MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

Εκδηλώσεις, φεστιβάλ, προβολές ταινιών και συναυλίες για τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο.

Τρωάδες του Ευριπίδη σε διασκευή Jean Paul Sartre στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Monopoli Team

Aφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη με τη Πέγκυ Ζήνα και τη Ζωή Τηγανούρια στο Αμερικανικό Κολλέγιο

Ένα αλλιώτικο αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη με τη Πέγκυ Ζήνα, τη Ζωή Τηγανούρια και το σύνολο εγχόρδων “Εnchord”, διοργανώνει ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ). Η ανατρεπτική μουσικοσυνθέτης Ζωή Τηγανούρια, η οποία έχει την ιδέα του project και την καλλιτεχνική επιμέλεια, προσκαλεί την Πέγκυ Ζήνα, μία από τις μεγαλύτερες φωνές του λαϊκού μας τραγουδιού, να ενώσουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις. Μαζί τους το εξαιρετικό σύνολο εγχόρδων “Enchord” και εκλεκτοί καλλιτέχνες επί σκηνής (ερμηνευτές, μουσικοί, χορευτές), συμπράττουν και δημιουργούν ένα πρωτότυπο μουσικό άκουσμα που εντυπωσιάζει. Σμίγουν τα υπέροχα τραγούδια που ερμήνευσε ο αξέχαστος Στέλιος Καζαντζίδης με το Tango, τη Κλασσική και την Παραδοσιακή μουσική.
31/10 στις 20.00
Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδος-Deree, Γραβιάς 6

Οι Τρωάδες του Ευριπίδη σε διασκευή Jean Paul Sartre στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τρωάδες του Ευριπίδη σε διασκευή Jean Paul Sartre στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

“Τρωάδες” του Ζ.Π. Σαρτρ σε πανελλήνια πρώτη θεατρική παρουσίαση, μία καθολικά προσβάσιμη παράσταση, από την επαγγελματική συμπεριληπτική (ανάπηρων και μη ανάπηρων ηθοποιών) θεατρική ομάδα ΘΕΑΜΑ, σε συνεργασία με την ερμηνεύτρια της λαϊκής προφορικής παράδοσης Γιώτα Βέη. Η παράσταση θίγει θέματα όπως η βεβήλωση της γυναικείας ύπαρξης και της κοινωνικής της ταυτότητας – η γυναίκα ως λάφυρο στη διαχρονία, η άκρα ταπείνωση, η απαξίωση του ανθρώπινου είδους, μέσα από τον βασανισμό αυτών που κουβαλάνε το κοινωνικό στίγμα.
31/10 στις 21.00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32
Απαραίτητη η κράτηση θέσης

10 χρόνια Ορμή: Ένας μαραθώνιος ταινιών μικρού μήκους στο Studio – New Star Art Cinema

Παγίδα (2019) – Βασίλης Γουδέλης

Μία βραδιά – φόρος τιμής στην εταιρεία παραγωγής «Ορμή» του Βασίλη Μαζωμένου, που σε δύσκολους καιρούς, επιμένει, κινηματογραφικά. Μια εταιρεία που σε δέκα χρόνια έχει παράγει 4 μεγάλου και 40 μικρού μήκους ταινίες. Ένα πρόγραμμα με επιλεγμένες ταινίες της δεκαετίας, που έχει σκοπό να συναρπάσει το σινεφίλ κοινό. Μια ξεχωριστή προβολή επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους, αποτέλεσμα των Μαθημάτων Κινηματογράφου της Ορμής, από τον έμπειρο και βραβευμένο Βασίλη Μαζωμένο. Μεταξύ άλλων τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου θα προβληθούν οι ταινίες “Το φως που σβήνει” του Βασίλη Ντάνη, “Ο γιος της μάνας” της Γκρατσιέλλα Ρούσσου, “Παγίδα” του Βασίλη Γουδέλη, “Πέρασμα” του Λάμπρου Γεωργόπουλου. Η μέρα θα έχει πολλές εκπλήξεις, πολύ σινεμά και συζήτηση με ανθρώπους που μύησαν και μυήθηκαν στην τέχνη του κινηματογράφου.
31/10 στις 18.00 – 20.30
Κινηματογράφος Studio – New Star Art Cinema, Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής

Λέσχες Ανάγνωσης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Φέτος τον Οκτώβριο το σταθερό μηνιαίο ραντεβού των Λεσχών Ανάγνωσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), για ενήλικες, εφήβους και παιδιά συμπληρώνει δύο χρόνια ζωής, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και συνεχίζει με νέους συντονιστές, καινούργια βιβλία και την προσθήκη μιας επιπλέον παιδικής λέσχης. Οι Λέσχες Ανάγνωσης χωρίζονται ως εξής: Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο (7-9 ετών) – Ο αόρατος Τονίνο, Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο (10-12 ετών) – Θαύμα, Λέσχη Ανάγνωσης: Εφηβικό Βιβλίο – Πρόσφυγες, Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων – Τα βουνά της τρέλα. Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου συγκεκριμένα θα λειτουργεί το Αναγνωστήριο ΕΒΕ στον 4ο όροφο.
31/10 στις 18.30 – 20.30
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού
Ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org

Συζήτηση των υποτρόφων του Φθινοπώρου 2022 του ARCAthens στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Tο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), διευρύνοντας το εύρος των συνεργασιών του με δημόσιους και ανεξάρτητους φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φιλοξενεί μια συζήτηση των υποτρόφων του Φθινοπώρου 2022 του ARCAthens με την επιμελήτρια του ΕΜΣΤ Δάφνη Βιτάλη και την ανεξάρτητη επιμελήτρια και Σύμβουλο του ARCAthens Mαρίνα Φωκίδη. Το ARCAthens είναι ένας ανεξάρτητος καλλιτεχνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Με έδρα την Νέα Υόρκη και την Αθήνα, το ARCAthens παρέχει σε καλλιτέχνες και επιμελητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις καλλιτεχνικές κοινότητες των δύο πόλεων και δημιουργεί δίκτυα διαλόγου και επαφών μεταξύ επαγγελματιών της τέχνης από όλον τον κόσμο. Η έρευνα της Δρος. Bateman στην φωτογραφία της Ανατολικής Αφρικής και η στενή της σχέση με τη σύγχρονη τέχνη της περιοχής ανοίγουν νέες κατευθύνσεις στον διαθεματικό διάλογο της καλλιτεχνικής κοινότητας της Αθήνας. Το ΕΜΣΤ, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη διεθνών συνεργατικών δικτύων, σκοπεύει να αναπτύξει νέα προγράμματα υποτροφιών για Έλληνες καλλιτέχνες και επαγγελματίες της τέχνης στο εξωτερικό, καθώς και να θεσπίσει προγράμματα residencies στην Αθήνα, η οποία διαρκώς εξελίσσεται σε ένα δυναμικό πολιτιστικό κόμβο στην ευρύτερη γεωπολιτική περιοχή.
31/10 στις 18.30
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο)

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν με σειρά προτεραιότητας μισή ώρα πριν την εκδήλωση.

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
31/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b