MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

Παρουσιάζουμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη, για τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ, Γλωσσοδέτες
Monopoli Team

Προβολή του ντοκιμαντέρ Γλωσσοδέτες και συζήτηση στο Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του μηνιαίου κύκλου προβολών “Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά το κοινό του”, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ “Γλωσσοδέτες”, σε σκηνοθεσία Σίμου Κορεξενίδη, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Με τοποθετήσεις ειδικών αλλά και την προσπάθεια ηθοποιών και παιδιών να προφέρουν γρήγορα και σωστά διάφορους γλωσσοδέτες, το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, προσφέροντας στιγμές γέλιου στους θεατές. Θα ακολουθήσει τεκμηρίωση από τον Χριστόφορο Χαραλαμπάκη (Καθηγητή Γλωσσολογίας Πανεπιστήμιο Αθηνών), τον Ευγένιο Τριβιζά (Συγγραφέα), τον  Νίκο Σαραντάκο (Συγγραφέα), την Μαρία Ιγνατίου (Λογοθεραπεύτρια-Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου), την Μαριλένα Καββαδά (Συγγραφέα-Νηπιαγωγό Med-Χορογράφο).
07/11 στις 19.00
Ιστορικό Αρχείο Πολ Ιδρ. Ομίλου Πειραιώς, Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 3418051

Απόγευμα ποίησης στο Café Merlin με τη Μαριγώ Αλεξοπούλου

Η σειρά συζητήσεων του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη με σύγχρονους ποιητές, που διαβάζουν ποιήματα τους και συνομιλούν με το κοινό, πραγματοποιείται την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα. Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 το Café Merlin θα υποδεχτεί την ποιήτρια Μαριγώ Αλεξοπούλου. Επιμέλεια κύκλου: Ιουλίτα Ηλιοπούλου.
07/11/2022 18:00 – 20:00
Cafe Merlin Theocharakis Foundation, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 9, Αθήνα

Εμείς οι εξωφρενικότεροι των παλαβών της γης: Παρουσίαση βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου στον Ευριπίδη

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και αυτή, οι εκδόσεις Μεταίχμιο πραγματοποιούν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις βιβλίβν με συγγραφείς του εκδοτικού οίκου. Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, ο Ευριπίδης στην Κηφισιά υποδέχεται τον Τάκη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος θα μιλήσει για το βιβλίο του, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα. Η ιστορία του βιβλίου, “Εμείς οι εξωφρενικότεροι των παλαβών της γης” αφορά τη τραγική ερωτική σχέση του δανδή των Αθηνών Περικλή Γιαννόπουλου με τη ζωγράφο Σοφία Λασκαρίδη.
07/11 στις 19:00
Ευριπίδης, Λεωφ. Κηφισίας 310, Κηφισιά

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
07/11 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b