MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

Για την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου συγκεντρώσαμε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, δράσεις και θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Οι 7 θάνατοι της Αντώνας στη Στέγη
Οι 7 θάνατοι της Αντώνας στη Στέγη
Monopoli Team

Job Festival 2022: Tο φεστιβάλ εργασίας στο Ζάππειον Μέγαρο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο

Photo by www.jobfestival.gr

Ταυτόχρονα σε Αθήνα (Ζάππειον Μέγαρον) και Θεσσαλονίκη (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο) για πρώτη φορά το μεγαλύτερο και πληρέστερο φεστιβάλ εργασίας, το #JobFestival 2022, θα συγκεντρώσει εργοδότες και υποψήφιους την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. Περισσότεροι από 300 εργοδότες από όλους τους κλάδους δραστηριότητας θα βρίσκονται στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αξιολογώντας υποψήφιους και βιογραφικά για 3.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας σχεδόν όλων των ειδικοτήτων. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη δράση του, το #JobFestival 2022 του skywalker.gr δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορέσουν όλοι οι επισκέπτες να πραγματοποιήσουν με επιτυχία το ξεκίνημά τους στην αναζήτηση εργασίας ή το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.
18/11 στις 10.00 – 18.00
Ζάππειον Μέγαρο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο, Λεωφόρος Βασ. Όλγας

Βραδιές αστυνομικής μυθοπλασίας 2022 (crimes n’ beer): Φεστιβάλ αστυνομικής μυθοπλασίας στον Πολυχώρο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Σε μια εποχή που η αστυνομική μυθοπλασία έχει κατακτήσει την πλήρη αποδοχή όλων των εμπλεκομένων (συγγραφέων, αναγνωστών, εκδοτών, κριτικών κ.λπ.), αλλά αναζητά εκ νέου το στίγμα της σε συνθήκες πληθωριστικής ανάπτυξης, ξεκινούν οι “Βραδιές αστυνομικής μυθοπλασίας 2022 (crimes n’ beer)”. Τις “Βραδιές αστυνομικής μυθοπλασίας 2022 (crimes n’ beer)” διοργανώνουν η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το red n’ noir την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.
Κάποιοι άξονες στους οποίους θα κινηθούν οι εκδηλώσεις την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου είναι οι: “Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι | Απεικονίσεις του ποδοσφαίρου στο αστυνομικό αφήγημα”, “Η πατριδογνωσία του αίματος | Τόποι βίας στην Αθήνα”, “Η θέση της αστυνομικής λογοτεχνίας στη νεοελληνική πεζογραφία”.
18/11 στις 18.00 – 23.00
Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α και Σικίνου

Τα Όρια: H πολυβραβευμένη ρουμανική παράσταση των Mihaela Michailov και Radu Apostol στο Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί

Στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe, Educational Limits, Creative Theater Communities, παρουσιάζεται στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί, η πολυβραβευμένη ρουμανική παράσταση Limits (Όρια) των Mihaela Michailov και Radu Apostol σε σκηνοθεσία Radu Apostol, μια παραγωγή του Replika Center for Educational Theatre. Το έργο έχει ως θέμα ένα πραγματικό περιστατικό κακοποίησης (bullying) που συνέβη σε ένα σχολείο της Ρουμανίας. Ξεκινώντας από αυτό το περιστατικό, το έργο και η παράσταση διεισδύουν στο καυτό ζήτημα της Παιδείας, της εκπαίδευσης, των σχέσεων μεταξύ δασκάλων και μαθητών, μεταξύ γονιών και παιδιών.Η ρουμανική παράσταση θα παιχτεί για δύο μόνο μέρες στα ρουμανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους, βασισμένους στην μετάφραση της Τίνας Γιαννούλη.Η ελληνική παράσταση του έργου “Τα όρια” εξακολουθεί να παίζεται στο θέατρο “Μοντέρνοι Καιροί” κάθε Σάββατο και Κυριακή.
18/11 στις 21.00
Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί, Δαμοκλέους 8
Προαπαιτούμενη κράτηση θέσης στο ταμείο του θεάτρου Μοντέρνοι Καιροί και στα τηλέφωνα: 2103470670, 6932454812

Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά: Μια δράση με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες στο Πάρκο Ασυρμάτου

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και οι nomads artcore συνδιοργανώνουν και καλωσορίζουν το “Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά”, μια δράση που βασίζεται στη συνεργασία και συν-δημιουργία ανθρώπων από διαφορετικά πεδία τέχνης, έρευνας και επιστήμης με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες, στο Πάρκο Ασυρμάτου. Ντοκουμέντα και καταγραφές της τελευταίας δεκαετίας θα συνυπάρξουν με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και μαζί θα συνθέσουν μια διαδρομή μέσω της οποίας οι θεατές στόχος είναι να ενημερωθούν, να συγκινηθούν και να παρακινηθούν πάνω σε ένα ζήτημα που, δυστυχώς, δε σταματάει να είναι επίκαιρο. Τα πρωινά ο χώρος θα γεμίζει με παιδιά από σχολεία, που θα αποτυπώνουν σκέψεις, λέξεις και εικόνες ενώ τα απογεύματα θα παραμένει επισκέψιμος για όλους.
18/11 στις 18.00 – 21.00
Ασύρματος (Πάρκο Ελ. Βενιζέλου), Ελευθερίου Βενιζέλου, Δάφνη

Οι 7 θάνατοι της Αντώνας, της ομάδας bijoux de kant στη Στέγη

Το video art πρότζεκτ με την Μπέττυ Βακαλίδου δίνει ένα αποκαλυπτικό ρεσιτάλ νεκραναστάσεων. Πόσες φορές μπορεί να πεθάνει και να αναστηθεί μια θηλυκότητα, ένα σώμα, μια χώρα; Το video art πρότζεκτ της ομάδας bijoux de kant θέλει την Μπέττυ Βακαλίδου, πρωτοστάτρια των διεκδικήσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, να δίνει ένα αποκαλυπτικό ρεσιτάλ νεκραναστάσεων. Στα όρια θεάτρου και οθόνης, πραγματικότητας και εικονικότητας, το video art πρότζεκτ Οι 7 θάνατοι της Αντώνας του σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη, του εικαστικού και σκηνογράφου Κωνσταντίνου Σκουρλέτη και της ομάδας bijoux de kant θέλει την Αντώνα, την αντιηρωίδα της Γλυκερίας Μπασδέκη, ερμηνευμένη από την Μπέττυ Βακαλίδου, να διατρέχει την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και να ανασταίνει την αφομοιωμένη λαϊκότητα του ελληνικού queer στη δημόσια μνήμη και στο ιστορικό σώμα.
18/11 στις 18.00-22.40
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTwilight Zone: Ατομική έκθεση της Lena Schmidt στη Γκαλερί Σκουφά12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
18/11 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Ιωάννου – Εσωτερική διαδρομή: Μεγάλη αναδρομική έκθεση για τον σπουδαίο εικαστικό στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b