MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη

Στα 78 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Μίνα Αδαμάκη.

Monopoli Team

Η Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στον Βόλο το 1944. Υπήρξε απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Εκεί θα αντιληφθεί το κωμικό της ταλέντο. Τα πρώτα της βήματα στο θέατρο τα έκανε ως μαθήτρια της Σχολής με τη «Δολοφονία του Ζαν-Πολ Μαρά». Μετά την αποφοίτηση θα συνεχίσει τη συνεργασία της με το Θέατρο Τέχνης για άλλα πέντε χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της χούντας παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου στο Λονδίνο. Το 1974 θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Μαζί με τους Νίκο Αρμάο και Γιάννη Χουβαρδά ίδρυσαν τη «Θεατρική Συντεχνία» το 1977, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ελευθέρας Σκηνής». Την τελευταία της θεατρική εμφάνιση την πραγματοποίησε το 2021 με την παράσταση «Φαίδρα», σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

Έχει ερμηνεύσει πλήθος ρόλων στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στην τελευταία έγραψε ιστορία για τον ρόλο της Ειρήνης στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρά των Ρέππα Παπαθανασίου «Τρεις Χάριτες», όπου πρωταγωνίστησε στο πλευρό των Άννα Παναγιωτοπούλου και Νένα Μεντή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Ρίτσος: Το τελευταίο καλοκαίρι του μεγάλου μας ποιητή12.09.2018

Η Μίνα Αδαμάκη αντιμετώπιζε επί σειρά ετών προβλήματα υγείας, ενώ το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της είχε επιδεινωθεί.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b