MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό για την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Σπιρτόκουτο – The Musical, του Γιάννη Οικονομίδη στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Το Σπιρτόκουτο, βασισμένο στην ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, μεταμορφώνεται σε μιούζικαλ στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νιάρρου. Το οικογενειακό μακελειό με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη, ιδιοκτήτη καφετέριας, δεν αργεί να ξεσπάσει και μέσα σε μια Κυριακή του Αυγούστου όλα τινάζονται στον αέρα. Η βία χτυπάει κόκκινο, τα πρόσωπα μπαινοβγαίνουν στο «σπιρτόκουτο» με τα τραγούδια και τις μελωδίες της απόγνωσής τους. Η σύζυγος Μαρία, τα παιδιά, το υπόλοιπο σκυλολόι, όλοι εναντίον όλων, και στη μέση ο σολίστας πάτερ φαμίλιας. Η ελληνική οικογένεια που αγαπήσαμε και μισήσαμε παραμένει η ίδια, 20 χρόνια μετά. Άνθρωποι που «ουρλιάζουν» ο καθένας τον δικό του σκοπό κι ο καθένας τους έχει τη δική του μουσική. Oι διαμάχες, τα όνειρα, τα προβλήματα και οι παθογένειες της «αγίας ελληνικής οικογένειας» σε ένα πολυστυλιστικό μουσικό υπερθέαμα υψηλού ρίσκου: «Πόλεμος! Πόλεμος! Έχουμε πόλεμο!» Πώς θα ήταν άραγε, αν αυτοί οι άνθρωποι τραγουδούσαν αντί να μιλάνε; Πώς μπορεί το Σπιρτόκουτο να μεταμορφωθεί σε μιούζικαλ; Ο Γιάννης Νιάρρος σηκώνει το γάντι και απαντά σε αυτά τα τολμηρά ερωτήματα με τον πιο ακραίο, ρηξικέλευθο τρόπο. Εννέα μουσικοί, έντεκα ερμηνευτές και πλήθος άλλων συντελεστών μεγεθύνουν την τραγελαφική πραγματικότητα της ελληνικής οικογένειας και, με οδηγό το πρωτότυπο μουσικό έργο των Γιάννη Νιάρρου και Αλέξανδρου Λιβιτσάνου, μας παρουσιάζουν μια καινούρια, αδιανόητη εκδοχή του θρυλικού Σπιρτόκουτου.
Παρασκευή 11/11, 20:30
28€ – 7€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Οικονομίδης: Πάντα πίστευα ότι το «Σπιρτόκουτο» μπορεί να τραγουδηθεί12.09.2018

2. Το Κουκλόσπιτο του Ίψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία

Photo Credit: Μαριζα Καψαμπέλη

Το Κουκλόσπιτο, του Χένρικ Ίψεν σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου Πορεία, Δημήτρη Τάρλοου ανεβαίνει με τους Λένα Παπαληγούρα, Γιώργο Χριστοδούλου, Θανάση Δόβρη, Κώστα Βασαρδάνη, Βίκυ Κατσίκα και Όλγα Δαλέκου στο Θέατρο Πορεία. Πρόκειται για το «Κουκλόσπιτο», που ο μεγάλος Νορβηγός έγραψε το 1879 και εξερράγη σαν βόμβα στην εποχή του, καθώς με τολμηρό τρόπο πραγματεύεται –ανάμεσα σε άλλα– την τραγική υποκρισία που μπορεί να διαποτίζει έναν γάμο, τα κίβδηλα ιδεώδη, τις συνέπειες της επιπολαιότητας (ακόμη και της αθώας), τα ζωτικά μας ψεύδη, την Αλήθεια που, όπως έχει πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «είναι σπάνια καθαρή και ποτέ απλή». Το έργο που διαχρονικά θεωρείται ένα φεμινιστικό μανιφέστο είναι πολλά περισσότερα από αυτό, αφού οι ήρωες που ο Ίψεν έπλασε περίπου ενάμιση αιώνα πριν, μοιάζουν να μην έχουν χάσει ούτε σταγόνα από τη ζωντάνια και τον επαναστατικό τους οίστρο, ενώ τα πάθη τους συνεχίζουν να συνταράζουν τους σημερινούς θεατές, μιας και σε αυτά το κοινό αναγνωρίζει κάτι από τον εαυτό του.
Παρασκευή 11/11, 20:30
15€
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔημήτρης Τάρλοου: Αν είμαι δύσκολος, είναι γιατί απαιτώ μιαν αλήθεια12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Το Παιδί Τραύμα και ο Pan Pan στο Gagarin 205

