MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου

Για την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, συγκεντρώσαμε φεστιβάλ, συναυλίες, ομιλίες και παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, στην πόλη.

Monopoli Team

Τιμητική εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου για τον Τίτο Πατρίκιο

Ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ) διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον Ποιητή Τίτο Πατρίκιο, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές του 20ου αιώνα, την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022, ώρα 19:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμαρουσίου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Για τον ποιητή και το σπουδαίο έργο του θα μιλήσουν η Ελένη Αντωνιάδου, Φιλόλογος-Ερευνήτρια, ο Παναγιώτης Νούτσος, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής & Πολιτιστικής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Ποιητής-Βιβλιογράφος, η Αγάθη Γεωργιάδου, Διδάκτωρ Φιλολογίας και ο Μανώλης Στεργιούλης, Διδάκτωρ Φιλολογίας. Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος στη συνέχεια θα απαγγείλει ποιήματά του.
04/11 στις 19.00
Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα εκδηλώσεων, Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Δημητρίου Μόσχα

Παρουσίαση του λευκώματος: “Μια Ελληνίς της Ιστορίας-Πορτραίτα Γυναικών που Έζησαν στην Επανάσταση του 1821” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ο Mark Mazower στην Ελληνοαμερικανική Ένωση για την παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος “Μια Ελληνίς της Ιστορίας: Πορτραίτα Γυναικών που Έζησαν στην Επανάσταση του 1821” σε επιμέλεια Βασιλικής Χατζηγεωργίου και Ματθίλδης Πυρλή. Το βιβλίο εστιάζει σε γυναίκες που έζησαν στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και συγκεντρώνει φωτογραφίες τους που τραβήχτηκαν από τα μέσα της βασιλείας του Όθωνα έως και τα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Γεωργίου Α’. Πρόκειται για τις συζύγους, μητέρες, αδελφές αγωνιστών και επιφανών πολιτικών, που έζησαν από κοντά τα συνταρακτικά γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους και που πολλές φορές παροικούν συνήθως ξεχασμένες στις υποσημειώσεις της Ιστορίας, όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.
04/10 στις 20.00
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22

9η Athens International Tourism Expo 2022 στο Ζάππειον Μέγαρον

Η Athens International Tourism Expo έρχεται και φέτος έως 5 Νοεμβρίου στο Ζάππειον Μέγαρον. Η έκθεση προβάλλει δυναμικά όλους τους κλάδους του τουρισμού και καλύπτει τις ανάγκες όλων των Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Τουρισμού. Το 2022 θα δοθεί έμφαση στους τομείς Πολιτιστικός Τουρισμός, Online Τουρισμός, Γαστρονομία και Εναλλακτικός Τουρισμός.
04/11 στις 10.00 – 19.00
Ζάππειον Μέγαρο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο, Λεωφόρος Βασ. Όλγας

Φεστιβάλ Πάνεμος ΙΙ: Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη στο Ωδείο Αθηνών

Το ΚΣΥΜΕ σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την γέννηση του ιδρυτή του Ιάννη Ξενάκη διοργανώνοντας το τριήμερο φεστιβάλ Πάνεμος ΙΙ στο Ωδείο Αθηνών από 3 έως 5 Νοεμβρίου 2022 στο Νέο Εργαστήριο του ΚΣΥΜΕ στο Κ3 του Ωδείου Αθηνών καθώς και στην Αίθουσα “Άρης Γαρουφαλής”. Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία αποφοίτων και σπουδαστών της Τάξης Σύνθεσης του Ωδείου Αθηνών και η συναυλία σπουδαστών της τάξης Ηλεκτροακουστικής Μουσικής του ΚΣΥΜΕ.
04/10 στις 18.00
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19

Birds of Paradise, σε χορογραφία Aaron Carey-Burrows στον Βιομηχανικό Χώρο ΠΛΥΦΑ

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικών δράσεων ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ παρουσιάζει το έργο χορού “Birds of Paradise” στον βιομηχανικό χώρο ΠΛΥΦΑ στην Αθήνα. Το “Birds of Paradise” χρησιμοποιεί τις σουρεαλιστικές, εξελικτικές προσαρμογές αυτών των πουλιών ως κωμικό φακό για να αναστοχαστεί τον ανθρώπινο τρόπο ανταγωνισμού και έλξης. Το έργο επικεντρώνεται στην ιστορία δύο νεαρών χαρακτήρων που έχουν γεννηθεί σε αυτόν τον κόσμο και ωθούνται να εξελιχθούν μέσα από τις αντιθετικές δυνάμεις του ανταγωνισμού και της έλξης. Αυτοί οι νεαροί χαρακτήρες χρειάζεται να βρουν το κατάλληλο κάλεσμα ζευγαρώματος, το τέλειο κοστούμι και να χορέψουν τον καλύτερο χορό τους, γιατί η επιβίωση των γονιδίων τους εξαρτάται από το εάν κάνουν τις σωστές κινήσεις. Η πρόκληση για εντυπωσιασμό είναι υψηλή και εναπόκειται στο κοινό να αποφασίσει αν τα “Πουλιά του Παραδείσου” έχουν την πράξη (αναπαραγωγής;) ή αν οι κινήσεις τους θα σβήσουν σε ένα βαλς.
04/10 στις 21.00
Βιομηχανικό πάρκο παλιών Πλεκτηρίων-Υφαντηρίων, Κορυτσάς 39

Οι Lost Loft στο Nomads Athens

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, το “Nomads Athens” υποδέχεται τους Lost Loft για μία μπλουζ ροκ βραδιά έξω από τα τετριμμένα. Από τον Freddie King και τον Bb King, στους Beatles, τον Jimi Hendrix και τον Rory Gallagher. Οι Lost Loft είναι μια νεοσύστατη αθηναϊκή μπάντα, αποτελούμενη από τρεις εικοσάχρονους φοιτητές και έναν μαθητή της πρώτης λυκείου, με όραμα να επανατοποθετήσουν τη μπλουζ ροκ μουσική στη θέση που της αξίζει. Οι Lost Loft είναι οι Μάριος Ντότσον στο μπάσο, Αλέξανδρος Δασκαλάκης στα τύμπανα, Ανδρέας Παρτσικλίδης στην κιθάρα και Κωνσταντίνος Λαζούρας στη φωνή και την κιθάρα.
04.11 στις 21.30
Nomads Athens, Ερμού 135, Αθήνα

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
04/11 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b