστα Wajdi Riahi. Η συναυλία αυτή θα είναι ένα preview από το ολόφρεσκο υλικό και τις νέες τους συνθέσεις, που τον Ιανουάριο του 23’ θα ηχογραφηθούν σε δίσκο. Το δυναμικό αυτό τρίο –παρά την έλλειψη τυμπάνων – προσεγγίζει την πολυρυθμία με ένα τρόπο έξυπνο, ιδιαίτερο και σύγχρονο, με ταυτόχρονη χρήση ηλεκτρονικών κι ακουστικών ήχων, σε μια λυρική jazz, που μαγεύει.
Τρίτη 29/11, 21:30
10€ – 15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGreece in USA: Αποκτά πολιτιστικό χώρο στη Νέα Υόρκη – Εγκαίνια με Πέτρο Κλαμπάνη και Galan Trio12.09.2018

4. H KOMPANÍA στο ΙΛΙΟΝ plus για μια τελευταία εμφάνιση

Η KOMPANÍA είναι εδώ και χρόνια, μία από τις πλέον επιδραστικές μπάντες στο χώρο του ρεμπέτικου και αποτελείται από τους: Ιουλία Καραπατάκη (τραγούδι), Σωτήρη Παπατραγιάννη (τραγούδι, μπαγλαμά), Θοδωρή Πετρόπουλο (μπουζούκι, τραγούδι), Τζίμη Γκίνη (ακορντεόν), Γιώργο Παπαδόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα) Μιχάλη Δάρμα (κοντραμπάσο) και Κώστα Σπυράτο (τύμπανα/κρουστά). Το καινούργιο βήμα της είναι μια σειρά παραστάσεων κάθε Τρίτη στο Ίλιον plus, έναν από τους ποιοτικότερους μουσικούς χώρους της Αθήνας. Η KOMPANÍA, πότε μόνη της και πότε με εκλεκτούς καλεσμένους – έκπληξη από διάφορους χώρους της Ελληνικής μουσικής, θα παρουσιάζει τα τραγούδια από τον τελευταίο της δίσκο, όπου με αφετηρία της τα ρεμπέτικα συναντάει το funk, τη ροκ, το swing, το hip-hop, τη reggae, κ.α. Με φρέσκο ήχο και ανεβασμένη διάθεση, τα παιδιά με τα μαύρα – κόκκινα, παίζουν αγαπημένα αλλά και πιο σπάνια ρεμπέτικα και σμυρνέικα, μέσα από το “up tempo” βλέμμα της KOMPANÍA.
Τρίτη 29/11, 21:30
8€
ΙΛΙΟΝ plus, Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

5. COYOTE – we used to be humans, σε χορογραφία Σπύρου Κουβαρά στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ για μια τελευταία φορά

Ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς και η ελληνογαλλική ομάδα σύγχρονου χορού, Synthesis 748 Dance Co. παρουσιάζουν την νέα τους δουλειά, «COYOTE, we used to be humans», στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ για μια τελευταία φορά. Μετά τα residencies σε Παρίσι και Μονπελιέ και την πρώτη, open studio, παρουσίαση, του έργου, στο Διεθνές Χορογραφικό Κέντρο AGORA του Montpellier Danse, ο χορογράφος και η ομάδα του επιστρέφουν στην Αθήνα. Η παράσταση: Εκκινώντας από τις φιλοσοφικές θεωρήσεις της Donna Haraway και της Rosi Braidotti, ο χορογράφος δημιουργεί ένα μετα-μυθολογικό, παραστατικό, περιβάλλον, εντός του οποίου το άτομο δεν λογίζεται πια ως ανθρωπόμορφη οντότητα, αλλά ως σχέση και ως συνάρθρωση ανάμεσα στην ανθρωπινότητα και τη ζωικότητα, ανάμεσα στον πολιτισμό και τη φύση. Το έργο, οπτικοποιεί ένα αγεωγράφητο οικοτοπίο και μας καλεί να φανταστούμε τον κόσμο ως το προσωρινό αποτέλεσμα της σταδιακής ενοποίησης των ετερογενών στοιχείων του, ως “πολύκοσμο-pluriverse”. Από το αρχέτυπο και τη μνήμη μέχρι την ουτοπική παρόρμηση, η χορογραφία αναδύεται ως αόρατο νήμα που συνδέει τους τέσσερις ερμηνευτές σε ένα τελευταίο χορό, λίγο πριν ο άνθρωπος μετατραπεί σε πολυπλανητικό ον. Παίζουν: Αναστασία Βαλσαμάκη, Alexandra Rogovska, Μάνος Κότσαρης, Σπύρος Κουβαράς.
Τρίτη 29/11, 21:00
12€
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b