MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
KEEP WATCHING

Νοέμβριος με πολύ σασπένς: 5 καθηλωτικές crime σειρές αποκλειστικά στην COSMOTE TV

Αδίστακτοι serial killers, αληθινά εγκλήματα που σόκαραν τον κόσμο, ανεξιχνίαστες υποθέσεις γεμάτες μυστήριο και μία σειρά από τον μετρ της δράσης, Σιλβέστερ Σταλόνε: Αυτός ο μήνας έχει ό,τι χρειάζεσαι για να μην βαρεθείς ούτε στιγμή.

KEIMENO: Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 14.11.2022

Ο Νοέμβριος έχει μπει για τα καλά και αυτό σημαίνει ένα μόνο πράγμα: Επιτέλους το “δεν παίζει να βγω από το σπίτι, κάνει πολύ κρύο” παύει να είναι δικαιολογία και εμείς έχουμε το ελεύθερο να πάρουμε την κουβέρτα μας, να βολευτούμε στον καναπέ και να απολαύσουμε τις αγαπημένες μας σειρές.

Τι θα δούμε όμως; ρωτάς, και εμείς απαντάμε με πέντε συναρπαστικές crime σειρές, γεμάτες μυστήριο, δράση, σασπένς που θα καθηλώσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό fan του είδους.

Bloodlands

Όταν είχε κυκλοφορήσει η πρώτη σεζόν του Bloodlands τον περσινό Μάιο, μάλλον είδες και τα τέσσερα επεισόδια σε μία ημέρα, σωστά; Και να μην είχες από την αρχή διάθεση για binge watching, με τόσες εξελίξεις και ανατροπές δεν ήταν εύκολο να σταματήσεις, σε καταλαβαίνω.

Μια φαινομενικά τυπική αστυνομική crime σειρά, το Bloodlands τελικά αποδείχτηκε ένα συγκλονιστικό roller coaster αποκαλύψεων. Στη Βόρεια Ιρλανδία, ένας ντετέκτιβ καλείται να ερευνήσει μία υπόθεση απαγωγής, όταν διαπιστώνει ότι συνδέεται με μία παλιά, άλυτη υπόθεση: την εξαφάνιση τεσσάρων ανθρώπων που είχαν σχέση με τον IRA -μεταξύ αυτών και η γυναίκα του.

Το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου τελείωσε με τη μεγαλύτερη δυνατή ανατροπή (δεν θα κάνουμε spoiler, όποιος το είδε ξέρει) και το μόνο που έμενε να κάνουμε πια ήταν να περιμένουμε την επόμενη σεζόν.

Μετά από μήνες αναμονής, το BBC ανακοίνωσε επιτέλους την επιστροφή του Bloodlands με δεύτερη σεζόν και έξι μάλιστα επεισόδια. Ο Τζέιμς Νέσμπιτ (The Hobbit, The Way) επιστρέφει ξανά στον ρόλο του ντετέκτιβ Τομ Μπράνικ -αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσει μία νέα υπόθεση. Με το μυστήριο του ποιος είναι ο “Γολιάθ” να έχει διαλευκανθεί, νέα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια, τα οποία θα σε κρατήσουν με κομμένη την ανάσα μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Όλα τα επεισόδια της δεύτερης σεζόν, όπως και της πρώτης -για όσους δεν την έχουν δει ακόμα- είναι διαθέσιμα στην COSMOTE TV για binge-watching.

Tulsa King

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε μεταμορφώνεται σε μαφιόζο με… καουμπόικες μπότες, κάνοντας το ντεμπούτο του στην τηλεόραση, χάρη στο επερχόμενο “TulsaKing”.

