MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Credits: Πάτροκλος Σκαφίδας
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ζορμπάς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Κακλέα και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, παρουσιάζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο Γιάννης Κακλέας εμπνέεται από τον πιο πολυμεταφρασμένο Έλληνα συγγραφέα σε όλο τον κόσμο και τον ήρωά του Αλέξη Ζορμπά και στήνει επί σκηνής ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με κορυφαίους στο είδος τους καλλιτεχνικούς συντελεστές, στη μεγαλύτερη θεατρική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ για τον μυθικό Ζορμπά. Μία παράσταση βγαλμένη κατευθείαν από την ελληνική ψυχή. Τον μυθικό Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γιάννης Στάνκογλου. Μαζί του η Όλια Λαζαρίδου στον ρόλο της Μαντάμ Ορτάνς, ο Αιμιλιανός Σταματάκης στον ρόλο του συγγραφέα, ο Ιβάν Σβιτάιλο στον ρόλο του Μαυραντώνη, η Ηλιάνα Μαυρομάτη στον ρόλο της χήρας και ένας πολυπληθής θίασος ταλαντούχων ηθοποιών και χορευτών.
Πέμπτη 17/11, 19:00
12€ – 55€
«Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ζορμπάς του Καζαντζάκη έρχεται να «συνομιλήσει» με το σήμερα σε μία φιλόδοξη διασκευή από Κακλέα-Ευαγγελάτο12.09.2018

2. Da, του Hugh Leonard σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Ο Γρηγόρης Βαλτινός συναντιέται με έναν ακόμα εμβληματικό κλασικό ρόλο, στο θέατρο Ιλίσια. Θα ερμηνεύσει τον “DA” στο ομώνυμο και πολυβραβευμένο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Hugh Leonard. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και απόδοση του σκηνοθέτη. Το αυτοβιογραφικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα διαδραματίζεται το 1968 στην Ιρλανδία με πολλά φλας μπακ που ζωντανεύουν επί σκηνής μια μοναδική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας, αυτογνωσίας και συναισθημάτων κάθε είδους. Υπόθεση: Ο Τσάρλι Τάιναν, ένας εκπατρισμένος στο Λονδίνο συγγραφέας, παιδί υιοθετημένο, επιστρέφει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρα του. Στο πατρικό του «ζωντανεύουν» οι γονείς του, ο νεαρός εαυτός του, ιδιαίτερες στιγμές, γεγονότα και κάποια πρόσωπα του παρελθόντος του, που σημάδεψαν τη ζωή του και τον επηρεάζουν ακόμα και στο παρόν του. Ο «DA» (από το αγγλικό daddy) αποτελεί το πιο καθοριστικό πρόσωπο της ζωής του. Με μια κινηματογραφική ελλειπτική αφήγηση, αναπλάθονται κομμάτια μιας αναγνωρίσιμης οικογενειακής ζωής. Όνειρα, συγκρούσεις, απογοητεύσεις και χαρές έρχονται στο μυαλό του συγγραφέα και δημιουργούν «σκηνές» επί σκηνής. Το φανταστικό συνδέεται με το πραγματικό και γεννούν μια θεατρική πανδαισία χρωμάτων, ένα δυνατό παζλ αντιθετικών στιγμών, ένα σκηνικό σύμπαν, που η ανθρώπινη κραυγή εναλλάσσεται με τον ψίθυρο και το γέλιο με το κλάμα.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Σουξές, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Στρατής Χατζησταματίου, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Βασίλης Παπαδημητρίου. Στο ρόλο της μητέρας η Μαρία Καλλιμάνη.
Πέμπτη 17/11, 20:00
16€ – 20€
Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης, Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Da» στο Θέατρο Ιλίσια – Ένας ύμνος στη ζωή12.09.2018

