MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου

Όλες οι εκδηλώσεις, φεστιβάλ, προβολές ταινιών και συναυλίες για την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

9η Athens International Tourism Expo 2022 στο Ζάππειον Μέγαρον

Η Athens International Tourism Expo θα διεξαχθεί και φέτος από 3 έως 5 Νοεμβρίου στο Ζάππειον Μέγαρον. Η έκθεση προβάλλει δυναμικά όλους τους κλάδους του τουρισμού και καλύπτει τις ανάγκες όλων των Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Τουρισμού. Το 2022 θα δοθεί έμφαση στους τομείς Πολιτιστικός Τουρισμός, Online Τουρισμός, Γαστρονομία και Εναλλακτικός Τουρισμός.
03/11 στις 10.00 – 19.00
Ζάππειον Μέγαρο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο, Λεωφόρος Βασ. Όλγας

Φεστιβάλ Πάνεμος ΙΙ: 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη στο Ωδείο Αθηνών

Το ΚΣΥΜΕ σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την γέννηση του ιδρυτή του Ιάννη Ξενάκη διοργανώνοντας το τριήμερο φεστιβάλ Πάνεμος ΙΙ στο Ωδείο Αθηνών από 3 έως 5 Νοεμβρίου 2022 στο Νέο Εργαστήριο του ΚΣΥΜΕ στο Κ3 του Ωδείου Αθηνών καθώς και στην Αίθουσα “Άρης Γαρουφαλής”. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων τα Εγκαίνια του Νέου Εργαστηρίου του ΚΣΥΜΕ και θα ακολουθήσει Συναυλία Ηλεκτροακουστικής Μουσικής, με συμμετέχοντες τους Δημήτρη Καμαρωτό, Άκη Δαούτη, Παναγιώτη Βελιανίτη και Στέλιο Γιαννουλάκη.
03/10 στις 19:30
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19

Χειμωνιάτικο Ταξίδι -Winterreise του Franz Schubert και του Wilhelm Müller στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Η συναρπαστική ρομαντική δημιουργία δύο καλλιτεχνών που επηρέασε την Ευρωπαϊκή μουσική. Η συνάντηση του Schubert και του Müller και συνάμα η περιπλάνηση μέσα στη χειμερινή φύση, μέσα στην απόγνωση και τη μοναξιά, όταν ο πόνος του έρωτα γίνεται σπαραγμός για την ανθρώπινη ύπαρξη. Ερμηνεύει ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ενώ στο πιάνο είναι η Ντόρα Μπακοπούλου.
03/11 στις 20.30
Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1

Η εταιρεία πολιτιστικών δράσεων Λούνα Πάρκ παρουσιάζει το έργο χορού Birds of Paradise στον βιομηχανικό χώρο ΠΛΥΦΑ

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικών δράσεων ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ παρουσιάζει το έργο χορού “Birds of Paradise” στον βιομηχανικό χώρο ΠΛΥΦΑ στην Αθήνα. Το “Birds of Paradise” χρησιμοποιεί τις σουρεαλιστικές, εξελικτικές προσαρμογές αυτών των πουλιών ως κωμικό φακό για να αναστοχαστεί τον ανθρώπινο τρόπο ανταγωνισμού και έλξης. Μέσω της μιμητικής αναπαράστασης του ερωτικού παιχνιδιού, το έργο εξερευνά τις mise-en-scène πρακτικές και τις ικανότητές μας για αλλαγή σχήματος – γιατί αυτό που φοράει κανείς και πώς το φοράει είναι ένα μεγάλο μέρος της ταυτότητάς του. Σε αντίθεση με τον κύκνο, για παράδειγμα, η σουρεαλιστική συμπεριφορά των πτηνών του παραδείσου δεν χρησιμεύει ως ιδεατή χάρις, αλλά αντίθετα ως αντανάκλαση των τακτικών αυτο-σκηνοθεσίας μπροστά στον θεατή. Το έργο επικεντρώνεται στην ιστορία δύο νεαρών χαρακτήρων που έχουν γεννηθεί σε αυτόν τον κόσμο και ωθούνται να εξελιχθούν μέσα από τις αντιθετικές δυνάμεις του ανταγωνισμού και της έλξης. Αυτοί οι νεαροί χαρακτήρες χρειάζεται να βρουν το κατάλληλο κάλεσμα ζευγαρώματος, το τέλειο κοστούμι και να χορέψουν τον καλύτερο χορό τους, γιατί η επιβίωση των γονιδίων τους εξαρτάται από το εάν κάνουν τις σωστές κινήσεις. Η πρόκληση για εντυπωσιασμό είναι υψηλή και εναπόκειται στο κοινό να αποφασίσει αν τα “Πουλιά του Παραδείσου” έχουν την πράξη (αναπαραγωγής;) ή αν οι κινήσεις τους θα σβήσουν σε ένα βαλς.
03/10 στις 21.00
Βιομηχανικό πάρκο παλιών Πλεκτηρίων-Υφαντηρίων, Κορυτσάς 39

