MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τρίτη 8 Νοεμβρίου

Για την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, συγκεντρώσαμε εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Με τα λόγια (γίνεται): Η ποίηση των κινηματογραφιστών με τον Τάκη Σπετσιώτη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι ποιητικές συναντήσεις “Με τα λόγια (γίνεται)”, έχοντας αφιερώσει έντεκα χρόνια στην παρουσίαση της ποίησης από όσες/ους την γράφουν και την μεταφράζουν, ξεκινούν την δωδέκατη περίοδό τους με προσκλήσεις σε δημιουργούς άλλων τεχνών, που θα παρουσιάσουν την δική τους σχέση με την ποίηση: μέσω των ποιημάτων που αγαπούν, αλλά και μέσω του ίδιου του έργου τους. Στην πρώτη φετινή εκδήλωση, προσκεκλημένος είναι ο κινηματογραφιστής Τάκης Σπετσιώτης. Ο Τάκης Σπετσιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και εργάστηκε σε κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές. Ανάμεσα στις κυριότερες δουλειές του στην εικόνα είναι οι ταινίες: Η Λίζα και η άλλη, Καλλονή, Στην αναπαυτική μεριά, Μετέωρο και Σκιά (με θέμα τη ζωή του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη).
08/11 στις 19.30
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα 

Από-τουρισμός: Συζήτηση στο ΕΜΣΤ και live streaming στο Ιταλικό Περίπτερο της 59ης Μπιενάλε της Βενετίας

Photo Credits: Δήμητρα Κονδυλάτου, Βιντεοστιγμιότυπο από το «Στη σκιά της σεζόν»

Το Ιταλικό Περίπτερο της 59ης Μπιενάλε της Βενετίας κάλεσε το ΕΜΣΤ, μεταξύ άλλων 15 πολιτιστικών ιδρυμάτων από όλον τον κόσμο, να συμμετάσχει στο δημόσιο πρόγραμμά του. Φιλοδοξία της επιμελήτριας του δημόσιου προγράμματος του Ιταλικού Περιπτέρου Adriana Rispoli είναι να συζητήσει το αβέβαιό μας μέλλον σε ένα καθεστώς διαρκούς και πολυδιάστατης κρίσης. Σύμφωνα με την πρόσκληση, «ειδικοί, επιστήμονες, ακτιβιστές, θεωρητικοί της οικολογίας και επαγγελματίες θα προτείνουν εναλλακτικά μοντέλα εκπαίδευσης, κατανάλωσης, παραγωγής και ελεύθερου χρόνου, τα οποία θα συνδέονται με την οικολογία και με τρόπους βιώσιμης ανάπτυξης». Το ΕΜΣΤ ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση, κάλεσε με τη σειρά του τον καθηγητή στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ερευνητή και ακτιβιστή της πολιτικής οικολογίας Άγγελο Βαρβαρούση σε μια συζήτηση με θέμα τον «Από-τουρισμό», καθώς και την καλλιτέχνιδα Δήμητρα Κονδυλάτου η οποία θα παρουσιάσει το βίντεό της «Στη σκιά της σεζόν».
08/11 στις 18.30 
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα 

Μια γερμανική συλλογή γραμματοσήμων: Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό

Ένα βιβλίο αναζήτησης για το πώς οι ατομικές ιστορίες χάνονται στην ισοπέδωση που επιφέρει η Μεγάλη Ιστορία. Μια ξεχασμένη συλλογή γραμματοσήμων φέρνει στο φως ένα ψηφιδωτό από ζωές παράλληλες, στο βιβλίο της Ι. Τζαχίλη, “Μια γερμανική συλλογή γραμματοσήμων”, που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 στο IANOS Café.Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο αρχαιολόγος Γιώργος Αλεξόπουλος, ο Κωστής Καρπόζηλος, ιστορικός, διευθυντής των ΑΣΚΙ, και η συγγραφέας Πόλη Χατζημανωλάκη. H εκδήλωση θα προβληθεί παράλληλα στο κανάλι YouΤube και στη σελίδα Facebook της αλυσίδας πολιτισμού ΙΑΝΟS.
08/11 στις 20:30
Σταδίου 24

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
08/11 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b