3. Μια άλλη Θήβα, του Σέρχιο Μπλάνκο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το εμβληματικό έργο του Σέρχιο Μπλάνκο Μια άλλη Θήβα παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Θάνος Λέκκας και Δημήτρης Καπουράνης. Υπόθεση: Ένας συγγραφέας επισκέπτεται με ειδική άδεια στη φυλακή έναν 21χρονο, τον Μαρτίν, καταδικασμένο σε ισόβια για πατροκτονία. Ο συγγραφέας έχει σκοπό, μέσα από τις συναντήσεις του με τον ισοβίτη, να γράψει ένα έργο με επίκεντρο την πατροκτονία, που θα παρουσιαστεί στο θέατρο με ερμηνευτές τον ίδιο τον πατροκτόνο και τον συγγραφέα. Παρά την αρχική άδεια όμως, το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαγορεύει στον Μαρτίν να παίξει στην παράσταση. Έτσι ο συγγραφέας βρίσκει έναν νέο ηθοποιό, τον Φεδερίκο, που θα ερμηνεύσει το ρόλο του πατροκτόνου στο θέατρο. Το έργο αναπαριστά τις συναντήσεις του συγγραφέα με τον Μαρτίν αλλά και με τον Φεδερίκο (που ο Σέρχιο Μπλάνκο επιλέγει να ερμηνεύονται από τον ίδιο ηθοποιό), καθώς και τη σχέση που αναπτύσσει ο συγγραφέας με τον πατροκτόνο, σχέση που σημαδεύει τη ζωή του νέου άνδρα αλλά και δοκιμάζει τις βεβαιότητες του μεγαλύτερου. Ένα έργο για την ανδρική ταυτότητα, που ερευνά τη διαδικασία της μυθοπλασίας με αφορμή την πραγματική ζωή, θίγοντας παράλληλα θέματα όπως η πατριαρχία και οι ταξικοί διαχωρισμοί, η ψυχική ασθένεια, ο ρόλος της θρησκείας, ο ερωτισμός, και πολλά ακόμη. Ένα έργο για το έγκλημα και την τιμωρία, την αγάπη και τα όρια της δικαιοσύνης. Ένα έργο αινιγματικό, συγκινητικό όσο και διασκεδαστικό.
Πέμπτη 17/11, 20:30
15€ – 17€
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους και Θαρύπου, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Alexandros Affolter Quintet στο Half Note Jazz Club για μια μοναδική συναυλία

Sinatra with a Twist είναι ένα νέο μουσικό project του τζαζ περφόρμερ Αλέξανδρου Αφολτέρ και του ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλου και έρχεται στο Half Note Jazz Club. Ο Αλέξανδρος έχει εμπνευστεί από πολύ μικρή ηλικία από τη φωνή και την έκφραση του Φρανκ Σινάτρα ενώ ο Σεραφείμ ως γνήσιος λάτρης του ρυθμού και του timing του μεγάλου τραγουδιστή, θα θέσει τις βάσεις του ρυθμού στη βραδιά. Μαζί με τον Παντελή Μπενετάτο στο πιάνο, Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο μπάσο και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα, θα παρουσιάσουν μια δική τους jazzy εκδοχή του ρεπερτορίου του Σινάτρα. Γνωστά κομμάτια όπως τα I’ve Got You Under My Skin, Fly Me To The Moon, My Way, New York, New York, αλλά και λιγότερο διάσημα όπως τα I’m A Fool To Want You και All My Tomorrows, θα ακουστούν μαζί με τα αγαπημένα του Σινάτρα, όπως τα One For My Baby και Angel Eyes. Το αφιέρωμα σε μια από τις πιο αγαπημένες φωνές όλων των εποχών.
Πέμπτη 17/11, 21:30
10€ – 15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

5. Oι Lazytrains στο Θέατρο Αργώ

Οι Lazytrains με όχημα τα blues ακολουθούν τις γραμμές των τραγουδιών στα σκούρα καθίσματα ενός θεάτρου. Πάνω στη σκηνή του Θεάτρου Αργώ, εκεί που ο άνθρωπος συναντά το είδωλο του καλούνται να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα. Είναι ο έρωτας η κινητήριος δύναμη πίσω από τα τραγούδια; ‘Η μήπως η μηχανή που οδηγεί το τρένο είναι κάτι βαθύτερο και οι μελωδίες είναι μόνο η αφορμή; Oι Lazytrains θα μας ταξιδέψουν σε μια blues διαδρομή με σταθμούς τον θλίψη, την απόγνωση, τον έρωτα αλλά και τη λύτρωση. Οι Lazytrains αποτελούνται από την Μαρία Ιωαννίδου στο τραγούδι, το καζού και το γιουκαλίλι, τον Πέτρο Κουτρουμπή στην κιθάρα, τον Λευτέρη Κάτσα στο μπάσο και στο μπουζούκι και την Ελένη Φυσέκη στα κρουστά.
Πέμπτη 17/11, 21:30
12€
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 13-15, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b