Το Παιδί Τραύμα και ο Pan Pan θα συναντηθούν στην σκηνή του Gagarin 205 στο πιο ενδιαφέρον double bill της χρονιάς. Από τα album “Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις” και “Θα καταστρέψω τον Κόσμο” του “Παιδί Τραύμα” στα album “Φαντασμαγορία Δύο” και “Φαντασμαγορία Τρία” του Pan Pan που θα κυκλοφορήσει σύντομα, το μόνο σίγουρο είναι πως σε αυτή τη συναυλία, όποιος δεν χορέψει χάνει. Το Παιδί Τραύμα γράφει μουσική και λέξεις σε μια ψηλή πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Η πραγματική του ταυτότητα παραμένει μυστική. Τους τελευταίους μήνες μετεξελίχθηκε σε μπάντα: Κώστας Γάμμα (Μπάσο, φωνητικά), Δημήτρης Γρηγοριάδης (Drums, Spd Sx), Αντώνης Παπαδόπουλος (Κιθάρα), Εmi Path (Synths, φωνητικά), Παιδί Τραύμα (Φωνή, κιθάρα). Ο Pan Pan φτιάχνει την μουσική του σπίτι του, με synthesizers και drum machines και συνήθως βγαίνει στη σκηνή με τον Γιώργο Λυγουριώτη (drums, noise) και την Καλλιόπη Μητροπούλου (φωνή).
Παρασκευή 11/11, 20:00
12€ – 15€
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

4. Ο Κώστας Χατζής στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Photo: Costas Broumas

Ο Κώστας Χατζής έρχεται στη μουσική σκηνή Σφίγγα μαζί με τη Λία Βίσση και τη Δανιέλα Χατζή, για να παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι, μέσα από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής των τραγουδιών, που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός και ερμηνευτής Κώστας Χατζής, υπηρετώντας πιστά και με διεισδυτικό λόγο το κοινωνικό τραγούδι, σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, για περισσότερες από έξι δεκαετίες. Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο.
Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.
Παρασκευή 11/11, 22:00
10€ – 15€
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Δανάη Παπαδοπούλου στη σκηνή του Half Note Jazz Club12.09.2018

ΧΟΡΟΣ

5. Χιονάτη από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού θα επισκεφθεί τη χώρα μας, με ένα αγαπημένο παραμύθι που έγινε παράσταση κλασικού μπαλέτου, Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Η «Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» είναι ένα κλασικό μπαλέτο αφιερωμένο στα παιδιά. Το 1975, ο χορογράφος Γκένριχ Μαγιόροφ εμπνεύστηκε από το γνωστό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ και δημιούργησε μία νέα χορογραφία βασισμένη στην πρωτότυπη μουσική του Πολωνού συνθέτη Μπογκντάν Παβλόφσκι. Μέχρι σήμερα, καμία παράσταση μπαλέτου για παιδιά δεν έχει αποδοθεί με τέτοια «φρέσκια» ματιά, με τόσο ταλέντο και χάρη, γι’ αυτό και δίκαια ο Μαγιόροφ χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς σαν ο «χορογράφος της νιότης». Τα χορευτικά μέρη του μπαλέτου, διακρίνονται από φαντασία και ευρηματικότητα και παρόλο που η θεματολογία του μπαλέτου αφορά σε ένα παραμύθι, η χορογραφία του, με τα εντυπωσιακά σόλο μέρη και τις δυναμικές σκηνές του corps de ballet, προκαλεί το θαυμασμό όλων των θεατών από όλες τις ηλικίες.
Παρασκευή 11/11, 19:00
18€ – 70€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b