MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τριήμερο χωρίς πορτοφόλι: 5 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Για ένα γεμάτο τριήμερο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, στην πόλη, από 28 έως 30 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης για την 28η Οκτωβρίου 2022

Μουσείο Ακρόπολης, Photo by Athens at a Glance on Unsplash

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο θα είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, λόγω της εθνικής εορτής, όπως προβλέπει σχετική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.​ Παρά το γεγονός ότι δεν εντάσσεται στην παραπάνω διάταξη του ΥΠΠΟ, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι επίσης ανοιχτό, με ελεύθερη είσοδο.
28/10 στις 08.00 – 20.00
Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία σε Αθήνα 

1o Street Art Festival στο Χαλάνδρι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο, ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Street Art, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της street art και του graffiti, με μουσικά σχήματα, ακροβατικές ομάδες, με DJ και ένα workshop για μικρούς και μεγάλους, το σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο. Το Φεστιβάλ θα γίνει στο χώρο του αθλητικού κέντρου «Μάρκος Παπαδάκης», οι τοίχοι του οποίου θα μετατραπούν σε πεδίο καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης. Οι καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν τοιχογραφίες γένους θηλυκού, που αφορούν τη γυναίκα ως σύμβολο. Πέρα από τις δημιουργίες των καλλιτεχνών, όλο το σαββατοκύριακο θα υπάρχουν στο χώρο του Φεστιβάλ μουσικά σχήματα, ακροβατικές ομάδες και αθλήτριες του cheerleading. Και μετά τις 20.00 τη σκυτάλη θα παραλαμβάνει ο DJ Γιώργος Αποστόλου.
29/10 στις 12.00 και 30/10 στις 10.00
Αθλητικό κέντρο «Μ. Παπαδάκης», Μεθώνης 1, Χαλάνδρι

Λέσχες Ανάγνωσης στο ΚΠΙΣΝ

Φέτος τον Οκτώβριο το σταθερό μηνιαίο ραντεβού των Λεσχών Ανάγνωσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), για ενήλικες, εφήβους και παιδιά συμπληρώνει δύο χρόνια ζωής, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και συνεχίζει με νέους συντονιστές, καινούργια βιβλία και την προσθήκη μιας επιπλέον παιδικής λέσχης. Οι Λέσχες Ανάγνωσης χωρίζονται ως εξής: Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο (7-9 ετών) – Ο αόρατος Τονίνο, Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο (10-12 ετών) – Θαύμα, Λέσχη Ανάγνωσης: Εφηβικό Βιβλίο – Πρόσφυγες, Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων – Τα βουνά της τρέλα. Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, το κοινό θα μπορεί να επισκεφτεί το Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ
29/10 στις 17.30 – 19.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού
Ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org

Ο Κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ανοιχτός τις Κυριακές

www.presidency.gr

Από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ανοίγει και πάλι για το κοινό, από τις 10:00 έως τις 16:00. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’, αρ. 2. Τυχόν αλλαγές στην επισκεψιμότητα του κήπου θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας www.presidency.gr.
30/10 στις 10.00 – 16.00
Προεδρικό Μέγαρο, Ηρώδου Αττικού 21

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
29/10 και 30/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b