Άβολες Πραγματικότητες: Κύκλος προβολών ισπανικών ταινιών στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και το Φεστιβάλ Ιβηροαμερικανικού Κινηματογράφου της Ουέλβα, παρουσιάζουν τον κύκλο προβολών ισπανικών ταινιών με τίτλο “Άβολες Πραγματικότητες”. Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Οι τέσσερις ταινίες που θα προβληθούν παρουσιάζουν την ποικιλομορφία και τη δύναμη των ταινιών που γυρίζονται στην Λατινική Αμερική. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου θα γίνει προβολή του Πισάρρο / Pizarro, ένα Ντοκυμαντέρ του Simón Hernández και προβολή της ταινίας Η Μίριαμ λέει ψέματα / Miriam miente των Natalia Cabral και Oriol Estrada.
03/11 στις 18.30
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22

Ομιλία του Thomas Hirschhorn στο πλαίσιο της έκθεσης Dream On στη Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο της Βουλής

Ομιλία του Ελβετού καλλιτέχνη Thomas Hirschhorn και συζήτηση με τον ιστορικό τέχνης Δημήτρη Παλαιοκρασσά διοργανώνει ο ΝΕΟΝ την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, με ελεύθερη είσοδο. Ο καλλιτέχνης θα μιλήσει για το έργο του και ειδικά την εγκατάσταση Cavemanman που παρουσιάζεται στο χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου στο πλαίσιο της έκθεσης Dream On. Το Cavemanman είναι ένα εμβυθιστικό περιβάλλον, μια δαιδαλώδης «σπηλιά» κατασκευασμένη σε φυσικό μέγεθος από υλικά όπως ξύλο, χαρτόνι, μονωτική ταινία. Διαμορφώνεται ένα περιβάλλον που αναπαριστά τον συλλογικό νου και αποτελείται από βιβλία, πόστερ, βίντεο, ράφια, αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών και κούκλες βιτρίνας.
03/11 στις 19.00
Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο – Βιβλιοθήκη της Βουλής, Λένορμαν 218
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο neon.artsvp.co

Τα σκουπίδια μας η κληρονομιά μας – Μια συζήτηση στο πλαίσιο του πρότζεκτ της Jennifer Nelson στο Eθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Φωτογραφία της Jennifer Nelson, Απόβλητα (Κληρονομιά)

To Eθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) διοργανώνει μια συζήτηση με θέμα την κληρονομιά των σκουπιδιών και τα σκουπίδια ως κληρονομιά. Ποια είναι τα σκουπίδια που έχουμε κληρονομήσει από το παρελθόν; Ποια είναι τα σκουπίδια που κληροδοτούμε σε όσους έρχονται μετά από μας; Ποια είναι η οικονομία που παράγει τα σκουπίδια μας; Τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε την υπερπληθώρα σκουπιδιών που απειλεί τις θάλασσες, την υγεία μας και τη βιωσιμότητα των ειδών του πλανήτη; Στη συζήτηση συμμετέχουν η αρχαιολόγος Ευριδίκη Κεφαλίδου, επίκουρη καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο ΕΚΠΑ και η υδροβιολόγος Αναστασία Μήλιου, διευθύντρια έρευνας του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος». Συντονίζει η Άννα Μυκονιάτη, επιμελήτρια του ΕΜΣΤ. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού πρότζεκτ Απόβλητα/Κληρονομιά Μια δημόσια πραγμάτευση του απωθημένου της καλλιτέχνιδος Jennifer Nelson που παρουσιάζεται στο ΕΜΣΤ από τις 17.06.2022 και θα ολοκληρωθεί στις 20.11.22.
03/11 στις 18.30
Project Room 2ος – 3ος όροφος, Eθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
03/11 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b