MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου

Μερικές προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα, του Ευγένιου Ο’ Νηλ για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας

Το αυτοβιογραφικό έργο του Ευγένιου Ο’ Νηλ, «Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα», επιστρέφει για δεύτερη χρόνια, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, με έναν εξαιρετικό θίασο: Μπέττυ ΑρβανίτηΑλέξανδρος Μυλωνάς, Αινείας Τσαμάτης, Aναστάσης Λαουλάκος και Ελίνα Ρίζου. Το έργο θεωρείται από τα σημαντικότερα, κατά γενική ομολογία, ψυχολογικά δράματα του 20ού αιώνα. Διαδραματίζεται μια καλοκαιρινή ημέρα του 1912 και παρουσιάζει μια τετραμελή αμερικανική οικογένεια να μετεωρίζεται ανάμεσα σε αισθήματα αγάπης και μίσους, ο μεγάλος Αμερικανός δραματουργός, σε πλήρη ωριμότητα, ουσιαστικά αναμοχλεύει όσα σχεδόν τραυματικά έζησε ως παιδί και όσα σημάδευσαν τη νεότητά του.
Πέμπτη 3/11, 20:30
13€ – 17€
Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, Αθήνα

2. Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου, του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου», το έργο που με την πλοκή του ανατρέπει τα πάντα και κόβει την ανάσα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ανεβαίνει στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με την Κάτια Δανδουλάκη και έναν θίασο εξαιρετικών πρωταγωνιστών: την Κοραλία Καράντη, την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, τον Πάνο Σταθακόπουλο και τον Γιώργο Γεροντιδάκη. Το έργο αποτελεί διασκευή του έργου «Το Διπλό Παιχνίδι» του Ρ. Τομά, ενός από τα πιο δημοφιλή έργα του πολυβραβευμένου συγγραφέα. Οι καταιγιστικές εξελίξεις και οι ανατροπές πυροδοτούν το σασπένς και την ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή.
Πέμπτη 3/11, 20:00
18€
Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, Αγ. Μελετίου 61 και Πατησίων, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞανά, της Νατάσας Νταϊλιάνη στο Μπάγκειον12.09.2018

3. Τα νέα μου είναι σαρωτικά: Το νέο έργο της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Σφενδόνη

Credits: Karol Jarek

Το νέο έργο της Λένας Κιτσοπούλου, «Τα νέα μου είναι σαρωτικά» ανεβαίνει στο Θέατρο Σφενδόνη και στη σκηνή θα βρεθούν η ίδια και οι Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα και Πάνος Παπαδόπουλος για να μιλήσουν για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, την τηλεόραση και τη μυθοπλασία, την πόλη και τις αλλαγές της, το γήρας που δεν υπάρχει πια και το ποστάρισμα που είναι πλέον η υπέρτατη αλήθεια.
Πέμπτη 3/11, 21:00
12€ – 15€
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Sugahspank! & The Swing Shoes στο Half Note

Οι Sugahspank! & The Swing Shoes θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση μετά από την περίοδο της πανδημίας, στο Half Note Jazz Club. Η εμφάνιση τους στο Half Note θα περιλαμβάνει υλικό από τα δύο προηγούμενα άλμπουμ τους αλλά φυσικά και μεγάλο κομμάτι από την καινούργια δουλειά τους. Το σίγουρο είναι ότι μετά από τόσον καιρό οι Sugahspank! & The Swing Shoes ανυπομονούν να παίξουν ζωντανά και η σκηνή του Half Note είναι η πιο κατάλληλη, γιατί είναι σαν να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν και με το πάθος τους για την μουσική να ξεχειλίζει.
Πέμπτη 3/11, 21:30
10€ – 15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Nightstalker γιορτάζουν τα 10 χρόνια του “Dead Rock Commandos” στο Gagarin – Νέα ημερομηνία λόγω sold out12.09.2018

5. Μίμης Νικολόπουλος band feat. Sandra Sangiao στο Caja De Musica

Ο Μίμης Νικολόπουλος είναι Έλληνας συνθέτης, κιθαρίστας και μουσικός παραγωγός και έρχεται για μια μοναδική συναυλία στο Caja De Musica. Οι μουσικές του μας ταξιδεύουν σε μέρη που θέλουμε να επισκεφθούμε ή να επιστρέψουμε σε αυτά. Ξυπνά μνήμες από την ευαίσθητη παιδική ηλικία και διηγείται ιστορίες αφανών χαρακτήρων. Η συναυλία έχει ως κεντρικό άξονα πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις από τη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη. Παράλληλα, είναι και ένα μουσικό ταξίδι στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, τη Λατινική Αμερική και άλλα μέρη με γνωστά αγαπημένα τραγούδια. Ο ήχος του σχήματος φέρνει στο νου την αφηγηματική κινηματογραφική μουσική, συνδιαλέγεται με τη jazz, τη folk και την worldmusic. Άλλοτε κυριαρχούν οι μελωδικές γραμμές σε ένα πιο ατμοσφαιρικό πλαίσιο, ενώ άλλες φορές οι έντονες δυναμικές του ρυθμικού session δημιουργούν ένα εκρηκτικό χορευτικό περιβάλλον. Στη συναυλία συμμετέχει ως guest και η Ισπανίδα τραγουδίστρια Sandra Sangiao, γνωστή στο ευρύ κοινό από την μπάντα της “BGKO” (Barcelona Gipsy balKan Orchestra).
Πέμπτη 3/11, 21:30
10€
Caja De Musica, Σινώπης 27 και, Μιχαλακοπούλου, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b