MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου

Για την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, συγκεντρώσαμε εκδηλώσεις, προβολές, παρουσιάσεις βιβλίων που θα βρείτε στην πόλη με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

L’Arminuta Προβολή ταινίας για τον εορτασμό της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας στον κόσμο, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών προσκαλούν το κοινό στην προβολή της ταινίας L’Arminuta με την παρουσία του σκηνοθέτη Giuseppe Bonito. Η ταινία, που το σενάριό της βασίζεται στο ομώνυμο και βραβευμένο με το διακεκριμένο λογοτεχνικό βραβείο Campiello (2017), βιβλίο της Ντονατέλα Ντι Πιετραντόνιο, εστιάζεται στην αινιγματική επιστροφή ενός κοριτσιού στη φυσική οικογένειά της, στα χρόνια του ’70.
02/11 στις 20.30 
Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, Αθήνα

Άβολες Πραγματικότητες: Κύκλος προβολών ισπανικών ταινιών στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Προσωπικό Αορίστου Χρόνου

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και το Φεστιβάλ Ιβηροαμερικανικού Κινηματογράφου της Ουέλβα, παρουσιάζουν τον κύκλο προβολών ισπανικών ταινιών με τίτλο “Άβολες Πραγματικότητες”. Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Οι τέσσερις ταινίες που θα προβληθούν παρουσιάζουν την ποικιλομορφία και τη δύναμη των ταινιών που γυρίζονται στην Λατινική Αμερική. Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 18.30, θα δούμε την ταινία “Προσωπικό Αορίστου Χρόνου” του Ezequiel Radusky και στις 20.00 την ταινία “Τραγούδι χωρίς όνομα” της Melina León.
02/10 στις 18:30 
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22

Παρουσίαση του βιβλίου “Ταξίδι στο κράτος Κυριαρχία, δίκαιο και δικαιώματα” του Δημήτρη Χριστόπουλου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Οι εκδόσεις Πόλις και η Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Χριστόπουλου “Ταξίδι στο κράτος Κυριαρχία, δίκαιο και δικαιώματα” στο Αμφιθέατρο «Σάκης Καράγιωργας ΙΙ» του Παντείου Πανεπιστημίου. Με τον συγγραφέα θα συζητήσουν η Γαρυφαλλιά Αναστασοπούλου, συντονίστρια του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, η Δανάη Κολτσίδα, διευθύντρια Ιδρύματος «Νίκος Πουλαντζάς», ο Ξενοφών Κοντιάδης, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, ο Γιάννης Κτιστάκις, δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η Κατερίνα Λαμπρινού, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου. Θα προλογίσει η Χριστίνα Κουλούρη, πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κλειώ Παπαπαντολέων.
02/11 στις 18:30
Αμφιθέατρο «Σάκης Καράγιωργας ΙΙ» του Παντείου Πανεπιστημίου, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 136, Καλλιθέα

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου, με την Βάσια Βασιλείου στο Σπίτι της Κύπρου

Η Βάσια Βασιλείου και ο Φίλιππος Περιστέρης παρουσιάζουν στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, τη Σονάτα του Σεληνόφωτος, του Γιάννη Ρίτσου σε μορφή θεατρικού αναλογίου. Ο Γιάννης Ρίτσος είναι, κατά γενική ομολογία, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές του 20 ου αιώνα. Η ποίηση του είναι ζωντανή, διαχρονική, παλλόμενη στο χθες, στο τώρα, στο αύριο, στο πάντα. Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, γραμμένη το 1956, ανήκει στις μεγάλες ποιητικές συνθέσεις της συλλογής Τέταρτη Διάσταση και αποτελεί αδιαμφισβήτητα το πιο δημοφιλές έργο του μεγάλου ποιητή, για το οποίο τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης εξ ημισείας με τον Άρη Δικταίο.
02/11 στις 19.00
Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
02/11 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b