MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό για την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Το Πάρτυ της Ζωής μου: Η Ελένη Ράντου στο Θέατρο Διάνα με έναν μονόλογο σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά

Η Ελένη Ράντου παρουσιάζει στο Θέατρο Διάνα τη θεατρική παράσταση «Το Πάρτυ της Ζωής μου», σε σκηνοθεσία του Ανέστη Αζά και σενάριο της ίδιας. Η Ελένη Ράντου σε μια soloperformance ξετυλίγει με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια πενήντα χρόνια «τραυμάτων» της ηρωίδας της, με φόντο τα τραύματα της σύγχρονης Ελλάδας,αναζητώντας 5.000 λόγους που τη ζωή αξίζει να τη ζήσεις. Μια συναρπαστική ιστορία μνήμης και «αμνησίας» που σηματοδοτεί την μετά πανδημία επιστροφή της στο Θέατρο Διάνα. Ο Ανέστης Αζάς, μετά τον εμπνευσμένο Μπακλαβά του, σκηνοθετεί… και οι String Demons, Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, συνοδεύουν μελωδικά, και όχι μόνο, ζωντανά επί σκηνής.
Παρασκευή 4/11, 21:00
15€ – 18€
Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLebensraum, του Θανάση Τριαρίδη στο Faust12.09.2018

2. Αίας του Σοφοκλή: Η παράσταση του Γιώργου Νανούρη επιστρέφει στο Θέατρο Αλκυονίς

Η επιτυχημένη παράσταση «Αίας» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη με τον Μιχάλη Σαράντη και τον Απόστολο Χαντζαρά που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει στο Θέατρο Αλκυονίς. Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών. Ο «Αίας», ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί. Τη μετάφραση έχει κάνει ο ποιητής Νίκος A. Παναγιωτόπουλος.
Παρασκευή 4/11, 21:00
15€ – 18€
Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Ο Κωστής Μαραβέγιας επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στον Σταυρό του Νότου, ο αγαπημένος τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας ανεβαίνει ξανά στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου με συγκίνηση και με ματιά στο μέλλον αφού θα παρουσιάσει νέα τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ του. Μαζί του η εκρηκτική Ξένια Ντάνια και η μπάντα του που θα απογειώνει κάθε βραδιά. Από τις 4 Νοεμβρίου και για οκτώ Παρασκευές ο Κωστής Μαραβέγιας θα μας περιμένει Φραντζή και Θαρύπου γωνία, όπως παλιά.
Παρασκευή 4/11, 22:00
14€
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ιουλία Καραπατάκη στον Σταυρό του Νότου12.09.2018

4. Ο Μιθριδάτης στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Το Hip Hop Live Show του Μιθριδάτη, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, επιστρέφει ξανά και ζωντανά, στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Ένα μοναδικό #HipHopLiveShow, με τον Μιθριδάτη να ερμηνεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και το γνωστό ρεπερτόριο των Ημισκουμπρίων. Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκεται ο ασυγκράτητος Σέξπυρ και στα Decks ο δεξιοτέχνης DJ Freestone.
Παρασκευή 4/11, 22:00
16€ – 30€
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ζωοδόχου Πηγής & Κιάφας 13, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ

5. The Creatures -Conversations στο Θέατρο Ροές

Μια παράσταση εμπνευσμένη από το ποίημα της Κατερίνας Γώγου: «Στις σόλες των αλήτικων παπουτσιών μου». Το έργο επικεντρώνεται στα πλάσματα, στον άνθρωπο που βρίσκεται σε ένα ταξίδι αναζήτησης. Φιλοσοφικές και ιδεολογικές σκέψεις και συζητήσεις μέσα από προσωπικά βιώματα που στιγματίζουν χαρακτήρες. Συναισθήματα που εναλλάσσονται και παπούτσια που πηγαινοέρχονται σαν τις ιδέες μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο ζευγάρι που στις σόλες τους θα γράψουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία για την ελευθερία, την επανάσταση, την ένωση, τον αντίλογο απέναντι σε ότι αφορά την κατάχρηση εξουσίας και κόντρα σε κάθε σάπιο σύστημα που προσπαθεί να υποδουλώσει την ανθρώπινη ύπαρξη.
Παρασκευή 4/11, 21:30
5€ – 12€
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b