MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για την Τρίτη 1 Νοεμβρίου

Συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, στην πόλη.

Monopoli Team

Διάλεξη: Η Ευρώπη στις Φλόγες: Ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος και τα Ευρωπαϊκά του Πλαίσια, 1918-1923 στο Μουσείο Μπενάκη

Η διάλεξη διερευνά τη φρίκη του Ελληνοτουρκικού Πολέμου του 1919-1922 στο ευρύτερο ευρωπαϊκό του πλαίσιο. Από το επίσημο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου το 1918 και τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι – στην πλειονότητά τους άμαχοι – χάθηκαν στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα διακρατικών ή εμφυλίων πολέμων, επαναστάσεων και αντεπαναστάσεων. Πολλοί ακόμη εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους ή πέθαναν από ασθένειες και υποσιτισμό. Ο Μεγάλος Πόλεμος είχε ανοίξει τις πύλες για πολιτικές και εθνικές επαναστάσεις, καθώς οι παραδοσιακές αυτοκρατορίες εξαφανίστηκαν από τον χάρτη και νέα επίδοξα έθνη-κράτη πήραν τη θέση τους. Οι κληρονομιές αυτής της καταστροφικής περιόδου στην ιστορία ήταν ορατές για τα επόμενα χρόνια, καθώς οι εξαθλιωμένοι πρόσφυγες και οι τραυματισμένοι επιζώντες των «πολέμων μετά τον πόλεμο» προσπάθησαν να κατανοήσουν τον κόσμο που άλλαζε γύρω τους. Ομιλητής θα είναι Robert Gerwarth, Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας και Διευθυντής του Κέντρου Πολεμικών Σπουδών του University College του Δουβλίνου.
01/11 στις 19.00
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου

Εργαστήριο για απλές κατασκευές με ανακυκλωμένο χαρτί: Εργαστήριο στο Παλαιό Χρηματιστήριο

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει στο κτίριο του Παλαιού Χρηματιστηρίου Bazaar βιβλίου, που θα διατεθεί μεγάλο μέρος των εκδόσεων του ΜΙΕΤ-ΕΛΙΑ (300 τίτλοι) με έκπτωση έως 70%. Στον χώρο του bazaar θα διοργανωθεί εργαστήριο για απλές κατασκευές με ανακυκλωμένο χαρτί.
01/11 στις 16.00, 16.20, 16.40, 17.00, 17.20, 17.40
Χώρος: Παλαιό Χρηματιστήριο, Σοφοκλέους 8-10
Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
01/11 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ο άνθρωπος από το Παντόλσκ» στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b