Στα 76 του χρόνια, μετά από πέντε δεκαετίες καριέρας, ο θρυλικός “Ρόκι” θα υποδυθεί για πρώτη φορά έναν μαφιόζο -κάτι που, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος ήταν πάντα όνειρό του και μάλλον ο λόγος που είπε τελικά το “ναι” στην τηλεόραση.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της σειράς, ο Σταλόνε θα ενσαρκώσει έναν Νεοϋορκέζο μαφιόζο, ονόματι Ντουάιτ «The General» Μανφρέντι, που βγαίνει από τη φυλακή μετά από 25 χρόνια και συνειδητοποιεί ότι η μαφιόζικη “οικογένειά” του δεν είναι τόσο ενθουσιασμένη για την επιστροφή του. Το αφεντικό του τον εξορίζει στην Τάλσα της Οκλαχόμα (σαν να λέμε σε ένα σύγχρονο far west) για να αναλάβει το δύσκολο έργο της εδραίωσης μίας μαφιόζικης μπίζνας. Σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι οι παλιοί συνεργάτες του δεν θέλουν το καλό του και έτσι θα στήσει μία ομάδα από απίθανους χαρακτήρες για να χτίσει τη δική του, νέα αυτοκρατορία.

Σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς (και παραγωγό του Sopranos) πρόκειται για μία καθαρόαιμη crime σειρά, ωστόσο ο Σταλόνε θα εξασκήσει και τους.. κωμικούς μύες του. Εξάλλου και ο ίδιος ο ηθοποιός πρόσφατα αποκάλυψε ότι θα τον δούμε να υποδύεται “μία πολύ διαφορετική ερμηνεία ενός μαφιόζου”. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με έναν νέο “βασιλιά”, που θα μας κρατήσει σε αγωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης τηλεοπτικής σεζόν.

Το Tulsa King κάνει πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο 48 ώρες μετά τις ΗΠΑ, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο COSMOTE SERIES HD.

Traces

Σου άρεσε το Bloodlands, αλλά σου έλειψε μία δόση από CSI; Τότε το Traces είναι η κατάλληλη σειρά για εσένα. Σε αντίθεση με τις περισσότερες crime σειρές, εδώ πρωταγωνιστές δεν είναι οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά μια ιατροδικαστική ομάδα -η οποία είναι μάλιστα γυναικοκρατούμενη!

Όλη η ιστορία περιτριγυρίζεται γύρω από την Έμα (την οποία υποδύεται η ανερχόμενη και πολύ φρέσκια Molly Windsor), η οποία επιστρέφει μετά από χρόνια στο Νταντί της Σκωτίας, όταν προσλαμβάνεται από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής Επιστήμης και Ανατομίας. Πριν καν προλάβει να προσαρμοστεί, έρχεται αντιμέτωπη με μία τραγική απώλεια, που είχε στιγματίσει τα παιδικά της χρόνια στο Νταντί: τον θάνατο της μητέρας της. Η υπόθεση που μελετά ένα σεμινάριο του Πανεπιστημίου που παρακολουθεί, μοιάζει τρομακτικά με της μητέρας της, ενώ η επιστροφή της πυροδοτεί μια σειρά από αποκαλύψεις, που την κάνουν να πιστεύει ότι η δολοφονία της μητέρας της δεν ερευνήθηκε ποτέ σωστά.

H Έμα ενώνει τις δυνάμεις της με το αφεντικό της και καθηγήτρια Χημείας του Πανεπιστημίου, Σάρα (την οποία υποδύεται η φανταστική Laura Fraser του Breaking Bad) και την συνάδελφο και καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Ανθρωπολογίας Κάθι (Jennifer Spence) για να βρουν τον δολοφόνο και να λύσουν το μυστήριο – και είναι πραγματικά απολαυστικό να βλέπεις τη γυναικεία αλληλεγγύη (και ευφυία) εν δράσει.

Η δεύτερη σεζόν υπόσχεται να μας χαρίσει περισσότερη ένταση, περισσότερες ιατροδικαστικές αναλύσεις και ένα… εκρηκτικό πρώτο επεισόδιο.

