MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και διαλέξεις, με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

#1 Crossing the Freeway: Outside, από την ομάδα Λούνα Παρκ στον βιομηχανικό χώρο ΠΛΥΦΑ

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικών δράσεων Λούνα Πάρκ παρουσιάζει το έργο χορού “Crossing the Freeway: Outside” στον βιομηχανικό χώρο ΠΛΥΦΑ στην Αθήνα. Το “Crossing the Freeway: Outside” είναι ποιητική μετεξέλιξη του έργου “Crossing the Freeway,” που παρουσιάστηκε στα Uferstudios του Βερολίνου ως site specific παράσταση, τον Σεπτέμβριο του 2019. Η δραματουργική πλοκή του έργου αντλεί έμπνευση από μία σειρά κρίσεων, οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών, οικολογικών, μεταναστευτικών, που βίωσε η ανθρωπότητα στις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα.
05/11 και 06/11 στις 20.30 και στις 21.30
Βιομηχανικό πάρκο παλιών Πλεκτηρίων-Υφαντηρίων, Κορυτσάς 39

#2 Σκηνές Νερού στο Αθηναϊκό Τοπίο: Περίπατος από το Goethe Institut

Το αστικό τοπίο της Αθήνας καθορίζεται εδώ και δεκαετίες από ένα μοντέλο δόμησης που κυριαρχείται από κτίρια και σκληρές επιφάνειες . Οι αδόμητες εκτάσεις, οι χώροι πρασίνου και ακόμα περισσότερο οι υδάτινες επιφάνειες (εκτός της θάλασσας), καλύπτουν ένα πολύ μικρό ποσοστό της πόλης. Όμως υπάρχουν. Η διαδρομή έχει ως στόχο να συναντήσει και να αναδείξει σκηνές και τόπους νερού μέσα στις πυκνοδομημένες γειτονιές του κέντρου και των προαστίων της. Οι παρευρίσκοντες θα περάσουν από ρέματα και τις εκβολές τους, τεχνητές λίμνες και άλλους φυσικούς ή τεχνητούς τόπους νερού με άλλοτε εμφανή κι άλλοτε λιγότερο εμφανή ίχνη στον αστικό ιστό. Το σημείο συνάντησης είναι στο Σταθμό ΗΣΑΠ στα Άνω Πατήσια (πλησίον ρέματος Ποδονίφτη), στις 11.00. Για όσους/ες επιθυμούν θα υπάρξει επόμενο σημείο συνάντησης στις 12:00 στον Σταθμό ΗΣΑΠ Θησείο. Σημείο λήξης διαδρομής θα είναι η Στάση Τραμ Εδέμ (πλησίον εκβολής ρέματος Πικροδάφνης).
05/10 στις 11.00 
Σταθμός ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια (πλησίον ρέματος Ποδονίφτη)
Δηλώσεις συμμετοχής στο: [email protected]

#3 LiteraComics – H Λογοτεχνία στην 9η Τέχνη: Ημερίδα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μια Ημερίδα που διερευνά την εξέλιξη της τέχνης των comics σε σχέση με τη λογοτεχνία, μία έκθεση – ταξίδι στα σημαντικότερα εγχώρια και διεθνή comics και graphic novels που βασίστηκαν σε λογοτεχνικά έργα, workshops για μικρούς και μεγάλους κι ένα bazaar με νέες, αλλά και παλαιότερες εκδόσεις, αποτελούν το πρόγραμμα αυτής της πρωτότυπης δράσης που διοργανώνει το Comicdom, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Μεταξύ άλλων το κοινό θα δει θεματικές όπως “Λογοτεχνία στα Comics: Η Διαμεσική Σχέση”, ” Τα Αμερικανικά και τα Ελληνικά Κλασσικά Εικονογραφημένα”, “Η Σύγχρονη Άνθηση των Νεοελληνικών Μεταφορών”. H ημέρα θα κλείσει με ένα party στο Dave Red Hotel, με καλλιτέχνες να σχεδιάζουν ζωντανά για το κοινό, στο πλαίσιο του δημοφιλούς event, Drink & Draw.
05/11 στις 10.30 – 18.30
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22

#4 Καρακορούμ του Ανδρέα Στάικου στο Θέατρο Διθύραμβος

Με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ) διοργανώνεται η θεατρική παράσταση “Καρακορούμ” του Ανδρέα Στάικου. Σε σκηνοθεσία Έφης Νιχωρίτη, πρόκειται για ένα έργο με μουσική φόρμα και το ιδιαίτερο ύφος γραφής του συγγραφέα στο Θέατρο Διθύραμβος. Η δραματικότητα ενός “ακίνητου παρόντος”, όπου τίποτα δεν συμβαίνει, υποσκάπτεται και “ανταλλάσσεται” με τον παιγνιώδη και πνευματώδη λόγο του Ανδρέα Στάικου. Απρόβλεπτος και αναπάντεχος, δημιουργεί σουρεαλιστικές εκρήξεις χιούμορ, ξεδιπλώνοντας ταυτόχρονα όλη τη ματαίωση και την τραγικότητα τής εποχής μας.
05/11 και 06/11 στις 21.00
Θέατρο Διθύραμβος, Λητούς 6, Φιλοθέη

