MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρo και συναυλίες για την Τρίτη 1η Νοεμβρίου

Μερικές προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Artaud Trilogy στο Θέατρο Τέχνης

Οι συγγραφείς Ιόλη Ανδρεάδη και Άρης Ασπρούλης μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Κόκκαλο» στο Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης την περασμένη άνοιξη, παρουσιάζουν στον ίδιο χώρο και σε ενιαία ροή και τα τρία θεατρικά έργα που έχουν γράψει με αφορμή τη ζωή και το έργο του σπουδαιότερου και επιδραστικότερου διανοητή και καλλιτέχνη του θεάτρου στον 20ο αιώνα Αντονέν Αρτώ, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Η κάθε βραδιά ξεκινάει με το έργο «Αρτώ/Βαν Γκογκ», γραμμένο και ανεβασμένο για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015, συνεχίζεται με την «Οικογένεια Τσέντσι», γραμμένη και ανεβασμένη για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015, και ολοκληρώνεται με το «Κόκκαλο». Την Τρίτη 1/11 το πρόγραμμα είναι το εξής:

  • Αρτώ / Βαν Γκογκ στις 19.00 – με τον Αμερικανό ηθοποιό Gene Gillette και ελληνικούς υπέρτιτλους
  • Οικογένεια Τσέντσι στις 20.00 – με τους Μιλτιάδη Φιορέντζη, Ελεάνα Καυκαλά, Ιφιγένεια Καραμήτρου
  • Κόκκαλο στις 21.15 – με τον Γεράσιμο Γεννατά και τον μουσικό περφόρμερ Γιώργο Παλαμιώτη

Θέατρο Τέχνης- Υπόγειο
Για κάθε παράσταση: 16 € γενική είσοδος και 12 € μειωμένο-φοιτητικό. Για την παρακολούθηση και των 3 παραστάσεων το ίδιο βράδυ είσοδος 30 €

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦιλιά, Όσκαρ…: Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις σκηνοθετεί τον Θανάση Τσαλταμπάση στο Θέατρο Αθηνών12.09.2018

2. Μυθιστόρημα: Το διήγημα του Γιώργου Χειμωνά στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη

Το διήγημα του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη Γιώργου Χειμωνά, «Μυθιστόρημα», παρουσιάζεται στη σκηνή του Μικρού Θεάτρου Κεραμεικού, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Εξαρχέα. Δύο ηθοποιοί, η Ελίνα Ρίζου και ο Κωνσταντίνος Γώγουλος αναλαμβάνουν να εξερευνήσουν την αδυσώπητη βία που κουβαλάει ο άνθρωπος μέσα του και τη δυνατότητα που έχει ανά πάσα στιγμή να συμπεριφέρεται με τον πιο τερατώδη τρόπο. Περνώντας από όλα τα πρόσωπα του έργου, διεκδικούν ο ένας τον άλλον, φτάνοντας στην οριακή κατάσταση που αναγκάζει το Τέρας, που ο καθένας κρύβει μέσα του, να εμφανιστεί και να κατασπαράξει οτιδήποτε γύρω του. Οι δυο ερμηνευτές ενσαρκώνουν «ανθρώπους εν κρίσει», απόλυτους, που υπερβαίνουν τους εαυτούς τους και γίνονται ένα «οριακό βίωμα».
Τρίτη 1/11, 21:00
12€ – 15€
Μικρό Θέατρο Κεραμεικού: Ευμολπιδών 13, Γκάζι

3. Το χρονικό των δέκα ημερών – Αϊβαλί 1922 για μια τελευταία παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο “Το χρονικό των 10 ημερών“, ένα ημερολόγιο της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη, αδερφή του συγγραφέα Ηλία Βενέζη, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημήτριου. Η Αγάπη-Μολυβιάτη Βενέζη αφηγείται. Μια αληθινή ιστορία, μια ιστορία ντοκουμέντο. Μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου της δημιουργεί το δικό της μνημείο ειρήνης και αγάπης τόσο αδελφικής, όσο και προς κάθε πλάσμα ζωντανό που ούτε ήθελε ούτε επεδίωξε ποτέ τον πόλεμο, αλλά βρέθηκε στη δίνη του ως θύμα των καιρών και της διεθνούς συγκυρίας. Η Μάνια Παπαδημητρίου μάς ταξιδεύει στην εποχή του μεγάλου κακού στην Μικρά Ασία δημιουργώντας ένα θεατρικό μονόλογο που αναμοχλεύει τη μνήμη, ξυπνάει βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα, αναβιώνει εικόνες και ιστορικά ντοκουμέντα που έχουν γίνει πια μέρος του συλλογικού ασυνείδητου. Με φόντο πραγματικές εικόνες από τα χρόνια εκείνα της φωτιάς και την πρωτότυπη μουσική της Μαρίνας Χρονοπούλου, σκηνοθετεί την Αγγελική Καρυστινού και τον Βαγγέλη Ψωμά, την ίδια στιγμή που η Ηρώ Σαΐα ζωντανεύει με τη φωνή της τραγούδια και μελωδίες μιας χαμένης πατρίδας.
Τρίτη 1/11, 21:00
10€ – 17€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής 

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. H KOMPANÍA στο ΙΛΙΟΝ plus

Η KOMPANÍA είναι εδώ και χρόνια, μία από τις πλέον επιδραστικές μπάντες στο χώρο του ρεμπέτικου και αποτελείται από τους: Ιουλία Καραπατάκη (τραγούδι), Σωτήρη Παπατραγιάννη (τραγούδι, μπαγλαμά), Θοδωρή Πετρόπουλο (μπουζούκι, τραγούδι), Τζίμη Γκίνη (ακορντεόν), Γιώργο Παπαδόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα) Μιχάλη Δάρμα (κοντραμπάσο) και Κώστα Σπυράτο (τύμπανα/κρουστά). Το καινούργιο βήμα της είναι μια σειρά παραστάσεων κάθε Τρίτη στο Ίλιον plus, έναν από τους ποιοτικότερους μουσικούς χώρους της Αθήνας.  Η KOMPANÍA, πότε μόνη της και πότε με εκλεκτούς καλεσμένους – έκπληξη από διάφορους χώρους της Ελληνικής μουσικής, θα παρουσιάζει τα τραγούδια από τον τελευταίο της δίσκο, όπου με αφετηρία της τα ρεμπέτικα συναντάει το funk, τη ροκ, το swing, το hip-hop, τη reggae, κ.α.
Τρίτη 1/11, 21:30
8€
ΙΛΙΟΝ plus, Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ιουλία Καραπατάκη στον Σταυρό του Νότου12.09.2018

5. Δανάη Παλάκα – solo drum set στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η ντράμερ Δανάη Παλάκα παρουσιάζει ένα σόλο σετ αποτελούμενο από ήχους και ρυθμούς που αναπτύσσονται πάνω στο drum kit. Σε συνδυασμό με ηλεκτρονικούς ήχους και διάφορα άλλα κρουστά, διαμορφώνει ένα ηχητικό υλικό που βασίζεται σε ήδη υπάρχουσες ιδέες αλλά μεταβάλλεται ανάλογα με τον χώρο και τον χρόνο παρουσίασής του. Μια ηχογραφημένη εκδοχή αυτού του υλικού θα κυκλοφορήσει το 2023 στο πρώτο της προσωπικό άλμπουμ.
Τρίτη 1/11, 21:00
8€
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b