Η πρώτη σεζόν είναι ήδη διαθέσιμη στο COSMOTE TV PLUS, ενώ η δεύτερη θα προβάλλεται στο COSMOTE SERIES HD από την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Exterior Night
Το Exterior Night κάνει πρεμιέρα πρεμιέρα 24 ώρες μετά την Ιταλία με διπλά επεισόδια σε 3 συνεχόμενες μέρες

Το Exterior Night κάνει πρεμιέρα πρεμιέρα στις 15/11 και συνεχίζει με διπλά επεισόδια σε 3 συνεχόμενες μέρες

Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Μαρτίου 1978. Το ιταλικό κοινοβούλιο θα έπαιρνε μια ιστορική απόφαση, που θα περιλάμβανε την στήριξη του τότε ισχυρού ΙΚΚ στην συγκυβέρνηση των Χριστιανοδημοκρατών, όταν ο πρώην πρωθυπουργός και τότε πρόεδρος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Άλντο Μόρο, δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Οι ένοπλοι σκότωσαν τους σωματοφύλακες του και τον απήγαγαν. Παρά τις σκληρές διαπραγματεύσεις, τελικά δολοφόνησαν τον Μόρο, λίγες εβδομάδες αργότερα στις 9 Μαΐου.

Έτσι ξεκίνησε ένα θρίλερ που θα στιγμάτιζε την ευρωπαϊκή πολιτική ιστορία, προκαλώντας φυσικά την πλήρη περιθωριοποίηση των Ερυθρών Ταξιαρχών και κυρίως το μεγαλύτερο εθνικό τραύμα της μεταπολεμικής Ιταλίας.

Αν όχι όλοι, τότε οι περισσότεροι έχουμε ακούσει πάνω-κάτω για τις Ερυθρές Ταξιαρχίες και την δολοφονία του Μόρο, πόσοι όμως γνωρίζουμε τα γεγονότα, όπως αυτά εξελίχθηκαν;

Τέσσερις δεκαετίες μετά, ο Ιταλός “μαέστρο” του κινηματογράφου Μάρκο Μπελόκιο κάνει το τηλεοπτικό του ντεμπούτο, για να ρίξει φως στην πολύκροτη υπόθεση μέσα από ένα καθηλωτικό docuseries, που έκανε πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

Μέσα σε έξι επεισόδια, ο Μπελόκιο σκιαγραφεί τα γεγονότα, μέσα από την ματιά ανθρώπων που ήταν όμως “μέσα” στην υπόθεση: από τους Χριστιανοδημοκράτες και τον Πάπα Παύλο ΣΤ’ μέχρι την οικογένεια του Μόρο και φυσικά τους τρομοκράτες των Ερυθρών Ταξιαρχών που έκαναν τις διαπραγματεύσεις.

Το “Exterior Night” κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE TV PLUS, 24 ώρες μετά την Ιταλία, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και κάτι μου λέει ότι δεν θα θες να το χάσεις.

The Serpent

Για το τέλος άφησα το Serpent, ίσως την πιο συγκλονιστική crime σειρά της σεζόν, που κατάφερε να καθηλώσει ακόμα και τους πιο σκληροπυρηνικούς fans του είδους. Οι λόγοι; Πολύ απλοί.

Αφενός, είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Ο Γάλλος Charles Sobhraj υπήρξε διαβόητος serial killer της δεκαετίας του ’70 -θεωρείται ότι σκότωσε περίπου 30 ανθρώπους, αν και μόνο οι 12 φόνοι έχουν επιβεβαιωθεί. Ήταν γνωστός ως “Bikini Killer” και “Serpent”, γιατί συνήθως νάρκωνε, λήστευε και τελικά σκότωνε χίπις και τουρίστες που φορούσαν ακόμα το μαγιό τους, ενώ ξέφευγε με την γοητεία του σαν “ερπετό” από την αστυνομία (ίσως βοηθούσε το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε τις ταυτότητες των θυμάτων του για να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο).

Αφετέρου, ο Tahar Rahim και η Jenna Coleman ενσάρκωσαν τόσο πιστά τον Charles Sobhraj και τη σύντροφό του Marie-Andrée Leclerc, που δύσκολα δεν θα νιώσεις ότι παρακολουθείς το πραγματικό δολοφονικό δίδυμο εν δράσει.

Αν είσαι πραγματικός fan των crime shows, θα είναι… “έγκλημα” να χάσεις το The Serpent, που κάνει πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στο COSMOTE SERIES HD.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b