#5 Φεστιβάλ Πάνεμος ΙΙ: Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη στο Ωδείο Αθηνών

Το ΚΣΥΜΕ σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την γέννηση του ιδρυτή του Ιάννη Ξενάκη διοργανώνοντας το τριήμερο φεστιβάλ Πάνεμος ΙΙ στο Ωδείο Αθηνών, το οποίο “κλείνει” στις 5 Νοεμβρίου 2022 στο Νέο Εργαστήριο του ΚΣΥΜΕ στο Κ3 του Ωδείου Αθηνών καθώς και στην Αίθουσα “Άρης Γαρουφαλής”. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων τα Εγκαίνια του Νέου Εργαστηρίου του ΚΣΥΜΕ και θα ακολουθήσει Συναυλία Ηλεκτροακουστικής Μουσικής, με συμμετέχοντες τους Δημήτρη Καμαρωτό, Άκη Δαούτη, Παναγιώτη Βελιανίτη και Στέλιο Γιαννουλάκη.
05/10 στις 18:00
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19

#6 Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους την Κυριακή

Photo by Spencer Davis on Unsplash

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.
06/11 στις 08.30 – 15.30
Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία σε Αθήνα

#7 Ο Κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ανοιχτός τις Κυριακές

Από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ανοίγει και πάλι για το κοινό, από τις 10:00 έως τις 16:00. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’, αρ. 2. Τυχόν αλλαγές στην επισκεψιμότητα του κήπου θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας.
06/11 στις 10.00 – 16.00
Προεδρικό Μέγαρο, Ηρώδου Αττικού 21

#8 Αθηναϊκές Πινακίδες: Ένας περίπατος στις παλιές πινακίδες του κέντρου της Αθήνας με σημείο έναρξης την Πλατεία Κοτζιά

Αυτήν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου οι atenistas προσκαλούν το κοινό ξανά στο κέντρο της πόλης, για να αναζητήσει το χθες και την ιστορία της Αθήνας μέσα από τις επιγραφές καταστημάτων και βιοτεχνιών μιας άλλης εποχής, που αντέχουν σε πείσμα των καιρών και στέκουν ακόμα στην θέση τους, δίνοντας χαρακτήρα στους δρόμους της πόλης. Μια κυριακάτικη αστική περιπλάνηση στις εναπομείνασες πινακίδες του κέντρου, μια διαδρομή στις εμπορικές και βιοτεχνικές γειτονιές, μαθαίνοντας για το ιστορικό τους, καθώς και περισσότερα για τις επιγραφές αυτές, την τυπογραφία και την χρήση των γραμμάτων, την σχεδιαστική εφευρετικότητα των ελλήνων τυπογράφων και καλλιγράφων. Για όλα αυτά θα μιλήσει ο μπλόγκερ και γραφίστας Athensville (Τάσος Χαλκιόπουλος) που καταγράφει συστηματικά την περιοχή.
06/11 στις 11.00
Πλατεία Κοτζιά, Κρατίνου, Αθηνάς και Ευπολίδος

#9 7ος Λαϊκός Αγώνας Peristeri Run 2022 στην πλατεία Δημαρχείου – στάση Μετρό Περιστέρι

Photo by sporlab on Unsplash

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο 7ος Λαϊκός Αγώνας “Peristeri Run”, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Δημαρχείου – στάση Μετρό “Περιστέρι”. Ώρα προσέλευσης 7:30 για τους συμμετέχοντες ενήλικες και παιδιά. Ο αγώνας δρόμου πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Η διαδρομή για τους μαθητές Λυκείου και Ενήλικες είναι 10,2 χιλιομέτρων και είναι: Πλατεία Δημαρχείου (αφετηρία) – Εθνάρχου Μακαρίου – Λεωφόρος Κηφισού – Σφακίων – Αγίας Τριάδας – Θηβών – Κωνσταντινουπόλεως – Λεωφόρος Κηφισού – Εθνάρχου Μακαρίου – Παναγή Τσαλδάρη – Πλατεία Δημαρχείου (τερματισμός). Η διαδρομή για τους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου είναι 1000 μέτρα και είναι: Πλατεία Δημαρχείου (αφετηρία) Παναγή Τσαλδάρη – Αισώπου – Ορφέως – Σαρανταπόρου και Παναγή Τσαλδάρη – Πλατεία Δημαρχείου (τερματισμός).
06/11 στις 08.30
Πλατεία Δημοκρατίας, Εθνικής Αντιστάσεως και Παναγή Τσαλδάρη
Υποβολή δηλώσεων στο peristeri.gr

#10 Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
05/11 και 06/11 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b