MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
IΣΤΟΡΙΕΣ

Σε ποιον ανήκει η εμβληματική «γλώσσα» στο λογότυπο του θρυλικού συγκροτήματος Rolling Stones;

Το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος από το 1970 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά έγινε παγκόσμιο μουσικό σύμβολο.

Credits: Vale Arellano/Unsplash
Monopoli Team

Ρίξτε μια ματιά στο λογότυπο των Rolling Stones. Όσον αφορά το εταιρικό branding για ένα ροκ συγκρότημα, είναι ασυναγώνιστο. Εδώ και 50 χρόνια, το στόμα και η γλώσσα που ανοίγει, συμβολίζουν το μεγαλύτερο συγκρότημα ροκ εν ρολ στον κόσμο. Μια δημοσκόπηση το 2018 ανέδειξε το κλασικό λογότυπο της δεκαετίας του 1970 ως το αγαπημένο σχέδιο για t-shirt. Όταν το βλέπεις, ξέρεις ότι σε περιμένουν riffs, ροκ και κάτι λίγο τολμηρό. Το λογότυπο των Stones έχει εμφανιστεί στα πάντα, από μπλουζάκια μέχρι μεταξωτές γραβάτες, από καπέλα του μπέιζμπολ μέχρι εσώρουχα. Σε ποιον ανήκει όμως αυτό το πασίγνωστο «στόμα»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαν σήμερα οι Rolling Stones κυκλοφορούν το «Angie»: Ποια είναι η γυναίκα για την οποία γράφτηκε12.09.2018

Πώς γεννήθηκε το λογότυπο;

Το 1969 οι Rolling Stones, ήθελαν να αποκτήσουν τον δικό τους προσωπικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα για την ευρωπαϊκή περιοδεία που θα έκαναν. Η δισκογραφική τους εταιρεία Decca, τους πρότεινε πολλές ιδέες που δεν τους ικανοποιούσαν. Έτσι, ο Μικ Τζάκερ και η υπόλοιπη μπάντα, στράφηκαν στο Royal College of Art. Εκεί, γνώρισαν τον 24χρονο καλλιτέχνη Τζον Πάσε.

Ο καλλιτέχνης, σχεδίασε μια αφίσα για την μπάντα η οποία αποτελούνταν από ένα κρουαζιερόπλοιο και ένα αυτοκίνητο την οποία και δέχτηκαν, όχι όμως ευχάριστα. Ο Τζάκερ, του είπε ότι «μπορεί και καλύτερα» και ανέμενε περισσότερα από αυτόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜικ Τζάγκερ: 25 πράγματα που δεν ξέρατε για τον θρυλικό ροκ σταρ12.09.2018

Ο Τζάγκερ, έδειξε στον Πασέ, εικόνες μιας ινδουιστικής θεότητας, της Κάλι, που ήθελε να χρησιμοποιήσει ο καλλιτέχνης, ως έμπνευση για το λογότυπο. Στην Αγγλία τότε, το ενδιαφέρον για την Ινδική κουλτούρα ήταν στη μόδα. Η Κάλι σε μια φωτογραφία, είχε 4 χέρια και το στόμα της ανοιχτό, φανερώνοντας τη μακριά της γλώσσα. Με τη γλώσσα της, σκότωνε τον εχθρό της, “γιορτάζοντάς” το γεγονός με τους πιστούς της. Έτσι και εμπνεύστηκε τελικά, το σύμβολο των Rolling Stones. Oνομάστηκε «Tongue and Lips» ή αλλιώς «Hot Lips Rolling Stones».

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b